Forskellige trykpunkter

June 8 by admin

Forskellige trykpunkter


Trykpunkter er to ting: for det første er de punkter på kroppen, hvor en puls kan mærkes, og hvor påført tryk kan styre strømmen af ​​blod gennem en arterie; sekund, de er områder på huden følsom over for tryk. Trykpunkter kan manipuleres af årsager så forskellige som healing, førstehjælp og selvforsvar.

Kampsport og Self Defense

De fleste former for kampsport manipulere trykpunkter. De er følsomme områder, som, hvis ramt, kan deaktivere en hacker hurtigt og med minimal indsats. Der er hundredvis af trykpunkter, men du behøver kun at have et par i din selvforsvar arsenal. På hovedet, til halsen lige under adamsæble og det punkt, hvor næsen og overlæben mødes er følsomme områder strejke, der kan forårsage skade og smerte. Klemme knoglen omkring en tomme over en hackers albue eller kødfulde gjord mellem tommel- og pegefinger kan forårsage intens smerte. Og på foden, vristen, lige omkring hvor snørebånd er, er et meget følsomt sted.

Zoneterapi

Zoneterapi bruger trykpunkter på fødder, hænder og ører, som forbinder til tilsvarende refleks punkter i kroppen. Påføring af tryk på tæerne, for eksempel, kan lindre hovedpine og ifølge zoneterapeuter, helbrede lidelser i hjernen.

Akupressur

Relateret til akupunktur, men uden brug af nåle, akupressur anvendes et kompliceret kort over trykpunkter. Disse punkter kan frigive muskelspændinger og forbedre cirkulation. Acupressurists hævder, at anvende pres på disse punkter kan også forbedre strømmen af ​​energi i hele kroppen, healing mange lidelser.

Hovedpine helbredelsesmetoder

En af de mest almindelige anvendelser for trykpunkter er at helbrede hovedpine. Start på bagsiden af ​​hovedet, finde det punkt på hver side af rygsøjlen, hvor dit kranium møder din hals og tryk forsigtigt ned med cirkulære bevægelser. Dernæst komme videre til din templer, masserer blidt. Lige mellem dine øjenbryn, med en eller to fingre, skub indad. Dernæst tryk forsigtigt gjorden mellem tommel- og pegefinger. Flyt til dine fødder; dette pres punkt er placeret mellem dine store og andet tæerne. Breath dybt og langsomt som du lægge pres på alle punkter.

Førstehjælp

De trykpunkter, der markerer arterier er de mest kritiske dem at lære. De kan redde dit liv. På indersiden af ​​armen, over albuen og under armhulen er trykpunkter for pulsåren. Ved bikini linje i lysken er trykpunktet for den femorale arterie og lige bag knæet er trykpunktet for poplitaeaarterien. Arterielle trykpunkter bør kun anvendes, hvis direkte tryk og elevation har undladt at stålsatte strømmen af ​​blod fra et åbent sår.

Related Articles