Forskellen mellem carcinoid & gastrinom

August 11 by admin

National Cancer Institute (NCI) og American Cancer Society (ACS) beskriver karcinoider og gastrinomas som særskilte tumorer af kræft i bugspytkirtlen. Fremstillet af forskellige celler i bugspytkirtlen, disse tumorer påvirker separate kroppens organer, har forskellige risici og reagerer ikke på de samme behandlinger.

typer

Carcinoidtumorer (gastrointestinale carcinoide tumorer) fremstilles af eksokrine celler i pancreas, hvor fordøjelsesenzymer er lavet. De danner i foring af mave-tarmkanalen (fordøjelsessystem), som påvirker kroppens evne til at nedbryde fødevarer og fjerne affald.

Gastrinomas form i endokrine celler i bugspytkirtlen, hvor hormonet gastrin produceres. Også kendt som endokrine tumorer (eller ø-celle tumorer), de udvikler i hovedet af pancreas (undertiden i tyndtarmen) tillader overproduktion af mavesyre.

Tegn / symptomer

Symptomer på en carcinoid tumor kan omfatte diarré, hvæsen, hurtig hjertebanken, træthed eller hævelse af fødder og ankler. De af gastrinoma tumorer kan omfatte tilbagevendende mavesår, smerter i underlivet, sure opstød og diarré.

Risikofaktorer

En person diagnosticeret med multipel endokrin neoplasi (MEN) type 1 syndrom er i risiko for at udvikle gastrinoma. Men en person, der har en familie historie af MÆND type 1, ryger tobak og har en allerede eksisterende tilstand, der forhindrer maven i at producere syre er i risiko for carcinoidtumorer.

Prøve

Blod- og urinprøver og en fysisk undersøgelse anvendes til at opdage carcinoidtumorer; forskellige syresekretion vurderinger og en calcium infusion analyse anvendes til at diagnosticere gastrinoma.

Outlook

Behandlinger for carcinoid og gastrinoma tumorer kan afhænge af størrelsen af ​​tumorerne, placering af tumorer i bugspytkirtlen, allerede eksisterende forhold, såsom MEN type 1 syndrom og hvis tumorer har spredt sig til andre dele af kroppen.

Related Articles