Fordele ved Udbredt Statin anvendelse opvejer Risici: Undersøgelse

February 21 by admin

Fordele ved Udbredt Statin anvendelse opvejer Risici: Undersøgelse


Statiner - almindeligt anvendte kolesterolsænkende medicin - kan i høj grad sænke risikoen for hjertesygdom hos personer med ingen historie af vaskulær sygdom, ifølge en ny undersøgelse.

Forskere fra University of Oxford i England fandt den reducerede risikoen for større hjerte-relaterede problemer, såsom hjerter og slagtilfælde medicin, hos mænd og kvinder i alle aldre med hjertesygdom - såvel som dem, der ikke tidligere historie tilstand - med omkring 20 procent.

Fordelene ved udbredt statin brug opvejer eventuelle kendte bivirkninger, siger undersøgelsens forfattere, ledet af Colin Baigent, professor i det kliniske forsøg serviceenhed og epidemiologiske undersøgelser enhed på Oxford. Forskerne sagde deres resultater bør få en gennemgang af nationale og internationale retningslinjer for disse lægemidler.

Nuværende amerikanske og europæiske retningslinjer Begræns statin brug for folk med mindst 20 procent risiko for at få et større vaskulær hændelse inden for 10 år.

For deres undersøgelse, forskere undersøgte 27 randomiserede forsøg med 175.000 personer. De undersøgte effekten af ​​at sænke LDL-kolesterol med statiner ved at gruppere patienterne i risikokategorier og sammenligne resultater. Forskerne specifikt undersøgt, om statiner blev brugt, og hvis ja, intensiteten af ​​patienternes behandling.

Undersøgelsen viste, at statiner reducerede risikoen for alvorlige vaskulære hændelser med 21 procent i hver af de fem risikogrupper forskerne identificeret, herunder ved laveste risiko for vaskulær sygdom.

Undersøgelsen blev offentliggjort online onsdag i The Lancet.

Undersøgelsens forfattere bemærkede fordelene ved statinbehandling opvejer kendte risici. Dette gælder også for dem med en femårig risiko for en større vaskulær hændelse lavere end 10 procent, sagde de, der betyder "mennesker, der ville typisk ikke blive bedømt egnet til statin-behandling."

Forskerne sagde, at de fandt ingen beviser for, at statinbehandling øget forekomst af kræft eller kræftrelaterede dødsfald.

"Statiner kan give let forøget risiko for blødende slagtilfælde og i diagnoser af diabetes, men de endelige fordele af statiner i høj grad opvejer disse potentielle farer," forfatterne sagde i et tidsskrift pressemeddelelse.

Halvdelen af ​​alle vaskulære hændelser forekommer hos personer med ingen tidligere vaskulær historie, sagde de.

Den amerikanske Food and Drug Administration krævede nylig label ændringer på statiner til at advare om sjældne tænkning og hukommelse problemer forbundet med deres anvendelse.

Related Articles