Forbander! Mummy Tale ikke sandt

March 7 by admin

Forbander!  Mummy Tale ikke sandt
Tut tut til dem, der tror på mors forbandelse.

Ifølge en undersøgelse rapporteret i julen nummer af British Medical Journal, er der ingen mumie forbandelse associeret med åbningen af graven af egyptiske farao Tutankhamen i Egypten.

Undersøgelsen bekræfter, hvad andre eksperter har længe mistænkt.

"Jeg har aldrig haft nogen underlige oplevelse med en mumie, og jeg har arbejdet med dem i 30 år," siger Bob Brier, en egyptolog ved Long Island University CW Indlæg Campus, der betragtes som en moderne Indiana Jones og berømte mumie ekspert (hans studerende kalder ham "Mr. Mummy").

"Jeg har aldrig været syg en dag i mit liv, og jeg har virkelig arbejdet tæt sammen med mumier," Brier tilføjer, herunder et dusin besøg den mest berømte grav alle.

De fleste af de grave Egyptens ældgamle faraoer var blevet plukket af gravrøvere måde før indgangen til det 20. århundrede. Graven af ​​kong Tutankhamons var imidlertid en undtagelse: Den forblev bemærkelsesværdigt uforstyrret når britiske arkæolog Howard Carter ankom med skovl og pluk i november 1922.

Da Carter opdagede ubrudte forseglinger på graven døren, han straks kabelslået sin velgører, Lord Carnarvon, så også han kunne være til stede ved den store afsløring.

Lord Carnarvon hotfooted det til Egypten, præsiderede ved åbningen og seks uger senere, udviklede en hud infektion på stedet af en myg bide. Det førte så til blodforgiftning, lungebetændelse og hans død.

Rygtet siger, at Lord Carnarvon er trebenet hund udløb i nøjagtig samme øjeblik hans herre tog sit sidste, skælvende åndedrag, selv om det ikke var klart, om hundens død var relateret til at blive udsat for en mumie eller have for mange egyptiske rester på sin herres bord.

Eksklusive rettigheder til det arkæologiske fund af århundredet blev givet til The Times of London, som sandsynligvis er hvorfor nyheden om dødsfaldet spredte sig som pesten gennem de rivaliserende aviser: Lord Carnarvon bukker under for MUMMY forbandelse.

Legenden, som aldrig specificerede hvad der skulle ske for hvem, fortsatte. Så meget, at ni år senere, direktør for den egyptiske afdeling af Metropolitan Museum of Art i New York faktisk udsendt en erklæring benægte eksistensen af ​​en forbandelse. Kun seks af de oprindelige 24 mennesker, der havde været til stede, da graven først blev åbnet var døde i de mellemliggende år, sagde han. Og prøver af luft taget fra graven sarkofag var viste sig at være "absolut steril."

Dr. Mark Nelson, forfatter til den seneste undersøgelse og en kollega i afdelingen for epidemiologi og forebyggende medicin ved Monash University i Prahran, Victoria, Australien, ville ikke lade det hvile på det.

Ved hjælp af statistisk analyse, Nelson undersøgte overlevelse mønstre af vesterlændinge, der havde og ikke havde potentielt været udsat for mumien forbandelse fra februar 1923 og November 1926.

"Jeg har netop afsluttet en ph.d. i klinisk epidemiologi og tænkte det ville være sjovt at bruge de videnskabelige metoder, der anvendes i denne disciplin at undersøge / fjerne en vandrehistorie," Nelson forklarer.

Carters optegnelser viste, at der var 44 vesterlændinge i Egypten på det tidspunkt, opdagelsen. Tyve fem var til stede, da der tidligere uforstyrrede områder blev indtastet og blev derfor potentielt er udsat for forbandelsen. De øvrige 19 mennesker var ikke ved graven, og blev derfor ikke udsat for.

Nelson fastsatte fire steder, hvor de 25 individer kan have været i kontakt med forbandelsen: bruddet på forseglingen og åbningen af ​​den tredje døren på Februar 17, 1923, åbningen af ​​sarkofagen på 3 Februar 1926, den åbning af kisterne på 10 okt 1926, og undersøgelsen af ​​mumien på 11 November 1926.

De mennesker, der måske har været udsat for forbandelsen levede til en gennemsnitlig alder på 70 år, versus 75 år for dem, der ikke var udsat. Overlevelse efter eksponering 20,8 år for dem, der måske har været udsat i forhold til 28,9 år for dem, der ikke var.

Forskellene er dog ikke statistisk signifikant, siger Nelson. "Den udsatte gruppe var ældre og mere tilbøjelige til at være mand. Begge disse faktorer er prædiktorer for en tidligere død og når du tager dette i betragtning, er forskellene ikke signifikante," siger han.

Der er faktisk tre eller fire grave i Egypten, der har forbandelser skrevet i hieroglyffer på ydersiden af ​​gravene, som var beregnet til at afholde gammel (i modsætning til moderne) gravrøvere. "De vil sige ting som," Den, der forstyrrer disse grave, vil jeg ringe halsen som en fugl, "Brier siger. Hvis den nyeste forskning er nogen indikation, disse gamle hjem beskyttelsesanordninger ikke. (King Tut sidste hvilested havde ikke en sådan meddelelse. "Der er ingen virkelige oprindelse i enten King Tut grav eller artefakt, der siger, at der er en forbandelse. Der er heller ikke noget i det gamle egyptiske litteratur," siger Brier.)

Med dette mysterium endeligt opklaret, er undersøgelse forfatter Nelson går videre til andre ting.

"Jeg er begyndt at se på fremkomsten af ​​kometer, og om disse har forudsagt død tyranner gennem tiderne," siger han.

Stay tuned.

Hvad skal man gøre

For mere om King Tut og Carters opdagelse af hans grav, besøge Egypten State Information Service.

For mere om Bob Brier arbejde, især hans dokumentarfilm, besøg TLC Discovery.

Kilder: Mark Nelson, MD, Ph.D, NHMRC Fellow, Epidemiologisk afdeling og forebyggende medicin, Monash University, Alfred Hospital, Prahran, Australien; Bob Brier, Ph.D., egyptolog, Long Island University CW Indlæg campus, og forfatter, Encyclopedia of mumier, Mordet på Tutankhamons, ægyptiske mumier og Ancient Egyptian Magic; December 21/28, 2002, British Medical Journal

Related Articles