Folotyn Godkendt til aggressive form for non-Hodgkins lymfom

September 8 by admin

Lægemidlet Folotyn (pralatrexate) er blevet godkendt til behandling af perifert T-celle lymfekræft (PTCL), en ofte aggressiv form for non-Hodgkins lymfom, den amerikanske Food and Drug Administration sagde fredag.

Det stof, da fremskyndet godkendelse, fordi den behandler et udækket medicinsk behov, blev straffet for mennesker, hvis sygdom er vendt tilbage eller ikke har responderet på andre typer af kemoterapi, sagde agenturet i en pressemeddelelse.

PTCL slår færre end 9.500 mennesker hvert år i USA, siger FDA. Sygdommen påvirker en type af hvide blodlegemer, kaldet en T-celle, der er involveret i kroppens sygdomsbekæmpende immunsystemet.

Godkendelse af Folotyn var baseret på kliniske data, der viser det reducerede tumorstørrelse i 27 procent af 109 personer med PTCL, som blev undersøgt. De mest almindelige bivirkninger omfattede sår af læber, mund og fordøjelseskanal, lavt antal hvide blodlegemer, feber, kvalme og træthed.

Da stoffet kan skade et foster, kvinder, der tager Folotyn bør undgå at blive gravide, siger FDA. Nogen tager stoffet bør også tage folat og vitamin B12 kosttilskud for at hjælpe med at reducere irritation af slimhinderne.

Folotyn er produceret af Colorado-baserede Allos Therapeutics, som er forpligtet til at foretage yderligere undersøgelser af tumorkrympning og forventet levetid, sagde agenturet.

Related Articles