Folk ser øjnene for tegn på liv, undersøgelse viser

February 9 by admin

Folk ser øjnene for tegn på liv, undersøgelse viser


Hvordan folk genkender et billede af et ansigt som hørende til et levende menneske og ikke en kopi, såsom en dukke eller mannequin? En ny undersøgelse tyder på, at øjnene har det: de er afgørende for at hjælpe folk skelne virkelige ansigter fra dem, der ikke.

"Der er noget fundamentalt vigtigt om at se et ansigt og vide, at lyset er tændt og nogen er hjemme," undersøgelse medforfatter Thalia Wheatley af Dartmouth College forklaret i en pressemeddelelse fra foreningen for Psychological Science.

I undersøgelsen, der blev offentliggjort online og i udgaven af tidsskriftet Psychological Science i december, tog forskerne billeder af dukke ansigter, derefter brugt software til at morph dukken ansigter med ansigter af rigtige mennesker, som kiggede lignende. Slutproduktet var et kontinuum af ansigter fra virkelige for falske.

Frivillige kiggede på fotos og forsøgte at finde ud af, hvilke der var billeder af levende mennesker. Det vendepunkt - det punkt, hvor de frivillige indså, at de var på udkig på et billede af en person - kom omkring to tredjedele langs kontinuum mod den menneskelige side.

Baseret på yderligere forskning, undersøgelsens forfattere fandt, at det fremgår, at folk søger ansigter efter tegn på liv og det vigtigste facial funktion i afgørelsen af, om motivet er et levende menneske er øjnene.

"Jeg tror, ​​vi alle søger forbindelser med andre," Wheatley sagde i pressemeddelelse. Hun tilføjede, at når en person erkender, at et ansigt er virkelig, de tænker: "Det er et sind, jeg kan forbinde med."

Related Articles