Fødevarer med højt vitamin D & E

May 28 by admin

Fødevarer med højt vitamin D & E


Vitaminer D og E er to af de vigtigste næringsstoffer for at bekæmpe en række skadelige sygdomme endnu mange mennesker stadig ikke ved, hvordan man får disse vitaminer i deres kost. Mens vitamin E mangler er sjældne, nogle 36 procent af amerikanerne er vitamin D-mangel, ifølge National Center for Health Statistics og mangel niveauer er steget i løbet af de seneste 20 år. Herunder de mange lækre fødevarer, der er rige på vitaminer D og E i din kost vil hjælpe med at sikre du modtager alle fordelene disse kraftfulde næringsstoffer har at tilbyde.

Rolle af D-vitamin

Vitamin D er et fedtopløseligt vitamin findes naturligt i kun en håndfuld af fødevarer, men rutinemæssigt tilsat til en række let-tilgængelige fødevarer. Det er også syntetiseres i kroppen, når ultraviolette stråler fra solen trænge ind i huden. D-vitamin er afgørende for at opretholde en lang liste over din krops vigtigste funktioner: det styrker tænder og knogler; reducerer inflammation; hjælpemidler i absorptionen af ​​calcium; fremmer sund cellevækst og funktion; hjælper med at forhindre type 2 diabetes, hypertension, brystkræft, hjertesygdomme, coloncancer, cancer og osteoporosis æggestokkene; og forhindrer osteomalaci, en opblødning af knoglerne kaldes rakitis set i børn.

Kilder til D-vitamin

D-vitamin er naturligt til stede i meget få fødevarer, såsom laks, tun, makrel, rejer og levertran, plus små mængder i okselever, schweizisk ost, æggeblommer, og torsk. Men som følge af udbredte mangler i årtier tidligere, D-vitamin er nu rutinemæssigt tilsættes til fødevarer, såsom mælk, margarine, appelsinsaft, yoghurt og mange morgenmadsprodukter. Fødevarer og Ernæring Bestyrelsen indstiller både mænd og kvinder i alderen 50 og under take i 200 internationale enheder (IE) D-vitamin hver dag. Voksne i alderen 51 til 70 har brug for 400 IE, mens voksne over 70 bør tage i omkring 600 IE hver dag. De bedste kilder til D-vitamin omfatter torskelevertran med 1360 IE pr spiseskefuld (bemærk, at mange raffineret torsk lever olier sælges i dag har D-vitamin fjernet, så læs næringsdeklarationen) og sockeye laks med 739,37 IE per 4 ounce betjener. Andre top kilder er Chinook laks med 411 IU pr 4 ounce; makrel med 345 pr 3,5 ounce; dåse tun i olie med 200 IU pr 3 ounce; dåse sardiner i olie med 250 IE pr 1,75 oz betjener; og rejer med 162 IU pr 4 oz betjener. En kop beriget mælk har 98 IU; en spiseskefuld befæstet margarine har 60 IU; og 1 helt æg har 20 IU.

Rolle Vitamin E

Vitamin E er et fedtopløseligt vitamin findes i en række grøntsager og frugter, samt mange nødder og frø og olier afledt fra dem. Den beskytter huden mod UV-stråler og frie radikaler og spiller en vigtig rolle i at beskytte kroppen mod blære- og prostatacancer og Alzheimers sygdom.

Kilder til Vitamin E

Vitamin E findes i mange lækre og nærende fødevarer, herunder sennep greens, Swiss chard, spinat, solsikkefrø, solsikkeolie, tidselolie, hasselnødder, jordnødder, jordnøddesmør, majsolie, majroer, mandler, Collard greens, grønkål, papaya , oliven, rå rød peber, kiwi, broccoli, tomater, og blueberries.The anbefalede kost tilførsel (ADT) for E-vitamin er 15 mg (milligram) for alle alder 14 og op. Anbefalet indtag for børn varierer afhængigt af alder: 11 mg for aldre 9 til 13; 7 mg for aldre 4 til 8; 6 mg til aldre 1 til 3; 5 mg til spædbørn 7 til 12 måneder; og 4 mg til spædbørn fra fødslen gennem 6-måneder gammel. Top kilder til E-vitamin er: hvedekimsolie med 20,3 mg pr spiseskefuld; mandler med 7,4 mg pr oz .; solsikkefrø med 6 mg pr ounce .; solsikkeolie med 5,6 mg pr spiseskefuld; oliven med 4,03 mg pr kop; Schweizisk chard med 3,3 mg pr kogt kop; jordnøddesmør med 2,9 mg pr to spiseskefulde; og majroe greens med 2,48 mg pr kogt kop.

En vitaminrig Meal

Leder du efter en måde at indarbejde vitaminer D og E i en lækkert måltid? Gnid en 4 ounce laksefilet med olie, citronsaft og hvidløg og bages i 20 til 30 minutter ved 375 grader. Bland en salat af rå spinat og schweiziske chard, top med solsikkefrø, broccoli og rød peber, og vend med en dressing af balsamico og solsikkeolie. Damp en halv kop broccoli som en side parabol, så tjene og nyde.

Related Articles