Fitness kan hjælpe ældre mænd med forhøjet blodtryk lever længere

February 6 by admin

Fitness kan hjælpe ældre mænd med forhøjet blodtryk lever længere


Kom mere fit kunne reducere risikoen for død for ældre mænd med forhøjet blodtryk, viser en ny undersøgelse.

I forhold til de mindst fit mænd, dem, der havde de højeste niveauer af fitness havde næsten halvdelen af ​​risikoen for dødsfald. For mænd i lav fitness kategori, risikoen for at dø var 18 procent lavere. Og mænd i moderat fitness kategori havde en 36 procent lavere dødsrisiko, ifølge undersøgelsen.

En moderat "niveau af fitness er opnåeligt af de fleste ældre mennesker udøver en rask gåtur på 20 til 40 minutter, de fleste af ugens dage," ledende forfatter Dr. Charles Faselis, professor i medicin ved George Washington University i Washington, DC, sagde i en pressemeddelelse fra tidsskriftet Hypertension.

Forskerne brugte en standard løbebånd test for at vurdere egnethed mere end 2.100 mænd, 70 og ældre, med forhøjet blodtryk. De blev klassificeret som værende mindst pasform, lav-fit, moderat-fit eller høj-fit. Mændene blev fulgt i gennemsnitligt ni år.

"For hver 100 mennesker, der døde i de mindst fit kategori, 82 døde i lav-fit kategori, 64 døde i moderate-fit og 52 døde af high-fit kategori," senior forfatter Peter Kokkinos, professor på Veterans Affairs Medical Center, Georgetown University School of Medicine og George Washington University School of Medicine og Sundhedsvidenskabelige Fakultet, sagde i pressemeddelelse.

"Dødeligheden er halveret for dem i den højeste fitness kategorien," bemærkede han.

Undersøgelsen blev offentliggjort den 12. maj online i Hypertension. Selv om undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem en nedsat risiko for død og større fitness, er det ikke designet til at bevise, at øget motion var den endelige årsag til den lavere dødsrisiko.

Related Articles