Fido Virkelig kan genkende dit ansigt

August 14 by admin

Fido Virkelig kan genkende dit ansigt


Hunde kan genkende ansigterne på kendte mennesker og hunde venner, en ny undersøgelse fund.

Anerkendelsen af ​​ansigtstræk er en specialiseret færdighed tidligere anset for at være unikke for mennesker og muligvis andre primater, Helsinki Universitet forskere sagt.

Det har længe været kendt, at ansigter og øjenkontakt spiller en vigtig rolle i kommunikationen mellem mennesker og hunde. Men den nye undersøgelse menes at være den første til at bruge øjenbevægelser sporing at undersøge den ansigtsgenkendelse evne hunde.

De øjenbevægelser af hundene i undersøgelsen blev vurderet, mens de blev vist fotos på en computerskærm af mennesker og hunde. Disse omfattede billeder af deres ejere eller en anden hund i samme familie, og billeder af fremmede mennesker og hunde.

Hundene scannede de velkendte ansigter grundigere end de ukendte ansigter, hvilket indikerer, at de var i stand til at skelne mellem de ansigter, ifølge undersøgelsen offentliggjort december 5 i tidsskriftet Animal Cognition.

"Hunde blev trænet til at ligge stille under billedet præsentation og til at udføre opgaven selvstændigt. Hunde syntes at opleve opgaven [som] givende, fordi de var meget ivrige efter at deltage," lederen af ​​undersøgelsen Outi Vainio sagde i et universitet pressemeddelelse.

Hundene var ikke blevet trænet til at genkende ansigter, så resultaterne tyder på, at de har en naturlig evne til at kende forskel på ansigter og kan have facial anerkendelse færdigheder ligner mennesker, siger forskerne.

Undersøgelsen hunde har også set på billeder af andre hunde længere end billeder af mennesker, uanset om de kendte dem eller ej. Det repræsenterer en tidligere undersøgelse af den samme gruppe af forskere, der fandt, at hunde foretrækker at kigge på andre hunde ansigter end folks ansigter.

Related Articles