Fede børn kan Har sløvet smagsløg

June 7 by admin

Fede børn kan Har sløvet smagsløg


Fede børn har mindre følsomme smagsløg end normalvægtige børn, ifølge en ny undersøgelse.

Denne formindsket evne til at skelne alle fem typer smag - bitre, søde, salte, sure og krydrede - kan føre dem til at spise større mængder mad for at få den samme smag sensation som normalvægtige børn, de tyske forskere foreslået .

Undersøgelsen, der blev offentliggjort online 20 september i tidsskriftet Archives of Disease i barndommen, omfattede 99 overvægtige og 94 normalvægtige børn i alderen 6 til 18 år. Alle var ved godt helbred og ikke tager nogen medicin, der påvirker smag og lugt. Børnenes smag følsomhed blev testet ved at anbringe 22 smag strimler på tungen. Strimlerne inkluderet hver af de fem typer af smag på fire niveauer af intensitet, plus to blanke strimler.

Samlet set var børn bedst i stand til at identificere søde og salte smag. De fandt det sværeste at skelne mellem salt og sur, og mellem salt og krydrede. Piger og ældre børn var bedre til at identificere smag.

Fede børn havde en betydeligt mere vanskelig tid at identificere de forskellige smag og smag intensitet end normalvægtige børn, Dr. Susanna Wiegand, af afdelingen for pædiatrisk endokrinologi og diabetologi på Charite University of Medicine i Berlin, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse.

Gener, hormoner og eksponering for forskellige smag tidligt i livet menes at spille en rolle i, hvorfor mennesker har forskellige smag opfattelser. Tidligere forskning viser, at mennesker med forhøjet smag følsomhed kan spise mindre mad, fordi de ikke kræver så meget for at få den samme smag sensation.

Selv om undersøgelsen viste en sammenhæng mellem fedme og nedsat følsomhed i smagsløgene, var det ikke en årsag-virkning-sammenhæng.

Related Articles