FDA godkender Ny Type 2 Diabetes Drug

October 8 by admin

FDA godkender Ny Type 2 Diabetes Drug


Den amerikanske Food and Drug Administration meddelte fredag, at den har godkendt et nyt lægemiddel, Jardiance, at hjælpe med at bekæmpe type 2-diabetes.

Jardiance (empagliflozin) "kan anvendes alene eller tilføjes til eksisterende behandlingsregimer til at kontrollere blodsukkeret i den overordnede forvaltning af diabetes," Dr. Curtis Rosebraugh, direktør for Office of Drug Evaluation II i FDA Center for Drug Evaluation og Forskning , sagde i et agentur erklæring.

FDA anbefalede også, at Jardiance bruges sammen med livsstilsændringer, såsom at spise en sund kost og udøver regelmæssigt. Kombinationen af ​​medicin og livsstilsændringer kan forbedre blodsukker forvaltning for mennesker med type 2-diabetes, sagde de.

Over 26 millioner amerikanere er i øjeblikket ramt af type 2-diabetes, som tegner sig for omkring 90 procent af tilfælde af diabetes, ifølge agenturet.

Jardiance, lavet af Connecticut-baserede Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, falder i klassen af ​​diabetesmedicin kaldet "natrium glucose co-Transporter 2 (SGLT2) hæmmere." Disse lægemidler virker ved at stoppe blodsukker, eller glucose, fra at blive reabsorberes af nyrerne. Det betyder, at mere glukose udskilles via nyrerne og blodsukkeret falder, FDA forklaret. Andre lægemidler i denne klasse af medicin omfatter Invokana (Canagliflozin) og Farxiga (dapagliflozin).

Bureauet sagde sikkerheden og effektiviteten af ​​Jardiance blev testet i syv kliniske forsøg med næsten 4.500 mennesker med type 2-diabetes. Undersøgelserne viste, at Jardiance forbedret blodsukker sammenlignet med en "dummy" placebo stof.

Det stof er også blevet undersøgt til brug sammen med andre medikamenter, såsom metformin, sulfonylurinstoffer, pioglitazon (Actos) og insulin. FDA understregede, at det er at bestille undersøgelser efter markedsføringen på Jardiance, med fokus på eventuelle kardiovaskulære virkninger, samt sikkerhed og effekt hos børn.

Jardiance kan udløse dehydrering, som kan forårsage lavt blodtryk, svimmelhed og nedsat nyrefunktion, tilføjede FDA. Det betyder, at ældre mennesker og personer med allerede nedsat nyrefunktion kan have forhøjet risiko, når du tager Jardiance. Lægemidlet bør ikke anvendes af folk med type 1-diabetes, i henhold til FDA.

De mest almindelige bivirkninger ved Jardiance inkluderet urinvejsinfektioner og kvindelige kønsorganer infektioner, siger FDA.

Related Articles