Fatal Shooting understreger nødt til at bære 'Hunter Orange'

December 22 by admin

En tragisk skydning i Rhode Island i weekenden endnu en gang understreger, hvorfor iført en lys orange vest kan forhindre en jæger bliver utilsigtet bytte.

En 43-årig mand skød sin egen søn til døden under en jagt ekspedition lørdag i byen Foster, og myndighederne har mistanke søn blev dræbt, fordi han ikke var iført den fluorescerende vest påkrævet ved lov.

Jose Henriques af Cumberland affyret et dødeligt skud i brystet af sin 19-årige søn Derek, tage fejl den unge mand til en hjort de to mænd var forfølgelse. Derek havde proppet sin selvlysende orange sikkerhedsvest under sit tøj, da han vovede sig ind på privat ejendom for at skylle ud dyret.

"Vi har mistanke om barnet måske har forsøgt at skubbe rådyr tilbage mod sin far," siger Sgt. Michael Gaweł af Foster Police Department. "The Kid tog sin jagt vest og proppet det under hans sweatshirt, da han forsøgte at spore hjorte, der havde vandret på privat ejendom. Han burde ikke have været på privat ejendom."

De Henriqueses var ude for en dag med jagt med to andre mennesker, siger Gaweł. Når ulykken skete, Derek var omkring 80 meter vest for sin far i børsten, siger Gaweł. Faderen fortalte politiet, at han var "stående i et træ stativ, og han sagde, at han hørte en hjort," siger Gaweł. Faderen, med en 12-gauge halvautomatisk haglgevær, "tog to skud, og en af ​​kuglerne ramte sin søn i den højre side af brystet," Gaweł siger. "Kuglen forlades på venstre side af brystet og dræbte barnet med det samme."

Henriques, som blev hysterisk, blev taget til Rhode Island Hospital, i Providence, til observation og løsladt den næste dag, siger Gaweł.

Det er den første dødelige jagt ulykke i Rhode Island, så længe nogen kan huske, siger Gaweł. "Jeg har været her 18 år, og jeg kan ikke huske en."

Det er imod loven at jage på privat ejendom "uden skriftlig tilladelse fra ejeren af ​​ejendommen foretaget på din person," siger Michael Scanlon, en talsmand for Rhode Island Institut for Environmental Management, som fører tilsyn jagt i Ocean stat. »Og Rhode Island loven også siger, at du er nødt til at bære mindst 500 kvadrat inches af fluorescerende orange, så du er synlig for 360 grader."

Iført mindst 400 kvadrat inches af fluorescerende orange, når du er på jagt er det loven i 46 ud af 50 stater, hvor hver stat kræver forskellige mængder af dækning, siger David Knotts, executive vice president for Den Internationale Hunting Education Association (IHEA) i Wellington, Colorado. «Og i hver stat og canadiske provins, der har vedtaget det, vi kalder blis jagt vest krav, har vi set et markant fald i jagt hændelser. Og vi ved, at jæger appelsin er formentlig en af ​​de øverste en eller to faktorer . "

Knotts anslår der er 22 millioner jægere og skytter i USA. Ifølge IHEA, i 1999 var der 500 "to-parts" jagt hændelser, hvor en jæger sårede en anden. Fyrre-seks af dem var fatal, og i 14 af de dødelige tilfælde blev jægerne ikke bærer appelsin tøj.

Knotts siger, det er den "lysstyrke farven orange, der er det vigtigste." I forsøg, der går tilbage til 1970'erne, ved hjælp af time-lapse fotografering under visse lysforhold, ligesom tidligt om morgenen, "farver som gul, rød og hvid kan se brune, grå eller endda sort. Jægeren orange farve er ikke fundet i naturen, og er umiddelbart synlige, "siger Knotts.

Knotts siger de fleste stater tilbyder også jagt uddannelse, før du kan få din jagttegn. "Det har mandat i 49 af de 50 stater,. I Alaska er det valgfrit Før en jæger kan gå på jagt, før en jæger kan få en licens, de skal igennem 10 til 12 timers jagt uddannelse," siger Knotts.

Hvad skal man gøre

Bær vesten, hvis du er en jæger. I skoven kan en person let forveksles med et dyr, især hvis han iført naturlige farver.

For mere om love, der kræver jæger orange, se IHEA. For andre tips om sikker jagt, besøge National Shooting Sports Foundation.

KILDER: Interviews med Sgt. Michael Gaweł, Foster, RI, Police Department; Michael Scanlon, talsmand, Rhode Island Institut for Environmental Management, Providence; David Knotts, Ph.D., executive vice president, IHEA, Wellington, Colo .; 10 Dec 2001, The Providence Journal

Related Articles