Familie, venner Seem Bedst til spotting Tidlig demens

June 30 by admin

Familie, venner Seem Bedst til spotting Tidlig demens


Når det kommer til udbrud af tidlig Alzheimers sygdom, en persons familie og nære venner er bedre i stand til at spotte de første tegn på problemer end traditionelle screening af læger, ny forskning antyder.

Konstateringen, rapporterede online i tidsskriftet Brain, er baseret på den tilsyneladende nøjagtighed af observationer indsamlet fra familie og venner som reaktion på en omhyggeligt designet demens spørgeskema, der er tilgængelig på flere sprog, og er allerede i brug på klinikker over hele verden.

Kaldet konstatere Demens 8 (eller AD8), er spørgeskemaet designet til at trække ud bemærkninger om en vurdering, aktivitetsniveau, læring kapacitet, glemsomhed, repetition og overordnede tænkning.

Svar, som familie og venner på spørgeskemaet, som kan være afsluttet på to minutter, ser ud til at korrelere præcist med biologiske indikatorer for Alzheimers sygdom oftere end standard læge test, fandt forskerne.

De evaluerede data fra spørgeskemaer om mere end 250 mennesker, der havde afsluttet traditionelle screeninger for demens og havde fået væske test spinal og hjerne plak scanninger til at lede efter biologiske markører for sygdommen.

"Baseret på vores resultater, vises AD8 at være bedre end konventionel test i sin evne til at opdage tegn på tidlig demens," medforfatter Dr. John C. Morris, direktør for Knight Alzheimers Disease Research Center ved Washington University School of Medicin i St. Louis, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Det kan ikke fortælle os, om demens skyldes Alzheimers eller andre lidelser, men det lader os vide, når der er behov for mere omfattende evalueringer at besvare dette spørgsmål," forklarede han.

Morris også foreslået, at spørgeskemaet teknik kunne tjene som en hurtig og billig svar på den finansielle hurdle at teste patienter alle potentielle Alzheimers sygdom for sygdomsområder biomarkører.

"The AD8 giver os en kort og meget billigt alternativ, der tager et par minutter... Til screening for demens og dermed identificere de personer, der har brug for opfølgende evalueringer for at afgøre, om der virkelig er tegn på Alzheimers," sagde han.

Familie- og ven-drevne observationer, der er baseret på løbende tæt kontakt, også kan give et bedre billede af udviklingen af ​​sygdommen, sagde han, da en test på en læge kontor kan give kun et øjebliksbillede af personens tilstand på et enkelt øjeblik i tid.

"Disse informanter kan give os den retrospektive perspektiv, vi har brug for at vide, at en persons mentale evner er begyndt på en meningsfuld falde, hvilket indikerer, at der er behov for yderligere forsøg," Morris sagde.

Related Articles