Fakta om fnat

January 7 by admin

Fakta om fnat


Fnat er en meget smitsom infektion i huden forårsaget af en kløe-mide parasit. Denne infektion opstår, når en gravid kvindelig kløe mide Burrows ind i huden og lægger æg. Fnat er en infektion, der er mere almindelig i områder, hvor folk er i tæt kontakt, såsom daginstitutioner, plejehjem og skoler. De hænder, fingre, håndled, talje, kønsorganer, bryster og lavere bagdel er de mest almindelige steder for en fnat infektion.

Symptomer

En fnat infektion forårsager hævelse, rødme, svær kløe og sår, som 25 procent af tiden er ledsaget af gangsystemer linjer, eller tynde, røde linjer eller prikker på huden.

Transmission

Fnat overføres ved direkte hud-mod-hud kontakt med en inficeret person; infektionen kan ikke overføres fra dyr eller overflader.

Behandling

Standarden for behandling for fnat er en scabacide lotion anvendes på hele kroppen i mindst 12 timer alternative behandlinger såsom neem olie eller tea tree olie kan yde nødhjælp, men er ikke en kur.

Forebyggelse / Solution

Undgå kontakt med inficerede individer er den bedste forebyggelse; dog fnat er vanskeligt at forhindre, da en smittet person kan være smitsom og uden symptomer i op til to måneder.

Overvejelser

Kløe mider, der forårsager fnat ikke er i stand til at leve uden for det menneskelige legeme; derfor, omfattende rengøring af andet end strøelse efter en fnat infektion er ikke nødvendig.

Related Articles