Er rutine Ultralyd for kvinder med tætte bryster Worthwhile?

September 21 by admin

Er rutine Ultralyd for kvinder med tætte bryster Worthwhile?


Ny forskning sætter spørgsmålstegn ved værdien af ​​ultralyd screening for kvinder med tætte bryster, der har haft en normal mammografi.

Selvom tætte bryster er en kendt risikofaktor for brystkræft, betyder det mere og mere fælles strategi ikke at forbedre overlevelsen meget, men betyder "væsentligt" styrke omkostninger og falsk-positive resultater, fandt forskerne.

"Udførelse ultralyd for alle kvinder med tætte bryster efter en negativ mammografi ville producere relativt få fordele," sagde undersøgelse forsker Brian Sprague, assisterende professor i kirurgi ved University of Vermont.

I USA, mindst 19 stater kræver lægerne til at anmelde kvinder deres bryst tæthed efter undergår en mammografi, ifølge baggrundsinformation i undersøgelsen. Dem med tætte bryster kan derefter rådes til at tale med deres læge om supplerende test.

Lovkrav om en sådan meddelelse landsdækkende er også under overvejelse, siger undersøgelsen.

"Vær opmærksom på at screening ultralyd kan føre til unødvendige biopsier," Sprague sagde. "Der er en lille chance for det kan redde dit liv, men der er en langt større chance for du vil have en falsk-positivt resultat."

Breast tæthed er kategoriseret på en skala fra 1 til 4, med 1 anses det meste fede bryster og 4 er den mindst fede og mest tætte bryster. Omkring 45 procent af kvinderne i alderen 40-74 har tætte bryster, Sprague fundet i tidligere forskning.

Tætte bryster har mere fibrøst og kirtelvæv end fedtvæv, som kan også gøre det vanskeligt for en radiolog til at opdage kræft på en mammografi. Tætte væv, som kræft, dukker op hvidt på mammografi. Fedtvæv er mørkt, så enhver kræft er mere synlige.

For undersøgelsen, offentliggjort i december 9 online nummer af Annals of Internal Medicine, Sprague og hans team brugte en computerbaseret simulationsmodel til at se på tre scenarier. I den ene, kvinder fik kun rutinemæssige mammografi. I det andet, kvinder med kategori 4 bryst tæthed fik en mammografi og en ultralydsscanning. I det tredje scenarie, Sprague grupperet kategori 3 og 4 sammen.

Brug af oplysninger fra brystkræft overvågningssystemer databaser, forskerne set på, hvor mange brystkræft dødsfald kunne sandsynligvis være forhindret ved tilsætning af ultralyd og hvor mange biopsier vil opstå efter en falsk-positiv ultralyd. De vurderes også potentielle omkostninger.

"Antallet af dødsfald forhindret er relativt lavt i forhold til FALSE- positive resultater," Sprague sagde.

Udførelse supplerende ultralyd efter normal mammografi på 10.000 kvinder med tætte bryster i alderen 50-74, ville hvert år forebygge omkring fire brystkræft dødsfald, sagde han.

"På samme tid, ville 3.500 af disse kvinder har måttet have en biopsi," sagde han, uden kræft opdages.

Sprague team derefter beregnet, hvor mange år af god kvalitet liv den ekstra test ville give. For hver kvinde, det kom ned til ca. 10 timer, sagde han.

Når kvinder med densiteter på 3 og 4 blev behandlet samlet, den omkostningseffektivitet var 325,000 dollars for hvert år af sundt liv vundet. "Generelt i USA, folk tænker omkring $ 100.000 for et år med kvalitet liv fået en god standard," Sprague sagde.

En specialist sagde undersøgelsen, mens interessant, har nogle iboende begrænsninger. Computeren simuleringsmodel forskerne anvendte er kendt for at producere pålidelige resultater, og supplerende ultralyd kan forbedre afsløring, siger Dr. Courtney Vito, assisterende klinisk professor i kirurgisk onkologi på City of Hope Cancer Center i Duarte, Californien. Men lægerne har ikke gjort det længe nok til at afgøre, om det rent faktisk gør en overlevelse forskel i kvinder, siger hun.

"Brystkræft tendens til at vokse forholdsvis langsomt i de fleste tilfælde," siger Vito, som ikke var involveret i undersøgelsen.

Sprague og Vito enige om, at en mere avanceret form for screening, digital tomosyntese, kan vise sig at være en bedre supplerende test for kvinder større risiko for brystkræft. Denne relativt nye 3-D billede teknik er endnu ikke almindeligt tilgængelig.

I mellemtiden Vito sagde, kvinder, der lærer de har tætte bryster kan diskutere med deres læger fordele og ulemper for supplerende test.

Related Articles