Enzymbundet til MS nerveskader

September 23 by admin

Enzymbundet til MS nerveskader
Forskere har fundet, hvad kan være en "rygende pistol" stof, der genererer varemærket nerveskader forbundet med dissemineret sklerose.

Stoffet, et enzym kaldet myelencephalon-specifik protease (MSP), dukker op tydeligt på steder, hvor immunceller er stripping nerver af deres beskyttende protein-og fedtindhold ærmer. Når de anvendes til nerve-coating celler, enzymet dramatisk ændrer deres evne til at fastsætte tilstrækkelige mængder af denne kappe, kendt som myelin, forskerne siger.

"Man kunne overveje [MSP] for at være en rygende pistol," siger Michael Blaber, en biokemiker på Florida State University og medforfatter af undersøgelsen på den nye forskning. Enzymet dukker op på gerningsstedet, men ingen har set det trykke på aftrækkeren, siger han.

I teorien Blaber tilføjer, blokerer enzymet kan forhindre eller mindske skaderne af multipel sklerose, selvom forskningen er stadig langt væk fra at være klinisk relevant.

En rapport om forskernes resultater vises i nummer af tidsskriftet Brain juni.

Multipel sklerose er kendetegnet ved gradvis tab af myelin, der omgiver nerver og hjælper dem foretage elektriske signaler. Når frataget denne fede, proteinrig skjold, kan nerverne ikke korrekt transmittere impulser, hvilket fører til alvorlige muskel- og motoriske problemer. Multipel sklerose rammer en anslået 350.000 amerikanere, ifølge National Institutes of Health.

MSP tilhører en familie af enzymer kaldet proteaser, hvis job det er at spalte proteiner. Nogle proteaser snip proteiner til at ændre deres funktion eller "aktivere" dem, mens andre er "fordøjelses" tygge dem op til at bryde dem ned. MSP falder i den anden kategori.

Enzymet blev opdaget i 1997 af Isobel Scarisbrick, en neurolog på Mayo Clinic. Scarisbrick, ledende forfatter af Brain undersøgelse fandt, at MSP kun produceres i hjernen, i celler, der kaldes oligodendrocytter der fastsætter myelin i nervefibre.

I den nye undersøgelse, Scarisbrick, Blaber og deres kolleger søgte MSP vævsprøver af demyeliniserede nerver fra mennesker med multipel sklerose, såvel som i modeller af sygdommen i mus og silkeaber, som er små aber.

MSP dukkede op i kraft i de immunceller, der spiser væk myelin, fandt forskerne. "Vi blev chokeret over at se" hvor meget af enzymet syntes, fortæller Scarisbrick.

Forskerne derefter gjort partier af MSP, og så på virkningerne af overskydende MSP på oligodendrocytter. De fandt, at mens enzymet ikke dræbte dem, det forkrøblede deres evne til at dække nervefibre med myelin, der passerer en dødsdom på disse celler.

Endelig viste forskerne, at MSP angriber centrale myelinproteiner, et nødvendigt skridt, hvis det faktisk skader nerveceller.

Scarisbrick siger den nyeste arbejde og hendes tidligere forskning viser, at MSP amok kan skade hjernen på mindst to måder. "Det er i stand til at nedbryde myelin, og det også nedbryder proteiner, der danner en barriere omkring hjernen, der holder de immunceller ud," siger hun.

Stephen Reingold, vice president for forskningsprogrammer på National Scleroseforeningen, som finansierede undersøgelsen, siger MSP kunne være en synder i multipel sklerose, men det er for tidligt at sige.

"Hvordan det kommer til at forholde sig til sygdom hos mennesker er mindre klar. Og uanset om en mekanisme, der vil blive udviklet, der vil beskytte centralnervesystemet" fra skadelige enzym er en anden sag stadig, siger Reingold.

Hvad skal man gøre

For at finde ud af mere om multipel sklerose, besøge National Scleroseforeningen eller multipel sklerose Association of America.

Kilder: Isobel Scarisbrick, ph.d., adjunkt, neurologi, Mayo Clinic, Rochester, Minn .; Michael Blaber, Ph.D., lektor, kemi og biokemi, Florida State University, Tallahassee; Stephen Reingold, Ph.D., vice president, forskningsprogrammer, National Scleroseforeningen, New York; Juni 2002 Brain

Related Articles