Enkel forklaring af bipolar

December 7 by admin

Enkel forklaring af bipolar


Bipolar lidelse er en psykisk sygdom karakteriseret ved humørsvingninger kaldet mani og depression. Nogle gange er det nævnt som manio-depression. De fleste mennesker udvikler symptomer i pubertetsalderen, men det kan forekomme i alle aldre.

typer

Bipolar lidelse har et par forskellige typer. De mest almindelige typer er Bipolar Type I og bipolar type II. Type I er kendt for ekstremt høje maniske faser og dybe depressioner. Type II er kendt for hypomanic stadier og dybe depressioner.

Mania

Mania kan tage form af høj energi, hvor en bipolar person, kan have brug for meget lidt søvn og mad, være i stand til at gøre mange opgaver, og generelt synes at være alt for glad. Mania kan også forårsage overdreven irritabilitet, øget udgifterne penge den bipolare person kan ikke råd til, og tage del i farlige aktiviteter.

hypomani

Hypomani er en mindre form for mani, hvor den bipolare person kan opleve god, høj energi, men med mindre destruktive tendenser.

Depression

Bipolar depression kan være mere alvorlig end klinisk depression i at nedture oplevede er ødelæggende. En bipolar person i en deprimeret tilstand løber en risiko for suicidale tendenser 'hun udstiller trist, sårede følelser. Sommetider kan hun føle noget som helst.

Lægebehandling

Bipolar er normalt behandles af en psykiater med humør stablizers såsom lithium eller Depakote. En bipolar person normalt tilrådes aldrig at gå væk fra medicin i tilfælde en anden episode opstår. Terapi anvendes ofte sammen til medicinsk behandling.

Related Articles