Eksperter Lay Out Indstillinger for overgangsalderen symptomer

May 18 by admin

Eksperter Lay Out Indstillinger for overgangsalderen symptomer


Kvinder generet af hedeture eller andre effekter af overgangsalderen har en række behandlingsmuligheder - hormonelle eller ej, efter opdaterede retningslinjer fra American College of Obstetricians og Gynækologer.

Det er anslået, at alt fra 50 procent til 82 procent af kvinder, der går gennem overgangsalderen har hedeture - pludselige følelse af ekstrem varme i overkroppen - og nattesved. For mange, symptomerne er hyppige og alvorlige nok til at forårsage søvnproblemer og forstyrre deres dagligdag. Og varigheden af ​​den elendighed kan vare fra et par år til mere end et årti, siger kollegiet, landets førende gruppe af ob / GYNs.

"Menopausale symptomer er almindelige, og kan være meget generende for kvinder," siger Dr. Clarisa Gracia, som hjalp skrive de nye retningslinjer. "Kvinder skal vide, at effektive behandlinger er tilgængelige til at løse disse symptomer."

Retningslinjerne, der blev offentliggjort i januar-udgaven af Obstetrics & Gynecology den, styrke nogle mangeårige råd: Hormonbehandling med østrogen alene eller østrogen plus progestin, er den mest effektive måde at køle hedeture.

Men de har også lægge den voksende beviser for, at visse midler mod depression kan hjælpe, siger Gracia, en lektor i obstetrik og gynækologi ved University of Pennsylvania i Philadelphia.

I undersøgelser, har lave doser af antidepressiva, såsom venlafaxin (Effexor) og fluoxetin (Prozac) hjalp lindre hedeture hos nogle kvinder. Og to andre stoffer - anti-beslaglæggelse medicin gabapentin og blodtryksmedicin clonidin - kan være effektive, i overensstemmelse med retningslinjerne.

Indtil videre dog kun én ikke-hormonel medicin er faktisk af den amerikanske Food and Drug Administration godkendt til behandling af hedeture: en lav-dosis version af det antidepressive middel paroxetin (Paxil).

Og eksperter sagde, at mens der er beviser nogle hormon alternativer lette hedeture, ingen værker samt østrogen og østrogen-progestin.

"Desværre er der mange udbydere er bange for at ordinere hormoner. Og en masse af den tid, kvinderne er bange," siger Dr. Patricia Sulak, en Obstetrik / gynækologi på Scott & White Hospital i Temple, Texas, som ikke var involveret i at skrive nye retningslinjer.

År siden, lægerne rutinemæssigt ordineret hormonbehandling efter overgangsalderen til at sænke kvindernes risiko for hjertesygdomme, blandt andre ting. Men i 2002, en stor amerikansk retssag kaldet Kvinders Health Initiative fandt, at kvinder gives østrogen-progestin piller faktisk havde lidt øget risiko for blodpropper, hjerteanfald og brystkræft.

"Anvendelse af hormoner styrtdykkede" efter det, Sulak noteret.

Men forskning har siden foreslået, at hormonbehandling er sikrere for relativt yngre kvinder, der begynder at bruge det kort efter overgangsalderen, ifølge rapporten. Kvinder i den skelsættende undersøgelse var i deres tidlige 60'erne, i gennemsnit - mens de amerikanske kvinder typisk ramt overgangsalderen på omkring 51 år.

Eksperter siger nu, at kvinder ikke bør tage hormoner for at forhindre eventuelle kroniske sygdomme. Men når det kommer til hedeture, hormonbehandling er stadig den mest effektive løsning.

En anden Obstetrik / gynækologi enige om, at læger og kvinder både er ofte tilbageholdende med at overveje hormoner. "Siden [Kvinders Health Initiative], har vi været som små fisk svømme opstrøms," siger Dr. Jill Rabin, i Long Island Jewish Medical Center i New Hyde Park, NY

For at hjælpe minimere eventuelle risici, sagde hun, det er vigtigt at holde hormonet dosis på det laveste niveau er nødvendig for at lindre en kvindes symptomer.

Sulak aftalt. "Jeg er en østrogen minimalistisk," sagde hun. "Jeg har tænkt mig at starte dig med en lav dosis, og det er nok for de fleste kvinder."

Kvinder, der ikke skal forsøge hormoner, hun bemærkede, indbefatter dem, der nogensinde har haft brystkræft eller en blodprop.

Hedeture og nattesved er de mest almindelige overgangsalderen klage. Men vaginal tørhed og smerter under sex er også spørgsmål for mange kvinder.

Retningslinjerne sige, at østrogen anvendes direkte til vagina - i form af cremer, tabletter eller ringe - er effektiv. "Meget lidt" af, at østrogen kommer ind i blodbanen, Sulak sagde, så risikoen for bivirkninger anses lille.

Og netop i år godkendte FDA en ny mulighed til behandling af smertefulde sex hos postmenopausale kvinder. Det er en pille kaldet ospemifen (Osphena), og det har østrogenlignende virkninger på foring af vagina.

Som for "naturlige" retsmidler, såsom soja og sort cohosh har undersøgelser ikke bevist at de er effektive for hedeture og nattesved, retningslinjerne sige.

, Rabin sagde, at nogle kvinder, der forsøger kosttilskud føler bedre - ". Placebo-effekt", selv om det er ved en

Der er nogle "sund fornuft" taktik enhver kvinde kan bruge til at hjælpe med at lette hedeture, retningslinjerne sige. Disse omfatter dressing i lag, holder termostaten lavere hjemme og drikke kølige drikkevarer.

Men for kvinder, der har brug for mere end det, Gracia rådede tale med din læge om fordele og risici ved alle dine muligheder. "Behandlingen bør individualiseres, da en behandling ikke kan være optimal for alle kvinder."

Related Articles