Eksem og Bumser

April 14 by admin

Eksem og Bumser


Eksem og bumser er begge hudsygdomme, selvom hver har forskellige årsager, symptomer og behandlinger.

Eksem og bumser kan være kroniske, samt en hyppig og måske smertefuld irritation for dem, der lider af disse tilstande.

Eksem

Eksem er en betændelse i det ydre lag af huden. Læger bruger udtrykket eksem for en række vedvarende hudtilstande, herunder tørhed og kroniske hududslæt. Eksem symptomer omfatter kløe og tørhed, rødme, hævelse, afskalning, blærer, knusning, revner, oser og blødning. Hud misfarvning kan også blive vist, nogle gange på grund af healing og helbredte læsioner.

Bumser

Bumser er blokeret porer. Små åbninger i huden, porer er svedkirtlerne dette pattedyr organer bruger til at regulere kropstemperaturen. Inde i hver pore er kirtler, der producerer sebum, en vokslignende stof. Da huden kaster døde hudceller, kan sebum lim døde hudceller sammen og blokere pore - resulterer dette i en bums, og kan blive mere hyppige i puberteten som huden tykkere.

Årsager til Acne

Bumser have mange årsager, herunder hormoner, stress, genetik, infektion og kost. Kostændringer, såsom at øge indtaget af grøntsager, frugt og vand vil bidrage til at afhjælpe acne; imidlertid et antal behandlinger eksisterer. Hvis bumser stige hos kvinder umiddelbart før menstruationscyklus, kan kvinder bruger p-piller eller andre hormoner til at hjælpe.

Eksem og Bumser

Der er ingen kendt behandling for eksem, således læger har tendens til at koncentrere sig om at lindre symptomerne. Både eksem og bumser kan stamme fra en matrix af årsager og kræver flere forskellige behandlinger. Der er flere antibiotika og steroider til rådighed for eksem, men lider af både eksem og bumser bør søge læge, før du tager medicin eller blanding medicin til behandling af begge symptomer.

Behandling Tips

Tørhed og irritation hud kan forværre eksem og bumser. Faktisk begge betingelser ofte medfører tørhed og irritation, så eksem kan forårsage bumser og vice versa. Der er måder, dog at lindre symptomerne på acne og eksem. Syge bør anvende en mild hud sæbe, og fugter en gang eller to gange om dagen. Undgå sæbe og skrappe rengøringsmidler, da disse kan over-tør hud og forværre eksem og akne. Cetaphil er en populær og mild sæbe, men det er vigtigt at finde den sæbe, der arbejder for den enkelte - være opmærksom på, at udtryk som "allergivenlige" og "afprøvet læge" ikke er reguleret, og der er ingen dokumentation for, at disse produkter er mere effektive end andre.

Når du vælger fugtighedscreme, vælge en ikke-comedogen fugtighedscreme. Det betyder, at fugtighedscreme ikke tilstoppe porerne - trods alt, tilstoppede porer forårsage bumser. Konsekvent vedligeholdelse og pleje for huden er centralt for enhver behandling af enten eksem eller bumser.

Related Articles