Drug Vises Effektiv til svær Alzheimers Cases

April 4 by admin

Drug Vises Effektiv til svær Alzheimers Cases


Aricept, som typisk anvendes til behandling af mild til moderat Alzheimers sygdom, ser ud til at vende nogle kognitive og funktionelle forværring hos patienter med alvorlige former af sygdommen, rapporterer svenske forskere.

Den potentielle fordel ved Aricept (donepezil) til behandling af Alzheimers patienter med svær demens ikke var blevet undersøgt indtil nu. Nogle 20 procent af Alzheimers patienter lider af svær demens; som sygdommen skrider frem, bliver de mindre i stand til at kommunikere, mindre mobile, og i stigende grad afhængige af sygepleje.

I forsøget, et forskerhold ledet af Dr. Bengt Winblad, direktør for Karolinska Instituttets neurologi afdeling, tildeles 248 Alzheimers patienter, der bor på plejehjem for at modtage donepezil eller placebo i seks måneder.

Winblad team fandt, at patienter, der fik donepezil oplevede forbedringer i kognition og i deres evne til at udføre daglige aktiviteter, sammenlignet med patienter, der fik placebo.

De patienter, der fik donepezil var mere tilbøjelige til at have bivirkninger end dem på et placebo, men disse bivirkninger var sædvanligvis kortvarige og milde til moderate i sværhedsgrad, siger forskerne.

"Dette stof er effektivt i det svære stadie af Alzheimers,« Winblad sagde. "Det reducerer omsorgsperson byrde."

Denne konstatering er vigtig, Winblad sagde, fordi de høje omkostninger til pleje af patienter med Alzheimers sygdom skyldes i høj grad er behov for intensiv omsorgsperson opmærksomhed. "Du er nødt til at støtte patienten i enhver aktivitet i livet,« Winblad sagde. "Hvis de forstår bedre, hvis de kommunikerer bedre, det gør det lettere for pårørende at gøre deres arbejde."

Resultaterne vises i 23 Mar tidligt online udgave af The Lancet.

En ekspert spørgsmålstegn ved betydningen af ​​de gevinster, der er fremstillet af lægemidlet.

"Der var en vis virkning af behandlingen," siger Dr. David B. Hogan, indehaver af Brenda Strafford stol i geriatrisk medicin ved University of Calgary Health Sciences Centre, i Alberta, Canada, og forfatter til en ledsagende kommentar i tidsskriftet. "Men det var ikke væsentlig eller betydelig."

"Men selv om der var nogle fordele for patienterne, kan det ikke være umagen værd og omkostningerne ved at foreskrive medicin,« sagde Hogan. "Det kan være, at i stedet for at hjælpe folk i de sene stadier af Alzheimers sygdom, penge kunne være bedre brugt andre steder."

Måske flere ressourcer bør bruges på ting som sygepleje at forbedre patientens livskvalitet, eller hjælpe pårørende klare tabet af en elsket en, sagde han.

Som for Winblad pointe, at en forbedring af patientens kognitive funktion, selv en lille smule, er en hjælp til pårørende, sagde Hogan, der kan være et værdigt mål for brug af donepezil. Men han bemærkede, at det ikke var målet angivet i undersøgelsen.

"Hvis du kan mindske presset på familier, ville det være meget gavnligt,« sagde Hogan. "Det ville også være til gavn for personale omsorg for disse mennesker på plejehjem."

Related Articles