Drug erhvervslivet ønsker Tests til Spot Side Effect Risici

October 29 by admin

Drug erhvervslivet ønsker Tests til Spot Side Effect Risici


Syv store medicinalvirksomheder er banding sammen om at udvikle genetiske test, der forudsiger, hvilke patienter vil få negative bivirkninger fra medicin.

Gruppen, en nonprofit organisation døbt International alvorlige bivirkninger Consortium (SAEC), vil gennemføre to undersøgelser, en til at se på narkotikarelateret levertoksicitet, og den anden tager sigte på en sjælden narkotikarelateret hudsygdom kaldet Stevens-Johnson syndrom.

"SAEC fokus er at identificere og validere DNA varians eller genetiske markører, der er nyttig til at forudsige en lægemiddel-induceret alvorlig hændelse," Arthur Holden, formanden for gruppen, sagde under et midmorning telekonference torsdag.

Resultaterne af konsortiet kan få indflydelse på at forbedre evnen af ​​patienter til sikkert at bruge eksisterende lægemidler, tilføjede Holden. "Vi håber, det vil forbedre produktiviteten og effektiviteten, ikke kun for dem, der udvikler lægemidler, men for dem, der regulerer lægemiddeludvikling," sagde han.

"Det umiddelbare mål er at udvikle en test, der kan identificere, hvem vil have et problem med et lægemiddel, før de får det," siger Dr. Paul Watkins, direktør for General Clinical Research Center ved University of North Carolina i Chapel Hill. "Det ultimative mål er at se på de gener, der er årsag til modtagelighed og arbejde tilbage at finde ud af, hvordan vi kan designe lægemidler forskelligt, således at ingen ville have det problem," tilføjede han.

"De to narkotika reaktioner, der bliver undersøgt, Stevens-Johnson og levertoksicitet, er meget almindelige årsager til problemer med stoffer enten være begrænsede, ikke blive udviklet, ikke bliver godkendt eller blive trukket ud af markedet," siger Dr. Janet Woodcock, stedfortrædende kommissær og Chief Medical Officer i den amerikanske Food and Drug Administration.

"Denne indsats er en del af skræddersyet medicin - personlig sikkerhed - der vil gøre behandlinger sikrere ved at forstå individuelle fordele og risici," tilføjede hun. "Dette vil bidrage til udviklingen af ​​lægemidler både i at undgå disse bivirkninger i fremtiden og måske udvikle tests til at identificere folk med høj risiko," sagde hun.

Resultaterne fra disse undersøgelser kan føre til FDA kræver genetiske tests for at bestemme risici før lægemidlet er ordineret, tilføjede Woodcock.

En nylig undersøgelse viste, at de fleste amerikanere er mere optaget af sikkerhed lægemiddel end med hurtigere flere medikamenter til markedspladsen.

Medlemmer af konsortiet omfatter Abbott, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development, LLC, Pfizer, Roche, Sanofi-Aventis og Wyeth. Desuden vil FDA høre om udformning og gennemførelse af SAEC studier.

Den egentlige forskning vil ske på akademiske centre i Europa og USA.

Resultaterne af undersøgelserne vil blive offentliggjort domæne, og ingen af ​​de virksomheder vil have tidlig adgang eller få lov til at tage patent på resultaterne. Når resultaterne offentliggøres, kan enhver virksomhed udvikle og sælge de genetiske tests, der kan forudsige bivirkninger.

SAEC er en af ​​flere konsortier dannet af den farmaceutiske industri til at gennemføre grundforskning. En af de første blev startet i 1999 og blev ledet af Holden. Det konsortium søgte DNA forskelle mellem mennesker. Deres data blev også sat ind i det offentlige rum.

Related Articles