Diuretika Stadig bedste behandling for højt blodtryk

July 8 by admin

Diuretika Stadig bedste behandling for højt blodtryk


Prøvede og sande diuretika bevare deres status som den bedste første-linie behandling hos ældre mænd og kvinder med forhøjet blodtryk, konkluderer ny forskning.

Thiazid-diuretikum chlorthalidon overskygget tre andre behandlinger - en calciumkanalblokker, en ACE-inhibitor og en alfa-receptorblokker - i de fleste områder, især i at sænke forekomsten af ​​slagtilfælde og hjertesvigt, ifølge de aktuelle data fra et stort igangværende undersøgelse kaldet ALLHAT (Antihypertensiv og lipidsænkende behandling for at forhindre Heart Attack Trial).

"Vi tror thiaziddiuretika bør stadig foretrække," sagde undersøgelse investigator Dr. William Cushman, professor og chef for forebyggende medicin på Veterans Affairs Medical Center i Memphis, Tennessee., På et pressemøde om resultaterne onsdag på den årlige møde i American Heart Association (AHA) i Orlando, Fla.

"Budskabet er stort set uændret, og hovedbudskabet er, at behandling af hypertension [højt blodtryk] er meget nødvendigt," tilføjede Dr. Clyde Yancy, formand for AHA. "Behandling hypertension med chlorthalidon resulterede i en signifikant reduktion i hjertesvigt og slagtilfælde."

Den oprindelige retssag, der blev indledt i 1994 er involveret mere end 42.000 patienter med hypertension og mindst en anden risikofaktor for kardiovaskulær sygdom. Deltagerne blev randomiseret til at tage en af ​​følgende antihypertensive lægemidler: chlorthalidon (diuretika), amlodipinbesylat (calciumkanalblokkeren), doxazosinmesylat (alfa-blokker) eller lisinopril (en ACE-hæmmer).

Den femårige opfølgning, der sluttede i 2002, havde til formål at se, om nye forskelle opstået ved langvarig brug af medicin, især med hensyn til koronar hjertesygdom, total dødelighed, hjertesvigt og samlet kardiovaskulær sygdom.

"Dette er den største hypertension retssag til dato," Cushman sagde.

Tidligere resultater fra ALLHAT havde også fundet, at diuretika var så god eller bedre end andre blodtrykssænkende lægemidler til behandling af hypertension hos patienter med metabolisk syndrom (en samling af faktorer, der sætter folk i risiko for hjertesygdomme), især sorte patienter.

"Ingen af ​​de nyere lægemidler var bedre end chlorthalidon til reduktion død fra hjerte-kar-sygdom eller end-stage nyresygdom, selvom calciumkanalblokkeren var meget ens," Cushman angivet.

Strokes var meget mere almindelige i sorte undersøgelsens deltagere tager de nyere lægemidler, og patienter på calciumkanalblokkeren havde meget højere hjertesvigt.

Cushman præsenterede også nogle 10-års follow-up data, som var stort set de samme som de femårige data. Ingen nye bivirkninger dukket op, bemærkede han.

"Chlorthalidon behandling er overlegen i forhold til hver enkelt i at forhindre en eller flere større kardiovaskulære hændelser, så længe deltagerne fortsatte med at tage stoffet," sagde han.

Related Articles