Depression, angst Tied til fysisk handicappede i seniorer

July 11 by admin

Depression, angst Tied til fysisk handicappede i seniorer


Seniorer med psykiske lidelser såsom depression eller angst, er mere tilbøjelige til at have fysiske handicap, siger en ny australsk undersøgelse.

Regelmæssig fysisk aktivitet, men kan beskytte mod sådanne problemer.

Forskere undersøgte data fra næsten 100.000 australske mænd og kvinder, i alderen 65 og ældre, og fandt, at 8,4 procent af dem oplever psykiske lidelser.

I forhold til dem med ingen psykisk lidelse, er risikoen for fysisk handicap var mere end fire gange højere blandt dem med ethvert niveau af psykisk stress og næsten syv gange højere blandt dem med moderate niveauer.

Forskerne fandt også, at seniorer, der var mere fysisk aktive var mindre tilbøjelige til at have fysiske handicap.

Undersøgelsen vises 5 April i Journal of American Geriatri Society.

"Vores resultater kan påvirke den vægt, vi lægger på ældre til at forblive aktive," lederen af ​​undersøgelsen Gregory Kolt, dekan for School of Science and Health ved University of Western Sydney, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse. "Med en højere grad af fysisk aktivitet, der kan opnås mere positive sundhedsmæssige gevinster, og med større fysisk funktion (gennem fysisk aktivitet), større uafhængighed kan opnås."

Tidligere forskning har knyttet psykisk lidelse til nedsat fysisk aktivitet og øget fysisk handicap i mange aldersgrupper.

Related Articles