Den Dope om præstationsfremmende stoffer i sport

April 10 by admin

Den Dope om præstationsfremmende stoffer i sport
Præstationsfremmende stoffer er ødelæggende for den sport begået af et par dårlige frø på udkig efter en genvej omkring konkurrencen, ikke?

Det er for det meste rigtigt, men det er ikke hele score, siger en ekspert, der hævder, at læger har spillet en "væsentlig, og stort set uerkendt" rolle i doping af idrætsudøvere.

"The stereotype opfattelse er, at sport medicin etablering er 100 procent på den side af rengøring narkotika ud af sport. Faktum er, at er bare ikke sandt," siger John Hoberman, professor i germanske studier ved University of Texas i Austin, der har gjort en anden karriere ud af at udforske doping problem i atletik.

Hoberman, forfatter til Mortal Engines: Videnskaben om performance og Umenneskeliggørelse Sport, udforsker historiske rolle læger i ordination præstationsfremmende stoffer i en artikel i juli-nummeret af den kliniske Journal of Sport Medicine.

Hans undersøgelse, en af ​​flere i det problem, der beskæftiger sig med temaet stofbrug i sport, afslører en tynd, men vedvarende strøm af ambivalens i medicin mod steroider og andre doping kemikalier.

Der har været spektakulære eksempler, siger Hoberman. Efter Østtyskland olympiske triumf i 1976, væsentligst på grund af steroider, en gruppe af vesttyske læger begyndte at spørge, om deres nation ikke bør vedtage sin nabos strategi, nedlagt han.

Mere subtilt, mens mainstream har talt klart og kraftigt imod lægen involvering i doping, har et lille mindretal af læger fremførte i årenes løb, at lægemidler kan have et sted, siger Hoberman.

Anabolske steroider efterligne muskel-bygning hormon testosteron, og de er nøje reguleret i USA af den anabolske steroid Control Act af 1990.

Alligevel er det anslået, at omkring 1 million amerikanere bruger anabolske steroider uden deres formål, herunder at hjælpe folk med at spilde sygdomme som aids holde vægten på, og i brystkræft og visse anæmier.

De fleste misbrugere er bodybuildere, Hoberman siger, selv har været kendt for politifolk til at tage den medicin, også.

Et andet lægemiddel almindeligvis anvendes af sportsfolk på udkig efter en kant er erythropoietin. EPO, da det er bedre kendt, er et hormon, der stimulerer produktionen af ​​røde blodlegemer. Ved at gøre dette, det lader blodet transportere mere ilt, en nøglefaktor i udholdenhed.

Nogle atleter er også blevet glad for humant væksthormon, ofte som en måde at juice op steroider. , I en undersøgelse i tidsskriftet, canadiske endokrinolog Dr. Heather Dean, fra University of Manitoba i Winnipeg, rapporterer imidlertid den medicinske litteratur har vist nogen fordel af væksthormon til opbygning styrke.

Hoberman siger internationale sports samfund går ind i en kritisk periode. Aldrig før har der været så meget momentum til at slå ned på doping, både fra atletiske organer og politikere. Men på samme tid, er kulturer entusiastisk omfavne forbedring i andre riger - for deres sagging fysik, fading sind og faldende ansigter.

Nogle læger kan blive fristet til at se atletiske doping i samme lys som en næse job. "Den linje, der er mere og mere udvisket, og det er ikke nødvendigvis fejl af lægen, er det bare ikke muligt at skelne klart mellem terapi og forbedring" i visse tilfælde Hoberman gjort gældende.

Nogle læger rationalisere giver præstationsfremmende stoffer til atleter ved at overveje dem til at være patienter. Administration af disse stoffer bliver simpelthen en anden måde at se ud for deres patients velfærd, siger han.

"Så snart atleten er defineret som en patient, har du åbnet op alle mulige muligheder, herunder deres brug af hormoner, idrætsorganisationerne [ligesom Den Internationale Olympiske Komité eller National Collegiate Athletic Association] har fået på deres forbudte liste , "siger Hoberman.

Hoberman mener nogle læger er villige til at bryde loven, eller, når der ikke beskæftiger sig med et forbudt stof, fudge medicinsk etik ved ordination og administration af præstationsfremmende stoffer. Men, siger han, professionelle atletik er en forførende arena og nogle af de læger, der knytter sig til holdene eller konkurrenter kan ofre, at integriteten for chancen for sejr.

Hvor mange er imidlertid umuligt at sige.

Will Glaspy, en talsmand for den amerikanske Drug Enforcement Agency, siger, at i de første år efter passage af steroid Control Act, var der en byge af anklager mod læger, der brød denne lov. Nu Glaspy siger, er disse retsforfølgning aftrappes.

"Efter denne indledende bølge, [misprescribing af steroider] virkelig har ikke været meget af et problem," siger Glaspy. I stedet er embedsmænd forsøgt at stanch smugling af steroider til USA fra Mexico og i mindre grad, Europa.

Dr. Jerry Hizon, en sports medicin læge i Californien og holdlæge for National Football League San Diego Chargers, siger at situationen er enkel i professionel fodbold. Ligaen forbyder en fejende vifte af stoffer, fra steroider - som Major League Baseball ikke teste for - at udjævne de kemikalier i kolde medicin, hvis de ikke er blevet godkendt af en læge. Ligaen tester sine spillere også siger Hizon, hvilket er en væsentlig hindring for at forsøge at nederdel reglerne.

"Det er forholdsvis ligetil, og jeg tror, ​​relativt barske," siger Hizon.

Alligevel tilføjer han, "Det er sandt, at atleterne vil gøre næsten alt [for en fordel,], fordi det er sådan en konkurrencesituation." Af de 150.000-ulige kollegium fodboldspillere, kun omkring 100 tilbydes professionelle kontrakter hvert år, siger han.

Dr. Gary Wadler, en sports medicin specialist og ekspert i doping, siger han tror på "overvældende flertal" af læger, der er involveret i sport ikke tolerere praksis. Mens han har kendt to læger, som gik til fængsel for ulovlig handel med steroider, de er ikke det største problem.

Den større problem, siger Wadler, er, at de fleste læger ikke er uddannet til at genkende doping, når de ser det.

"Dette er ikke en del af den sædvanlige kerne pensum i medicinsk skole eller farmakologi skole," siger Wadler, medicinsk rådgiver om præstationsfremmende stoffer til Det Hvide Hus Office of National Drug Policy og en talsmand for American College of Sports Medicine.

Medicinsk uddannelse har brug for at gøre et bedre stykke arbejde med at uddanne læger om, hvordan du få øje på forskellen mellem en normal bølge af hormoner i en teenager, for eksempel, og en udløst af steroider. Mellem 2 procent og 4 procent af teenagere bruger anabolske steroider, siger han.

Hvad skal man gøre

Hvis du vil vide mere om præstationsfremmende stoffer, se World Anti-Doping Code. For mere om steroider, besøger USA Drug Enforcement Agency.

KILDER: John Hoberman, Ph.D., professor, Germansk Studies, University of Texas, Austin; Will Glaspy, talsmand, US Drug Enforcement Agency, Washington, DC; Jerry Hizon, MD, San Diego; Gary Wadler, MD, lektor, klinisk medicin, New York University, New York; Juli 2002 Klinisk Journal of Sport Medicine

Related Articles