Dekontaminering Løsninger til medicinske instrumenter

September 14 by admin

Dekontaminering Løsninger til medicinske instrumenter


Desinfektion eller sterilisering genbruges medicinsk udstyr dræber de fleste bakterier, svampe, vira og andre forureninger. Afhængigt af udstyret, forskellige sorter af steriliseringsmetoder er bedst til at fjerne farlige sygdomsfremkaldende mikroskopiske midler. Ethvert værktøj, der anvendes til indtastning væv eller vaskulære systemer har brug for sterilisation før hver brug. Fra 2010, fugtige damp-varme, gas, blegemidler og tør varme forbliver de metoder, mest anvendes af hospitaler og medicinske faciliteter globalt. Kemisk sterilisering til varmefølsomme medicinsk udstyr, såsom fiberoptiske endoskoper, er også almindeligt.

Autoklave Steam Heat

Charles Chamberland s 1879 opfindelsen af ​​autoklaven revolutionerede tryk sterilisering af medicinske, dentale og kirurgiske redskaber. Høj temperatur damp, som når temperaturer over vandets kogepunkt, ødelægger eller inaktiverer skadelige og livstruende vira, bakterier, sporer og svampe. Stand til at producere temperaturer på 1500 grader Fahrenheit under 2000 psi (pounds per square inch) tryk, de fleste autoklaver indeholder også sekundære systemer af vand-køling, vakuum- og tryksætning forsyninger.

Kemiske steriliseringsmidler

Pereddikesyre sterilisering fjerner primært protein overfladeforurening fra endoskopisk slange, som læger bruger til at undersøge de indre dele af kroppen i procedurer såsom colonoscopies. Opfundet i 1988 og anvendes generelt i USA, den automatiserede maskine anvender en 35 procent pereddikesyre løsning kombineret med et korrosionshæmmende middel i en enkeltdosisbeholder. Punktering af beholderen tillader filtreret vand for at fortynde syre til 0,2 ved en temperatur på 50 grader celsius. Denne tyndet-down syreopløsning cirkulerer gennem maskinen kammeret, derefter pumper gennem endoskopet slangen i 12 minutter, hvilket resulterer i dekontaminering af alle ydre overflader, herunder fiberoptiske lys, eller lumen og andre endoskopiske tilbehør. Stive endoskoper uden fleksible slange kan dekontamineres ved at blive placeret i en beholder med låg, der er kastet ud i den strømmende steriliseringsmiddel, fylde lumen, eller ved at lede strømmen gennem kanal stik.

gasplasma

Tidligt i 1980'erne, på grund af begrænsningerne af ethylenoxid gas og damp til sterilisering medicinsk og kirurgisk og dentaludstyr, en ny metode udviklet ved anvendelse lav temperatur hydrogenperoxid gas damp plasma. Resultatet af dette gennembrud system til sterilisering af medicinsk udstyr efterlader ingen giftige rester bag. Fremgangsmåden anvender en særlig afdeling, der evakueres til at reducere indre tryk, derefter injiceret med hydrogenperoxid. Den flydende peroxid i kammeret bliver gasformige og fjerner skadelige bakterier fra de blottede overflader af de medicinske redskaber placeret inde. Anden og tredje cykler sikrer optimal dekontaminering. Udluftning af kammeret udligner trykket, så det rengjorte udstyr kan anvendes umiddelbart, uden behov for en nedkøling eller udsendelse ud kammeret.

Blege

Globalt er blegemiddel bruges 77 procent af tiden i sterilisering af medicinsk udstyr og overflader. En opløsning af en del blegemiddel til 100 dele vand desinficerer overflader, herunder genanvendelige termometre, stetoskoper, nåle og sprøjter. Emerging tredjeverdenslande ofte afhængige af blegemiddel som deres eneste mulighed for at ødelægge skadelige mikroskopiske organismer på medicinsk udstyr.

Related Articles