Definition af Neuro Lingvistisk Programmering

June 22 by admin

NLP, eller Neuro-Lingvistisk Programmering, er en form for opførsel modifikation anvendes i den professionelle verden såvel som i forældrerollen. NLP indebærer en dybdegående forståelse af psykiske, kognitive og strategisk tænkning, der er processerne bag hvordan vi opfører. Det er en meget kraftfuld færdighed for at kommunikere. En simpel gestus af en person mod os vil blive fortolket forskelligt baseret på vores tidligere erfaringer, både gode og dårlige. Handlingsplanerne / reaktioner, vores meninger, fordomme og værdier systemet er alle gemt og høres. NLP bestræber sig på at erstatte dine negative reaktioner med positive reaktioner ved at lære de sunde mønstre og adfærd af succesfulde mennesker, der kan berige dit liv

Hvad er NLP?

Neuro-Lingvistisk Programmering, opdelt beskriver dynamikken mellem dit sind (neuro), sprog (sproglig), og hvordan deres samspil påvirker din krop og dens reaktioner (programmering). Det er et læringsværktøj, der fokuserer på at hjælpe folk med at overvinde selvstændige opfattet eller subjektive problemer. Den er baseret på teorien om, at din hjerne kan lære sunde mønstre og adfærd, der vil føre til positive fysiske og følelsesmæssige effekter.

Hvem bruger NLP?

Alle leder efter selvstændig forbedring kan drage fordel af NLP. Det er et meget kraftfuldt værktøj og færdighed, der kan skabe positiv kommunikation og ændre i en lang række områder fra forældre til den professionelle verden af ​​rådgivning, jura, psykoterapi, sundhed, uddannelse, kunst, salg og lederuddannelse. Det hjælper bestemme modeller af den verden, vi skaber i vores sind og giver en forståelse af de mentale og kognitive processer bag vores adfærd.

Hvem Oprettet NLP?

John Grinder og Richard Bandler skabte NLP i 1970'erne. Ifølge deres bogomslag, NLP er en metode til "at finde måder at hjælpe mennesker har bedre, fyldigere og rigere liv." De to teoretiseret, at hjernen har evnen til at lære sunde mønstre og adfærd, og at dette ville skabe positive følelsesmæssige og fysiske virkninger.

Et eksempel på NLP

Forudfattede meninger kan stoppe dig fra at opnå succes. Disse begreber er de usynlige skrifter på dit sind mure. De er placeret der af forældre, lærere, kirker og venner. Dette er det sted, du går til at høre om, hvordan du skal håndtere et problem. Disse er din mentale og kognitive processer bag din adfærd. Hvis en ex-kæreste kom op bag dig og svøbt sin arm rundt om halsen på en negativ måde, og du var bange, ville du reagere på en negativ måde. En anden mand gøre det samme - selv på en kærlig måde - ville også bringe på det negative svar. Det er blevet indlejret i dit system som en negativ eller en knap-pusher. Vi har alle knapper, der kan skubbes af en person, og hvis man ser på det, og omforme det, kan du fjerne den trigger respons. Forskellige teknikker kan opnå dette.

Teknikker

Et par af de teknikker, der anvendes i NLP er re-framing, rapport, forankring, kongruens, swish og dele integration. Der er workshops og klasser for at lære denne teknik til lægmand og professionelle. Når du forstår din egen "skrive på væggene" virkeligheden, kan du begynde at lave positive ændringer for at opnå de erfaringer, du ønsker. Hvad NLP er i stand til at levere til dig er kortet bruges af en anden person, der var en succes i den samme bestræbelse.

Oversigt

John Grinder og Richard Bandler skabte NLP fordi de ønskede at kende de hemmeligheder effektive mennesker. Deres mål var at duplikere de positive adfærd af succesfulde mennesker, deres kompetence og effektivitet i visse områder, og til at tage disse oplysninger fra disse individer og skabe en model af menneskelig ekspertise til andre forvandling.

Related Articles