Dårlig kost Forbundet med tidlige tegn på hjerte risici hos overvægtige børn

April 5 by admin

Dårlig kost Forbundet med tidlige tegn på hjerte risici hos overvægtige børn


Fedme ofte sadler teenagere med en bred vifte af forhold, der øger risikoen for hjertesygdomme, såsom inflammation, insulinresistens og tegn på problemer i det metaboliske system, en lille ny undersøgelse.

"De metaboliske abnormiteter tyder på, at processen med at udvikle hjertesygdomme er allerede begyndt i disse børn, hvilket gør det afgørende for dem at gøre endelige livsstil og kost ændringer," siger undersøgelse ledende forfatter Dr. Ashutosh Lal, en pædiatrisk hematologist på Børnehospitalet og Research Center Oakland i Californien, i en pressemeddelelse fra American Heart Association.

Resultaterne var planlagt til at blive frigivet tirsdag på American Heart Association videnskabelige sessioner, der blev afholdt i Atlanta.

Forskerne sammenlignede kost 33 unge overvægtige mennesker (i alderen 11 til 19 år) til 19 mennesker i samme aldersgruppe, der var af normal vægt. Deltagernes vægtklasse blev bestemt ved anvendelse af body mass index score, der tager hensyn til en persons højde og vægt.

Forskerne undersøgte også testresultater blod for hver af deltagerne, som alle har modtaget sundhedsydelser i en indre by klinik i Oakland. To tredjedele Deltagerne i hver gruppe var kvinder, og begge grupper var racemæssigt forskelligartet.

De fede teenagere viste tegn på inflammation, insulinresistens (en forløber for diabetes) og oxidativt stress (hvilket kan føre til skader blodkar), fandt efterforskerne.

"Ser man på de tal, du ville synes disse børn kan føle syge, men de gjorde ikke," Lal sagde. "De er tilsyneladende det godt, men der er en masse i gang under overfladen."

Problemerne kan være relateret til dårlig kost, der er lav i frugt og grøntsager, fiber og mejeriprodukter. Forskerne fandt, at teenagere i begge grupper ikke fik ordentlig ernæring, fordi de ikke spiser nok af disse typer af fødevarer, men de fede teenagere især forbruges mindre mejeri og færre portioner frugt.

Kalium og vitamin A, C og D - som findes i berigede mejeriprodukter og dybt farvede frugter og grøntsager - blev alle fundet at mangle i kosten til de overvægtige børn, undersøgelsens forfattere angivet.

"Fede teenagere var indtagelse af for få af de naturlige kilder til antioxidanter, frugt og grøntsager, og kan have øget antioxidant behov baseret på inflammation i forbindelse med deres ekstra [vægt]," Lal sagde. "For deres hjerte sundhed, overvægtige teenagere har brug for at spise bedre, ikke bare spise mindre."

Eksperter opmærksom på, at forskning fremlagt på møderne ikke har været udsat for samme type streng kontrol givet til forskning offentliggjort i peer-reviewede medicinske tidsskrifter.

Related Articles