CT scanninger Reducer Overflødige appendectomies i Kvinder

July 10 by admin

CT scanninger Reducer Overflødige appendectomies i Kvinder


Brug af computertomografi (CT) scanninger til at vurdere yngre kvinder med mistænkt akut blindtarmsbetændelse kan medvirke til at reducere unødvendige operationer, viser ny undersøgelse.

"Vi fandt, at stigende udnyttelse af CT i det seneste årti, sammen med fremskridt inden for CT-teknologi, faldt sammen med et betydeligt fald i negative appendectomies blandt kvinder 45 år og yngre," Dr. Courtney A. Coursey, en radiolog på Emory University i Atlanta , sagde i en pressemeddelelse. Hun co-skrev undersøgelsen, mens en radiologi stipendiat ved Duke University Medical Center i Durham, NC

Coursey og kolleger gennemgik medicinske optegnelser over 925 patienter, som gennemgik presserende appendectomy på Duke fra januar 1998 til september 2007. I løbet af den tid, at antallet af patienter, som havde præoperativ CT steget fra 18,5 procent til 93,2 procent.

Denne øgede anvendelse af præoperativ CT faldt sammen med et fald i antallet af negative (unødvendig) appendectomies blandt kvinder i alderen 45 eller yngre - fra 42,9 procent i 1998 til 7,1 procent i 2007.

Men øget præoperativ CT brug ikke føre til et lavere negativ appendectomy sats hos mænd eller kvinder over 45. Det kan være, fordi disse grupper allerede havde lave unødvendige appendectomy satser i forhold til kvinder yngre end 45, hvis satserne for negativ appendectomy er generelt højere på grund af gynækologiske faktorer, der kan gøre det vanskeligt at diagnosticere blindtarmsbetændelse. For eksempel kan ovariecyster forårsage lavere mavesmerter, der ligner blindtarmsbetændelse.

"CT er en meget nyttig test for kvinder 45 år og yngre, der er baseret på de generelle tendenser, vi observeret under den 10-årige periode," Coursey sagde.

Undersøgelsen vises i spørgsmålet om Radiology februar.

Related Articles