Cross sidebevægelser i børnehave

October 12 by admin

Cross sidebevægelser i børnehave


Cross-laterale bevægelser er vigtige for hjernens udvikling. Den højre side af hjernen styrer bevægelsen af ​​den højre side af kroppen og omvendt for venstre side. Cross-laterale bevægelser kræver begge sider af hjernen til at arbejde sammen, udvikle kommunikation mellem de to kamre af hjernen. Børnehave aktiviteter omfatter ofte på tværs af laterale bevægelser.

Brain Development

Corpus callosum er strukturen, der forbinder de højre og venstre halvdele af hjernen. Nervebaner rejser gennem denne struktur, der tillader kommunikation til at rejse frem og tilbage. Cross-laterale bevægelser stimulere udviklingen af ​​corpus callosum ved at kræve begge sider af hjernen til at arbejde sammen. Dette er vigtigt for senere udvikling af andre færdigheder, såsom at skrive og læse, der kræver det visuelle system til at krydse midterlinjen så godt.

Cross-sidebevægelse

Midterlinjen af ​​kroppen adskiller de højre og venstre halvdele af kroppen. Cross-lateral bevægelse forekommer, når en del af den venstre side af kroppen bevæger sig ind i rummet, der optages af højre side af kroppen, og vice versa. For eksempel er den venstre arm når tværs af kroppen til den højre skulder. Cross-lateral bevægelse indebærer også samtidig bevægelse af begge sider af kroppen, i modsatte retninger. Crawling er en af ​​de tidligste tværs laterale bevægelser til at udvikle.

Classroom Aktiviteter

Børn i børnehave typisk nyder bevægelse. Cross-laterale aktiviteter kan nemt integreres i læring programmer for denne aldersgruppe. Rimede spil som "Pat-a-kage" indarbejde tværs sideværts bevægelse af hænderne. Sange som "The Itsy Bitsy Spider" indarbejde bevægelser, der kræver hænder til at bevæge sig samtidigt i modsatte retninger. Har børn gå på en balance bom eller langs et stykke tape på gulvet. Udvikle forhindringsbaner, der omfatter kravler gennem en tunnel.

Forside Aktiviteter

Forældre kan fremme hjernens udvikling derhjemme ved hjælp af cross-laterale bevægelsesmønstre med deres børnehave-alder børn. Tag en tur - arme og ben bevæger sig i modsatte retninger som en del af en normal gangmønster. Opmuntre dine børn til at klatre i træer. Udforsk forskellige legeredskaber. Spil tag og jage for at tilskynde kører. Fingerpaint med begge hænder på samme tid. Bury objekter i sand og lad børnene grave efter dem.

Related Articles