Cancer Drug kan vise immunsystemet mod tumorer

March 9 by admin

Forskere fra Rockefeller University siger, at cancer drug bortezomib (Velcade) har potentiale til at forbedre kræftpatienters immunitet over for tumorer.

Den nye forskning viser, at ved behandling af kræft, det er ikke bare at dræbe kræftcellerne, der betyder noget. Hvordan de bliver dræbt, kan være lige så vigtigt at bestemme effektiviteten af ​​en kræftbehandling.

For en undersøgelse offentliggjort i denne uge online af tidsskriftet Blood, forskerne testede virkningerne af kemoterapi stof bortezomib i vævskultur indeholdende myelomatoseceller. Myelomatose er en kræft i immunceller i knoglemarven.

Forskerne fandt, at bortezomib optræden på kræftceller kan gøre det muligt for immunsystemet til at genkende dem, der potentielt kan hjælpe kræftpatienters bekæmpe sygdommen mere effektivt.

Efter eksponering for bortezomib, døde de multiple myelomaceller på en sådan måde, at en varme shock protein, kaldet hsp90, migreret til deres overflader. En gruppe af immunceller, kaldet dendritiske celler, der aktiveres, når de støder på hsp90 på de døende tumorceller. Dette bevirker, at dendritiske celler til at indtage de døende kræftceller og præsentere dem for hukommelses- og dræber-T-celler.

Hvis replikeres i mennesker, kan dette progression potentielt føre til øget immunitet.

"Hvis man direkte kunne målrette lægemidlet til disse celler, kan det være tilstrækkeligt nok til at skabe en vaccine. Eksponeringen af ​​varmechokproteiner om døende celler udgør en immunogen form for celledød," Madhav Dhodapkar, leder af Laboratoriet for Tumor Immunologi og Immunterapi ved Rockefeller University, sagde i en forberedt erklæring.

Immunitet-styrke effekter af bortezomib synes også at omfatte andre typer af kræft.

Når forskerne behandlet lymfom og brystkræftceller med bortezomib, oplevet døende celler på samme stigning i hsp90.

Hvad er uklart, om disse resultater vil omfatte faktiske immunreaktioner i mennesker. Hvis den gør det, håber forskerne at direkte målrette tumorer hos kræftpatienter.

"Et simpelt eksperiment, der ikke er færdig endnu er simpelthen at injicere bortezomib direkte ind tumorer. Ved direkte rettet mod tumoren, snarere end at injicere stoffet intravenøst, kan vi være i stand til at drage bedre fordel af bortezomib s særlige egenskaber," siger Dhodapkar.

Related Articles