C-vitamin kan spille rolle i Stroke Forebyggelse

December 20 by admin

C-vitamin kan spille rolle i Stroke Forebyggelse


Under højere niveauer af C-vitamin i blodet kan reducere din risiko for slagtilfælde, ny forskning antyder.

Mennesker med de højeste koncentrationer af C-vitamin i blodet havde en 42 procent lavere risiko for slagtilfælde end folk med de laveste niveauer, ifølge undersøgelsen, som er i januar-udgaven af The American Journal of Clinical Nutrition den.

Men det betyder ikke, at poppe mega-doser af C-vitamin supplement kan afværge en hjerne angreb, sundhedseksperter advarede.

"I selve undersøgelsen, forfatterne gjorde et stærkt punkt, at de ikke kunne konkludere, at C-vitamin direkte sænker slagtilfælde risiko," siger Dr. Keith Siller, medicinsk direktør for New York University Medical Centers Omfattende Stroke Care Center. "Det er ikke nødvendigvis den C-vitamin selv. C-vitamin kan være en markør for en generel sund livsstil, og høje niveauer af plasma C-vitamin sandsynligvis betyde, at du er mere sundhed bevidst."

Dr. Mark Levine, chef for den molekylære og klinisk ernæring sektion på det amerikanske National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme, enige om, at C-vitamin alene sandsynligvis ikke ansvarlig for reduktionen slagtilfælde risiko.

"Det er bare en forening. Det kunne være C-vitamin, kan det være C-vitamin plus andre næringsstoffer, og det kunne være andet uafhængige af vitamin C. Mennesker, der spiser masser af frugt og grøntsager kan spise mindre fastfood," siger Levine , der også var medforfatter en leder i samme nummer af tidsskriftet.

Den virkelige budskab, siger Levine, er, at folk skal spise mere frugt og grønt for at forebygge slagtilfælde og andre helbredsproblemer. "Get fem eller mere frugt og grønt dagligt i en regnbue af farver," meddelte han.

Den nye undersøgelse omfattede oplysninger fra mere end 20.000 mennesker i alderen 40 og 79 fra Det Forenede Kongerige. Alle deltagere gennemførte en helbredsspørgeskema, og en blodprøve blev analyseret for vitamin C niveauer for hver undersøgelse frivillig.

Den gennemsnitlige opfølgningstid var 9,5 år og den endelige undersøgelse omfattede næsten 200.000 personår. I den tid, 448 af undersøgelsens deltagere haft et slagtilfælde.

Efter at kompensere for andre risikofaktorer, såsom køn, rygevaner, BMI, blodtryk, kolesteroltal, diabetes, alkoholforbrug, fysisk aktivitet og en historie af hjertesygdomme, fandt forskerne, at dem med de højeste niveauer af C-vitamin i blodet havde en 42 procent lavere risiko for slagtilfælde sammenlignet med dem med de laveste niveauer.

Forskellen mellem vitamin C niveauer mellem laveste og højeste gruppe groft svarer til omkring en ekstra frugt eller grøntsager dagligt, ifølge undersøgelsen.

"Den stærke omvendt sammenhæng mellem plasma C-vitamin og slagtilfælde tyder på, at C-vitamin er sandsynligvis en god biomarkør uanset årsagsfaktorer påvirker slagtilfælde risiko, mest troværdig indtaget af vegetabilske fødevarer kosten," undersøgelsens forfattere skrev.

"Denne undersøgelse har ikke bevise, at C-vitamin direkte forårsager disse fordele. Det kunne være relateret til noget andet, du gør i din kost. Vi ved bare ikke, hvad mekanismen er, at reducerer slagtilfælde risiko," siger Siller, der tilføjede, " Folk skal stadig gå videre med det amerikanske Diætetiske Association anbefalinger at indarbejde mere frugt og grønt i deres kost. Må ikke haste til butikken for at købe C-vitamin kosttilskud. "

"Mange, mange undersøgelser viser en stærk sammenhæng mellem dem, der spiser frugt og grøntsager og en sundhedsmæssig fordel, og denne ydelse kommer fra spise fødevarer, ikke kosttilskud," Levine tilføjet.

Related Articles