Bulls-Eye udslæt, kan have Tardy Lyme Sign

June 2 by admin

Bulls-Eye udslæt, kan have Tardy Lyme Sign
I modsætning til hvad mange tror, ​​er skovflåten-bårne Borreliose ikke altid forårsage en rød, udslæt plet i de tidligste stadier af infektionen.

Det meste af tiden, udslæt starter helt rød, rapporterer en ny undersøgelse fra Annals of Internal Medicine. Den fandt, at færre end én ud af 10 tilfælde havde et udslæt med en lysning i midten. Da forskerne ledte specifikt til Lyme, de tal er dog mange flere udslæt i sidste ende ville have forvandlet til den klassiske form.

"Selv om der er et karakteristisk mønster, rund eller oval, kan der være en rimelig mængde variation i deres udseende," siger en af ​​undersøgelsens forfattere, Dr. Robert Smith, en smitsom sygdom specialist på Maine Medical Center Research Institute i Portland .

Hvert år mere end 16.000 amerikanere er diagnosticeret med borreliose, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC). Det overføres via et bid fra en inficeret skovflåt, oftest hjorte kryds. Infektionen er mest udbredt i landets regioner Northeast, Mid-Atlantic og North Central.

På grund af den varme vinter mange dele af landet har oplevet, flåter kan være aktiv hurtigere end normalt i foråret, siger John Carroll, en zoolog med det amerikanske landbrugsministerium Agricultural Research Service. Men det milde vejr ikke nødvendigvis betyde, at der vil være mere af skadedyr, da der er to generationer af flåter derude hele tiden, og hvad der sker i andre sæsoner også har en effekt. "Generelt, hvis det er en mild vinter, som vil favorisere deres overlevelse," siger han dog.

Heldigvis antibiotika er meget effektive mod Lyme sygdom. Hvis venstre ubehandlet, kan dog infektionen forårsage gigt og neurologiske sygdomme. Symptomerne kan ofte forveksles med andre lidelser, ifølge den amerikanske Lyme Disease Foundation. Disse omfatter en ekspanderende rødt udslæt, træthed, feber, kulderystelser og ledsmerter.

"Udslæt behøver ikke nødvendigvis at have en central clearing eller et mål-lignende udseende," siger Dr. Gary Wormser, chef for opdelingen af ​​smitsomme sygdomme ved New York Medical College i Valhal og forfatter til en redaktionel der ledsager undersøgelsen. "De fleste af den tid, de ikke har, at udseendet [i de tidlige stadier], og det er en almindelig misforståelse."

For denne undersøgelse, Smith og hans kolleger studerede data fra næsten 11.000 deltagere i en Lyme sygdom vaccine forsøg. Deltagerne fik oplysninger om borreliose, og fik at vide, til straks at indberette eventuelle symptomer på sygdommen.

Under retssagen blev 118 af de frivillige diagnosticeret med borreliose.

Kun 9 procent af dem havde plet udslæt. Fifty-ni procent havde udslæt, der var røde i hele, og 32 procent havde udslæt, der var helt rød, men noget mørkere i midten. Omkring halvdelen af ​​de smittede havde andre symptomer, såsom feber eller træthed.

Fordi undersøgelsens deltagere blev uddannet om Lyme og ledte efter symptomer blev sygdommen anerkendt tidligt i de fleste tilfælde. Både Smith og Wormser sige, det er sandsynligvis mange af de udslæt, der startede helt ud rød ville til sidst ændret til en tyre-eye udslæt, hvis venstre ubehandlet.

Nogle af de deltagere, der kontraherede Lyme havde modtaget vaccinen, hvilket ikke er 100 procent effektive, men forskerne ikke fundet nogen signifikante forskelle i udslæt mellem den vaccinerede gruppe og uvaccinerede gruppe.

Den ledsagende redaktionelle tyder behandling for Lyme sygdom skal være mere standardiserede. For de fleste tidlige infektioner, siger Wormser 14 til 21 dage af antibiotika er nok til at dræbe infektionen. Men nogle læger stadig ordinere 30 dage eller mere af behandlingen.

Hvad skal man gøre

Carroll advarer flåter er allerede aktive i mange dele af landet, og på nogle områder marts er peak måned for kryds-aktivitet. Han siger flåter, der forbliver i dvale gennem meget af vinteren, begynder at få aktiv igen, når temperaturen når 40 til 50 grader.

Den amerikanske Lyme Disease Foundation anbefaler brug insekt frastødende, iført lyse tøj og kontrol af flåter ofte. Voksne hjorte flåter er på størrelse med et sesamfrø, og nymfer er kun så stor som en valmue frø.

For mere information om borreliose, læses denne information fra Centers for Disease Control og Forebyggelse eller denne artikel fra den amerikanske Lyme Disease Foundation.

Kilder: Robert Smith, MD, infektionssygdomme specialist, Maine Medical Center Research Institute, Portland; Gary Wormser, MD, chef, division af smitsomme sygdomme, og næstformand, afdelingen for medicin, professor, medicin og farmakologi, New York Medical College, Valhalla; John Carroll, Ph.D., entomolog, US Department of Agriculture, Agricultural Research Service, Beltsville, Md .; 19 marts 2002, Annals of Internal Medicine

Related Articles