Brug Lys til tavshed Farlig hjerneaktivitet

May 18 by admin

Brug Lys til tavshed Farlig hjerneaktivitet


Nye værktøjer, der bruger forskellige farver af lys til tavshed hjerneaktivitet kan føre til nye behandlinger for lidelser, såsom epilepsi, kroniske smerter, Parkinsons sygdom og hjerneskade, neuroforskere sige.

Disse såkaldte "super-lyddæmpere" giver præcis kontrol over timingen af ​​nedlukningen af ​​overaktiv hjernens kredsløb, noget, der er umuligt med eksisterende lægemidler eller andre konventionelle behandlinger, ifølge forskerholdet fra Massachusetts Institute of Technology.

Forskningen er offentliggjort i 7 januar udgave af tidsskriftet Nature.

"Silencing forskellige sæt af neuroner med forskellige farver af lys giver os mulighed for at forstå, hvordan de arbejder sammen om at gennemføre hjernefunktioner," undersøgelse ledende forfatter Ed Boyden, professor i MIT Media Lab og associeret medlem af McGovern institut for Brain Research på MIT, sagde i en pressemeddelelse.

"Ved hjælp af disse nye værktøjer, kan vi se på to nervebaner og studere, hvordan de beregner sammen Disse værktøjer vil hjælpe os med at forstå, hvordan man styrer neurale kredsløb, der fører til nye forståelser og behandlinger for hjernesygdomme -. Nogle af de største udækkede medicinske behov i verden, "Boyden tilføjet.

Han og hans kolleger har udviklet super-lyddæmpere ved hjælp af to gener - Arch og Mac - findes i forskellige organismer såsom bakterier og svampe. De gener koder for lys-aktiverede proteiner, der hjælper organismer gøre energi. Aktiviteten af ​​neuroner gensplejset til at udtrykke Arch og Mac kan inhiberes ved skinnende lys på dem. Lyset aktiverer proteiner, hvilket resulterer i lavere spænding i neuroner, som forhindrer dem i at affyre effektivt Boyden forklaret.

Gult lys afbryder Arch og blåt lys afbryder Mac.

"På den måde kan hjernen programmeres med forskellige farver af lys til at identificere og eventuelt korrigere de beskadigede neurale beregninger, der fører til sygdom," undersøgelse medforfatter Brian Chow, en postdoc associeret i Boyden laboratorium, sagde i pressemeddelelse.

Related Articles