Børne risici øges, når forældre er Bipolar

November 18 by admin

Børne risici øges, når forældre er Bipolar


Børn, hvis forældre har bipolar lidelse står over for en øget risiko for humørsvingninger og angst samt tidlig debut bipolar lidelse, har forskerne fundet.

Deres undersøgelse omfattede 388 børn, i alderen 6 til 18, af 233 forældre med bipolar lidelse og en kontrolgruppe af 251 børn af 143 forældre uden krav. Forskerne fandt, at omkring 11 procent af børn af forældre med bipolar lidelse havde en bipolar spektrum forstyrrelse sammenlignet med mindre end 1 procent af børnene i kontrolgruppen. Børn af forældre med bipolar lidelse var også mere tilbøjelige til at have en stemning eller angst.

Hvis begge forældre havde bipolar lidelse, er risikoen var større. Blandt børn, der havde to forældre med sygdommen, omkring 29 procent havde bipolar lidelse selv, sammenlignet med 10 procent af de børn, der havde en forælder med bipolar lidelse. Risikoen for andre psykiatriske lidelser var det samme.

"I overensstemmelse med litteraturen, de fleste forældre med bipolar lidelse erindrede, at deres sygdom er påbegyndt før alder 20 år, og omkring 20 procent havde sygdom, der startede før alder 13 år", skrev Dr. Boris Birmaher, vestlige Psychiatric Institute og Clinic, University of Pittsburgh Medical Center, og hans kolleger.

"I modsætning hertil de fleste af deres børn udviklet deres første bipolar lidelse episode før alder 12 år tyder på muligheden for, at forældrene var mere indsigtsfulde af deres børns symptomer tidligere i livet eller måske bipolar lidelse har mere penetrans og manifester tidligere i nye generationer."

Forskerne sagde deres resultater kunne hjælpe læger og patienter.

"Klinikere, der behandler voksne med bipolar lidelse bør sætte spørgsmålstegn dem, der er forældre om deres børns psykopatologi at tilbyde hurtig identifikation og tidlig indsats for eventuelle psykiske problemer, som muligvis påvirker børnenes funktion, især tidlig debut bipolar lidelse," skrev de.

Undersøgelsen blev offentliggjort i spørgsmålet om Archives of General Psychiatry marts.

Related Articles