Bor du i en blå stat?

June 10 by admin

Bor du i en blå stat?


Hvis du har disse lejlighedsvise dage, hvor du føler dig ked af det eller blå eller deprimeret, en ny undersøgelse viser, at du er i godt selskab.

Forskerne fandt, at i gennemsnit voksne havde disse følelser omkring tre dage om måneden, med kvinder rapportering dem 3,5 dage om måneden og mænd rapportering dem 2,4 dage om måneden.

"Dette er den første undersøgelse, der så på dette mål for depression," siger ledende forsker Rosemarie Kobau, folkesundheden analytiker hos det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse National Center for kronisk sygdomsforebyggelse og sundhedsfremme.

"Humørsvingninger er en stort folkesundhedsproblem i USA," sagde hun. "De pålægge en væsentlig byrde for handicap og nedsat livskvalitet."

Men, tilføjede hun, "følelse trist, blå eller deprimeret tre dage om måneden som følge af en stressende livssituation er helt normalt."

Men når folk er deprimeret eller miste interessen for ting, som de tidligere har haft i mere end to uger om måneden, det er tegn på et problem, sagde hun.

Kobau sagde, at antallet af personer med depressive lidelser i USA er omkring 11 procent, afhængigt af hvordan depression måles.

Hun og hendes kolleger undersøgte 166.000 svar på spørgsmålet: "I løbet af de seneste 30 dage, for hvor mange dage har du følt trist, blå eller deprimeret?"

Blandt deres andre resultater, Kobau team fandt unge voksne (dem i alderen 18 og 24) rapporterede det højeste antal dage med depressive symptomer. På den anden side, opholder aktive afværget blues: Folk, der udøves havde 1,3 færre dage med depressive symptomer, end gjorde dem, der ikke udøver, undersøgelsen fundet.

Undersøgelsen fandt også, at hvis pengene ikke nødvendigvis købe lykke, var det forbundet med en mindre sandsynlighed for at være ned. Det samme var tilfældet for uddannelse. "Depressive symptomer var forbundet med lavere uddannelse og indkomst samt arbejdsløshed eller manglende evne til at arbejde," Kobau sagde.

College kandidater og personer med indkomster end 50000 dollars havde to triste, blå eller deprimeret dage om måneden, sammenlignet med næsten fem dage for folk uden en high school uddannelse og 6,1 dage for folk med årlige indkomster på mindre end $ 15.000.

Folk, der ikke kan arbejde havde de mest triste, blå eller deprimeret dage om måneden - et gennemsnit på 10,2 dage ifølge rapporten i juli 28 spørgsmålet om sundhed og livskvalitet resultater.

Desuden folk, der rapporterede flere dage med depressive symptomer rapporteret engagere sig i usunde adfærd, såsom rygning, druk og ikke bruger sikkerhedssele, siger Kobau. "De fleste af disse usunde adfærd er blandt de vigtigste risikofaktorer for sygdom og død i USA," tilføjede hun.

"Resultaterne fra studiet fremhæve forholdet mellem depressive symptomer og adfærd, der er risikabelt for sundheden. Under mental sundhed i betragtning ved udformningen folkesundhedsinterventioner kan bidrage til at forbedre folks mestringsstrategier og resultere i bedre sundhedsresultater," Kobau sagde.

"Personer, der er plaget af uforklarlige tristhed, mangel på interesse i livet, hvis de befinder sig i en konstant blå stemning, har lav energi, eller en anerkendt stofmisbrug, bør de tale med deres sundhedspleje udbyder for at få behandling," hun tilrådes.

"Dette er en vigtig undersøgelse, der besvarer nogle vigtige spørgsmål og rejser nye," siger Dr. Ian A. Cook, en lektor i psykiatri fra UCLA Neuropsykiatrisk Institute.

Mens tidligere arbejde har vist, at mennesker med svær depression har øget handicap, nedsat livskvalitet og øget dødelighed, denne undersøgelse udvider hvad der vides om mindre alvorlige niveauer af depression - kaldet subsyndromal depression - og sorg, tilføjede Cook.

Forskelle rapporteret om forholdet af subsyndromal depression til alder, køn og socio-økonomisk tilstand rejser spørgsmål om målgrupper for hvem interventioner kan være særlig værdifuld, sagde han.

"Forbindelsen mellem subsyndromal depression og usunde adfærd tyder på, at udbydere af sundhedsydelser bør kigge efter subsyndromal niveauer af depression i deres patienter, som er i gang med skadelige adfærd," sagde kokken. "Desuden kan en form for intervention for at løse humør problemer har betydelig indvirkning på sundhed."

Related Articles