Bønner, linser, ærter: Din Opskrift på Lower kolesteroltal?

November 9 by admin

Bønner, linser, ærter: Din Opskrift på Lower kolesteroltal?


Spise bønner, linser og andre bælgfrugter kan hjælpe dig med at skære ned på LDL "dårlige" kolesterol og sænke din risiko for hjertesygdomme, en ny gennemgang antyder.

Canadiske forskere undersøgte 26 amerikanske og canadiske undersøgelser, der omfattede i alt mere end 1.000 mennesker. Deres analyse viste, at én daglig servering (3/4 kop) af bælgplanter - fødevarer såsom bønner, kikærter, linser og ærter - var knyttet til en reduktion i low-density lipoprotein (LDL) kolesterol med 5 procent. Undersøgelsen kunne ikke bekræfte årsag og virkning, men faktisk viste en stærk forening.

De 5 procent reduktion i LDL-kolesterol tyder på en potentiel 5 procent lavere risiko for hjertesygdomme, ifølge en gruppe under ledelse af Dr. John Sievenpiper, den Clinical Nutrition og risikofaktor Ændring Center på St. Michaels Hospital i Toronto.

Den hjerte-sund effekt af bælgplanter var større hos mænd end kvinder, forskning fundet. Det kan være fordi mænd har en tendens til at have dårligere spisevaner og højere kolesteroltal til at begynde med end kvinder, så de kan få mere at skifte til en sundere kost.

Nogle af undersøgelsens deltagere rapporterede maveproblemer, såsom oppustethed, luft i maven, forstoppelse eller diarré som følge af at spise bælgfrugter.

Ikke desto mindre, ernæringseksperter var hurtige til at lovprise den ringe bønner, ærter og linser.

"Det er tid til at spilde bønnerne Ved at gøre en lille kostomlægning, som indtagelse af en tjener en dag med bønner, kikærter, linser og ærter -. Som det meste af verden gør allerede - vi kan lave en beskeden risiko reduktion i vores forekomst af hjertesygdomme ved at sænke vores "dårlige kolesterol" LDL, især hos mænd, "siger Dr. Robert Graham, en internist og naturligt middel specialist på Lenox Hill Hospital i New York City.

Han sagde undersøgelsen analyse var "metodisk stærk", med personer, der bliver fulgt i mindst tre uger for at teste effekten af ​​bælgplanter indtag på sundheden. Ifølge Graham, at tre-ugers grænse er den samme den amerikanske Food and Drug Administration bruger, når den vurderer et produkt, der hævder at hjælpe lavere kolesterol.

Dana Angelo White er en sports diætist og assistent klinisk professor ved Quinnipiac University i Hamden, Connecticut. Hun kaldte bælgplanter "en af ​​de mest underappreciated proteinkilder derude. Er de fyldt med sult-kampe fiber og protein, så jeg er ikke overrasket at se resultaterne af denne undersøgelse. "

Men White tilføjede, at "den vanskelige del er at få amerikanerne til at spise mere. Jeg foreslår fødevarer som hummus, linsesuppe i den langsomme komfur, og tilføje bønner til pastaretter, supper, salater og quesadillas til at arbejde mere i den daglige kost."

Undersøgelsen blev offentliggjort April 7 i CMAJ, Canadian Medical Association Journal.

Related Articles