Blood natrium Affect hjertesvigt Overlevelse

November 7 by admin

En lavere end normalt niveau af natrium i blodet (en tilstand kendt som hyponatriæmi) er en vigtig indikator for dårlige resultater for patienter med hjertesvigt, rapporterer forskerne.

"Selv et mindre fald i en persons serum natrium niveau - et niveau, der nu afskediget af læger - havde en stor indflydelse på dødeligheden af ​​patienter med hjertesvigt," ledende studievært dr Mihai Gheorghiade, associeret chef, opdeling af kardiologi, Northwestern Memorial Hospital og Northwestern University Feinberg School of Medicine, sagde i en forberedt erklæring.

En anden undersøgelse af det samme team fandt, at ved at øge blod natrium niveauer, kunne lægerne væsentligt løft hjertepatienter overlevelse.

Rapportering mandag på de videnskabelige møder i American College of Cardiology i Orlando, Florida., Gheorghiade gruppe fandt, hyponatriæmi fordoblet dødeligheden alvorlige patienter hjertesvigt inden for 60 dage efter udskrivelse fra hospitalet.

Hyponatriæmi påvirker omkring 25 procent af patienter med svær hjerteinsufficiens og kan let måles ved hjælp af blodprøver. Hvert år i USA, hjertesvigt tegner sig for omkring 1 million hospitalsindlæggelser.

"Disse resultater viser, at ikke alle hjertesvigt er skabt lige - hjertesvigt ledsaget med hyponatriæmi er især farligt," Gheorghiade sagde. "Niveauer af serum-natrium kan vise et nyttigt og let tilgængelig risikovurdering værktøj i den kliniske behandling af patienter indlagt for hjertesvigt."

Natrium er en elektrolyt, der bidrager til at opretholde blodtryk og også hjælper med muskel og nervefunktion.

Teamets anden undersøgelse viste, at øge blod natrium hjulpet forlænge liv. Gheorghiade og kolleger rapporterer, at patienter med en serum-natrium forbedring på tidspunktet for udskrivelse fra hospitalet havde en 15,6 procent dødelighed i løbet af de næste 60 dage, sammenlignet med en 30,4 procent dødelighed for patienter, der viste ingen forbedring i blod natrium niveauer.

"I øjeblikket er det medicinske samfund ikke betaler meget opmærksomhed til natrium serumniveauer i patienter med hjertesvigt. Synes dog serum-natrium til at være en modificerbare mål, som kan behandles,« Gheorghiade sagde.

Related Articles