Blodprøve advarer Dangerous 'Deep Belly »Fat

August 23 by admin

Blodprøve advarer Dangerous 'Deep Belly »Fat


Et protein i blodet peger på stigende mængder af en særlig dødbringende form for kropsfedt omkring organerne, siger forskere.

Som niveauer af retinol-bindende protein 4 (RBP4) stigning, så gør niveauer af "inter-abdominal fedt" forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme og type 2-diabetes, siger forskerne.

"Øget inter-abdominalt fedt er kendt for at være forbundet med hjerte-kar-risiko," sagde undersøgelse medforfatter Dr. Barbara B. Kahn, chef for afdelingen for Endokrinologi, Diabetes and Metabolism på Beth Israel Deaconess Medical Center, i Boston.

Indberetning i juli spørgsmålet om Cell Metabolism, bemærkede hendes team, at øget "dyb mave" fedt omkring organerne har længe været forbundet med en øget risiko for insulinresistens og type 2 diabetes. "Reguleringen af ​​dette protein kan fortælle os helt nye oplysninger om, hvad der virkelig forårsager type 2-diabetes," siger Kahn, der også er professor i medicin ved Harvard Medical School.

I undersøgelsen, fandt forskerne, at mængden af ​​RBP4 i blodet viste nøjagtigt den mængde fedt omkring de abdominale organer. Det betyder, at "RBP4 vil kunne anvendes som en markør til at angive kardiovaskulær risiko," Kahn sagde.

Hun understregede, at RBP4 er ikke en årsag til fedme. Dog synes forhøjede niveauer være forbundet med denne særlige form for abdominal fedt fedme.

I undersøgelsen, Kahn og kolleger så på biopsiprøver af abdominal fedt fra 196 personer. De fandt, at mere RBP4 er lavet i visceral (dyb mave) fedt sammenlignet med spæk, der ligger lige under huden. Desuden blodets indhold af RBP4 er større i mennesker, der er overvægtige. Disse mennesker har dobbelt eller tredobbelt mængden af ​​RBP4 sammenlignet med normalvægtige mennesker.

"The genekspression af RBP4 forøges mere i visceralt adipose [fedt] væv - fedtvæv omkring de indre organer - end det er i det subkutane fedtvæv," Kahn sagde. Så niveauer af RBP4 er højere i mennesker, der har en såkaldt "visceral mønster" af fedme i forhold til mennesker, der har en subkutan mønster af fedme, sagde hun.

I tidligere forskning, Kahn team fandt også, at niveauerne af RBP4 var forhøjet hos personer med insulinresistens, personer, der er overvægtige og personer med type 2 diabetes. Dette var også tilfældet hos raske mennesker med en familie historie diabetes.

Ifølge Kahn, der er igangværende forskning i lægemidler, der kan sænke RBP4 niveauer.

Men der er en anden prøvede og sande middel til at sænke RBP4, tilføjede hun.

"Niveauer kan også reguleres ved motion," Kahn sagde. I tidligere forskning, hendes hold viste, at "folk, der nød godt af en øvelse program sænket deres niveauer af serum RBP4 når de fik mere insulin-følsom," sagde hun.

Kahn havde også vist i tidligere forskning, at teenagere, der gik på en lav-kulhydrat kost sammen med en øvelse program sænket deres RBP4 niveauer.

En ekspert mener, at sænke RBP4 niveauer kan hjælpe behandle hjertesygdomme og type 2-diabetes.

"Denne undersøgelse tyder på, at RBP4 kan være en god biomarkør at kvantificere visceral fedme, som er tæt forbundet med metabolisk syndrom," siger Dr. Tae-Hwa Chun, fra Institut for Intern Medicin, Metabolism, endokrinologi og diabetes på University of Michigan . "Denne artikel støtter også idéen om, at alle fedtstoffer er ikke ens i deres funktioner."

I forsøg med mus, RBP4 nedsætter insulinfølsomhed i muskler og levervæv, der betragtes som en forløber for diabetes, sagde Chun.

"Det er stadig ikke klart, om RBP4 regulerer insulinfølsomhed ved at kontrollere retinsyre metabolisme eller ved direkte handler på muskel- eller leverceller," Chun sagde. "Det stof fenretinid, som er vist at sænke RBP4 niveauer, der allerede bruges som et kemoterapeutisk middel for kræft. Bivirkningerne af lægemidlet, men skal nøje afvejes mod en eventuel fordel for metaboliske sygdomme,".

I en anden rapport, offentliggjort i samme nummer af tidsskriftet, et forskerhold ledet af Bruce Spiegelman af Dana-Farber Cancer Institute i Boston identificeret et gen kaldet PRDM16 der regulerer produktionen af såkaldte "brunt fedt" i mus. Brunt fedt er en type af fedt, der faktisk genererer varme og tællere fedme forårsaget af overspisning.

"Brunt fedt er til stede i mus og i menneskelige spædbørn, hvor det holder dem varme ved at sprede mad energi som varme, i stedet for at lagre den som" hvid "fedt" Spiegelman sagde i en forberedt erklæring. "Voksne mennesker har ikke meget brunt fedt, men der er nogle, og fra et terapeutisk synspunkt, er spørgsmålet, om denne vej kan genaktiveres."

Forskerne håber, at deres opdagelse vil føre til nye måder at behandle fedme hos mennesker.

Related Articles