Blindhed kan bringe Darkness til sindet, Too

October 25 by admin

Blindhed kan ikke være dødelig, men det kan dræbe den menneskelige ånd alligevel, rapporterer en ny undersøgelse.

Faktisk depression rammer ældre mennesker, der har mistet en del af eller hele deres syn i dobbelt hastighed den rammer ældre borgere, der stadig kan se, siger forskerne.

Som et resultat, siger de øjenlæger skal være mere opmærksomme på den alvorlige psykisk belastning patienter ansigt, da de klare opløsningen af ​​deres syn.

"Mange af disse mennesker har haft kræft og frygtelige gigt, men af ​​alle de dårlige ting i aldring, for dem intet er værre end tab af synet," siger undersøgelse medforfatter Dr. Stuart I. Brown, direktør for Shiley Eye center ved University of California, San Diego.

Forskere interviewet 151 mænd og kvinder, der var 60 år eller ældre og lider af fremskreden makuladegeneration, som medfører tab af synet i midten af ​​synsfeltet som nethinden forringes. Mennesker med sygdommen ofte bevare nogle perifere syn.

"De kan sige, at der er noget på gulvet, men hvis du tager den op og aflevere det til dem, kan de ikke se nogen detaljer," siger Dr. Lylas Mogk, en Detroit øjenlæge. "Ofte folk tror, ​​de er faking."

Makuladegeneration påvirker omkring en af ​​hver fem hvide amerikanere over 65 år, og en ud af tre efter alder 75. Sorte påvirkes til en meget lavere sats.

Årsagen til makuladegeneration er ukendt, men forskerne har mistanke molekyler kaldet frie radikaler, hvis antal kan blive styrket med røg, luftforurening, lys og pesticider.

Mens niveauerne for blindhed afveg blandt de adspurgte seniorer, den procentdel af dem, der var trykkede forblev den samme, omkring en tredjedel, siger undersøgelsen.

"Der er en masse mennesker, der justerer, men vi ved, at 30 procent ikke kan. De bliver klinisk deprimeret," siger Brown. Detaljer vises i spørgsmålet om Ophthalmology, den kliniske Journal of American Academy of Ophthalmology oktober.

John Santos, en 77-årig psykologi professor emeritus ved University of Notre Dame, siger blindhed er et af flere stressfaktorer, der påvirker de ældre og berøve dem stimulation.

"Du finder ud af, at du er i fare for at gøre det forkerte. Du er bange for at gå ud, du er bange for, du kan falde. Det bliver en virkelig alvorlig slags stress. Du har mistet noget meget vigtigt," siger han.

Justering til delvis syn er meget vanskeligt, siger han.

"Nogle kan læse, men altid med tricks, enten stor forstørrelse, særlige gadgets, forstørre sider eller videokameraer, som alle er besværlig og vanskelig for folk, der er ældre for at vænne sig til, og at stille med. Det er meget frustrerende og dyrt ", siger Brown.

Alligevel Santos siger nogle mennesker er "hårde gamle nødder", som kan overleve næsten enhver modgang på grund af deres personlighed og baggrund. Men for andre, stress af indgreb blindhed "kunne tippe dem over og skabe utrolige problemer af håbløshed og hjælpeløshed, der fører til depression," siger han.

Til behandling af depression, eksperter foreslår ofte antidepressiv medicin og psykoterapi. Støttegrupper har vist sig at hjælpe, også, som det noget, der hedder "Visual rehabilitering", eller lære nye måder at håndtere gamle opgaver.

Folk, der er deprimerede også nødt til at se indad og ikke fokusere udelukkende på deres blindhed, siger Santos.

"Jeg har været rundt i 77 år, og en psykolog i 55 år, og jeg har aldrig set noget [psykologisk], der netop er forårsaget af en ting," siger han. Depression er ikke anderledes, siger han.

"Det er forårsaget af en hel masse ting. Det er ikke bare den blindhed, men det er en hel masse ting," siger Santos.

Hvad skal man gøre

For mere information om makuladegeneration, kontrollere makuladegeneration Research Fund.

Og for bedre at forstå, hvad makuladegeneration ligner fra perspektivet af en patient, kan du besøge den amerikanske Health Assistance Foundation online.

KILDER: Interview med Stuart I. Brown, MD, formand, afdelingen for oftalmologi, og direktør, Shiley Eye Center, University of California, San Diego; John Santos, Ph.D., professor emeritus i psykologi, University of Notre Dame, South Bend, Ind .; Lylas Mogk, MD, øjenlæge, Detroit; Oktober 2001 Ophthalmology

Related Articles