Bipolar Diagnoser i yngre mennesker Vis enorm stigning

March 31 by admin

Bipolar Diagnoser i yngre mennesker Vis enorm stigning


Antallet af unge, der blev behandlet for bipolar lidelse steget 40 gange i USA mellem 1994 og 2003, ifølge en ny undersøgelse.

Men selv en af forfatterne til rapporten i spørgsmålet om Archives of General Psychiatry i september ikke er sikkert, om dette udgør en dramatisk stigning i antallet af mennesker, der rent faktisk har sygdommen.

"Der er ingen beviser for, at der har været en stigning i bipolar lidelse af denne størrelse," siger Dr. Mark Olfson, en klinisk psykiatri professor ved New York State Psychiatric Institute og en af ​​forfatterne til en rapport. "Enten denne stigning ser vi betegner en tendens til over-diagnosticering nylig eller en tendens til under-diagnosticere i fortiden."

"Det er en kombination af begge," tilføjede Dr. Glenn Hirsch, medicinsk direktør for New York University Child Study Center. "Det har helt klart været under-diagnosticeret tidligere. En række undersøgelser har sagt igen og igen, at op til 70 procent af voksne med lidelsen rapporten, at deres symptomer begyndte tidligt."

Bipolar lidelse er en tilstand, hvor folk svinge fra perioder med mani, et unormalt forhøjet humør, til depression. Det oprindeligt blev kaldt manisk depression.

Forskerne analyserede data fra en national undersøgelse af kontor-baserede læger, sammenligne væksten i diagnoser af bipolar lidelse. For personer 19 og under, blev en diagnose med bipolar forstyrrelse lavet i 25 af 100.000 besøg (omkring 20.000 patienter) i 1994-1995.

Dette antal voksede til 1.003 per 100.000 besøg (omkring 800.000 patienter) i 2002-2003.

Derimod i samme tidsramme, voksne diagnoser af bipolar lidelse fordoblet fra 905 besøg til 1.679 besøg pr 100.000 indbyggere.

Er der en forklaring på en sådan eksplosion i antallet af unge mennesker diagnosticeret med bipolar lidelse?

"Det betyder, at psykiatere er i stigende grad komfortable diagnosticere børn med bipolar lidelse," siger Dr. David Axelson, direktør for Børne- og ungdomspsykiatrisk Bipolar Services klinik på University of Pittsburgh School of Medicine. "Men det er umuligt at vide, om disse diagnoser er korrekte eller ej uden ekstern bekræftelse."

Bipolar lidelse er en flygtig tilstand, Axelson sagde, svært at pin ned, fordi der ikke er nogen specifik diagnostisk test.

Indtil for nylig var det let at gå glip af de første tegn på bipolar lidelse i en ung, fordi det ofte er en mild depressiv episode, der kunne ikke ses som patologisk, sagde Hirsch. "Irritabilitet og depressiv adfærd kan være en form for bipolar lidelse," tilføjede han. "Et barn, der har følelser af aggression, irritation og vrede kan have bipolar lidelse."

En af årsagerne til stigningen i diagnoser, er, at læger bliver klar over, at sådanne tilfælde ikke passer lærebogen beskrivelse, sagde Hirsch. "Jeg formoder, at de fleste tilfælde, vi ser, er i det uspecificeret område. Vi er stadig ikke sikker på, hvilke kriterier vi bør tænke på, når vi diagnosticere bipolar lidelse," tilføjede han.

Det er vigtigt at få diagnosen højre, Axelson sagde, fordi nogle medicin ordineret til andre forhold kan gøre bipolar lidelse værre.

"Læger bør skabe større strenghed at bære," Hirsch sagde. "Forældre bør være klar over, der har været så stor stigning i diagnoser. De bør spørge, hvorfor og hvordan en sådan diagnose stilles, og hvilke beslutninger gik ind i det, og de bør vide mere om den medicin."

Related Articles