Belønning er nøglen til samarbejde

September 23 by admin

Belønning er nøglen til samarbejde


Forsøger at bestemme den bedste måde at få folk til at samarbejde, har forskere ved Harvard University og Stockholm School of Economics konstateret, at en gulerod er bedre end en pind.

I visse situationer ", hvor folk interagerer gentagne gange med hinanden for at løse en gruppe socialt dilemma, vores arbejde tyder på, at belønninger medføre bedre resultater end straf," undersøgelse ledende forfatter David G. Rand, en postdoc forsker ved Harvard program for Evolutionary Dynamics, sagde på et universitet pressemeddelelse. "Belønning kan ændre den enkeltes adfærd og fremme samarbejdet uden de destruktive negative konsekvenser, der kommer med straf."

Undersøgelsens forfattere bemærkede, at deres forskning flyver i lyset af tidligere resultater, som støttede straf som den bedste måde at få folk til at samarbejde.

Forskerne rekrutterede 192 mennesker til at deltage i en "offentlige goder" spil designet til at afsløre, hvordan folk interagerer, når de skal vælge mellem deres interesser og en gruppe.

Forskerholdet bemærkede, at forsøgspersonerne ilde "gratister", der undlod at bidrage til gruppen endnu høstet fordelene ved at være en del af det.

"Men på trods af denne vrede på gratister, belønne god opførsel er så effektiv som straffer dårlig opførsel for at opretholde offentligt samarbejde og fører til bedre resultater for gruppen," Rand sagde. "Når begge muligheder er tilgængelige, belønning medfører øgede bidrag og payoff for koncernen, mens straf har ingen effekt på bidragene og fører til lavere payoff for gruppen."

Resultaterne undersøgelsens vises i 4 september udgave af tidsskriftet Science.

Related Articles