Behandling af kronisk eksem

July 21 by admin

Eksem, også kendt som atopisk dermatitis, er en kronisk hudsygdom, der forårsager røde, skællende, betændte patches. Generelt er disse patches kendt for at dukke op tæt samlinger såsom albuer og knæ, men kan også blive vist rundt øjnene, hovedbund, fødder eller krop. Afhængig af sværhedsgraden af ​​din tilstand, er der mange behandlinger samt forebyggende foranstaltninger, du kan tage for at få din kløende eksem under kontrol.

Hvem er modtagelig?

Ikke alle er tilbøjelige til eksem. Hvis du eller din familie har en historie af allergi eller astma, så du kan være modtagelige for denne hudlidelse. Hvis du er usikker på din families historie, så er det en god idé at blive testet. Allergi test er forholdsvis smertefri og kan gøres ved din allergolog. Finde ud af, hvilke typer af ting, du kan være allergisk over for, kan hjælpe dig og din læge bedre behandle din tilstand.

Forebyggelse

Forebyggelse opblussen er nøglen til at holde din kroniske eksem under kontrol. Moisturizing er en af ​​de mest vigtige ting at gøre. Cremer, såsom Aquaphor er stærkt anbefalet af læger, da de ikke kun fugter, men fungerer som en barriere mellem dig og irritanter. Nogle af de store eksem irritanter er støv, røg, vaskemidler, rengøringsmidler og uld. Når du har målrettet din aftrækkeren, så prøv at undgå det så meget som muligt.

Boost din immunitet

Fordi eksem er kendt som en autoimmun sygdom, øge dit immunsystem er nøglen i at hjælpe dig forblive sunde og holde opblussen i skak. Drikke masser af vand og spise fødevarer med et højt indhold af omega-3, såsom laks, mandler og avocado er et godt sted at starte. Sørg for at tage en daglig multi-vitamin og supplere det med Quercitin, omega-3 og B-kompleks vitaminer. Disse er kendt for deres anti-inflammatoriske helbredende kræfter og kan gøre underværker for dit immunforsvar.

Behandlinger

For kronisk eksem, der ikke ønsker at gå væk, nogle læger foreslår UV-lys terapi, der kan undertrykke immunsystemet og hjælpe med betændelse. Typisk læger ordinere kortison creme, der vil rydde op patches, men kan ikke anvendes i længere perioder, på grund af dens langsigtede bivirkninger af huden udtynding. Ikke-steroid cremer, såsom Elidel er også tilgængelige ved recept. I ekstreme tilfælde, kortison skud eller orale steroider, såsom prednison kan administreres, men disse egenskaber skal ligeledes tages for meget korte perioder på grund af deres mere farlige bivirkninger.

Tips

Tag korte, varme brusebade, moisturize umiddelbart efter vask og brug duftfri rensemidler, ligesom Cetaphil at gøre behandlinger for eksem mere effektiv.

Related Articles