Baby, tale med mig

July 23 by admin

Baby, tale med mig
Glem spille Mozart mens Baby Snooks svømmer i livmoderen. Og ikke gider at læse Junior at sove med beroligende Beatrix Potter historier. Den bedste måde at bringe ud af geni i din lille geni er at tale "baby snak."

Så siger en ny undersøgelse i det nyeste nummer af New Scientist.

Faktisk er de overdrevne sætninger og overdrevent formulerede ord, vi kurre over vognen og krybbe er blandt de bedste måder til babyer at afhente vokallyde - det første skridt i at lære at tale, siger undersøgelse forfatter Patricia Kuhl, co-direktør for Center for Mind, Brain og læring ved University of Washington i Seattle.

"Vi tror, ​​at spædbarn-rettet tale (eller baby talk) spiller en vigtig rolle, fordi det er tydeligere tale, som sandsynligvis hjælper med oprettelse idealiseret udtale af lyde et sprog," siger Kuhl.

Til sammenligning siger hun, "når voksne taler med hinanden, de taler meget hurtigt, ikke er klart, så de fleste af lydene er blevet indtaget." Med baby snak, vi formulere ord mere dramatisk, og at til gengæld hjælper ingrain lydene i talen-learning center af et barns hjerne.

Det er imidlertid vigtigt, at forældre forstår, at "baby talk" betyder ikke "gaga" og "goo-goo," siger Kuhl, men snarere enkle, overdrevne vendinger.

"Det er ikke noget vrøvl sprog Vi har faktisk rense vores handling, når vi taler med [spædbørn]. Vi gør det naturligt, uden at være klar over det," siger Kuhl.

For børnepsykolog Alan Hilfer, baby snak teori giver mening.

"Der er en række nervebaner i hjernen, der bliver kodet, som regel i barndommen, der hjælper gør os modtagelige for forskellige lyde og sanseindtryk senere i livet," siger Hilfer, koordinator for Learning Disabilities Clinic på Maimonides Medical Center i Brooklyn , NY

Baby snak, siger han, er en måde at kode de nervebaner med de tidligste sproglige basics, lydene, som ord er bygget.

"Så, når barnet begynder at gøre klar til at tale, de har denne form for indbygget database af lyde, som man kan trække deres orddannelse," siger Hilfer.

Endnu vigtigere er, siger han, er der kun en "lille vindue af muligheder for at kode disse nervebaner", så den tidligere Mor og far begynder, jo lettere vil det være for barnet at begynde at tale.

Kuhl undersøgelse brugte en computermodel som en slags erstatning "baby hjerne" for at se, om lyden af ​​baby snak kan påvirke evnen til at detektere vokaler lettere end når normal voksen tale blev talt.

For at teste teorien, Kuhl forskning hold skrev et simpelt computerprogram, der plukket ud vigtigste vokaler på engelsk - "o", "oo" og "ee" blev valgt, fordi lydene er meget karakteristisk.

Så forskerne registreret stemmerne af 10 mødre, første, taler i baby snak, så taler i normal "voksen" frasering med andre voksne. Alle var faktiske samtaler optaget mens mødre spillede med deres babyer, og senere, når de talte til voksne. Tre ord blev valgt fra de samtaler - får, sko og sok - alle udvalgt på grund af deres karakteristiske lyd.

Jobbet af computeren var at udvælge de tre ord, først fra baby snak samtaler, derefter fra de voksne samtaler.

Resultatet: Efter at have analyseret ca. 200 ord, der tales i "baby snak," computeren lykkedes med at finde de tre mål-ord.

Men når de samme 200 ord blev talt i "voksen tale," kun den dobbelte e lyd ("ee") af ordet får blev anerkendt.

På baggrund af resultaterne, Kuhl mener baby snak ikke spiller en vigtig rolle i barnets udvikling.

"Baby talk er virkelig" klar tale ", som vi tror hjælper spædbørn lærer," siger Kuhl.

For Hilfer, undersøgelsens resultater er spændende og i overensstemmelse med det, vi ved om, hvordan babyer lærer at tale.

"Jeg er enig med deres konklusion. Baby talk ikke spiller en vigtig rolle, selv om der på et tidspunkt er det også vigtigt, at barnet krydser grænsen til at høre kun voksen-tale," siger Hilfer. Dette punkt, siger han, er som regel, når barnet begynder at sammensætte ord og sætninger.

Hvis du spekulerer på, om du skal starte baby taler, når dit barn er stadig i livmoderen, Kuhl siger, at det vil ikke hjælpe samtale færdigheder udvikler nogen før.

Livmoderen, siger hun, "er sådan et støjende sted, at den eneste lyd, der kommer igennem er banen af ​​stemmen, ikke de højere frekvenser, som ville være nødvendigt for at høre forskellen mellem en vokal og en anden."

Hvad skal man gøre: For mere information om, hvordan børn lærer at tale, kan du besøge den amerikanske Speech-Language-Hearing Association. For et tip ark om, hvordan forældre kan opmuntre deres barn til at tale, besøg fra nul til tre: Det Nationale Center for babyer, småbørn og familier.

Kilder: Interviews med Patricia Kuhl, Ph.D, professor, Tale & Høre Sciences, og meddirektør, Center for Mind, Brain, og Læring, University of Washington i Seattle; Alan Hilfer, Ph.D, ledende personale psykolog og koordinator, indlæringsvanskeligheder Clinic, Maimonides Medical Center, Brooklyn, NY; 5 Jan 2002, New Scientist

Related Articles