Avanceret prostatakræft Drug kan hjælpe på tidligere stadium

May 16 by admin

Avanceret prostatakræft Drug kan hjælpe på tidligere stadium


Et lægemiddel, der er godkendt til behandling af fremskreden prostatacancer synes at hjælpe mænd, der har lokaliseret højrisiko prostatakræft, hvis givet før operation.

Tilføjelse Zytiga (abiraterone) til konventionelle hormonbehandlinger elimineret eller næsten elimineret prostata cancer i en tredjedel af mænd med dette ofte dødelige form viser ny forskning, der skal fremlægges på næste måneds årlige møde i American Society of Clinical Oncology (ASCO ) i Chicago.

"Dette er en af ​​de første - hvis ikke den første - undersøgelse for at vise, at du kan gøre prostatakræft i prostata selv forsvinde i en reproducerbar antal patienter," ASCO embedsmand Dr. Nicholas Vogelzang sagde på en onsdag pressemøde .

I en kommentar til resultaterne, Dr. Jay Brooks, formand for hæmatologi / onkologi ved Ochsner Health System i Baton Rouge, sagde: "Dette er spændende. Det er en ny måde at fjerne kræft inden operation."

Men Brooks, som ikke var involveret i undersøgelsen, advarede om, at resultaterne stadig var foreløbige, og har brug for yderligere undersøgelser.

Forsøger at skrumpe en tumor med kemoterapi og / eller strålebehandling før operation er standard for andre former for kræft, såsom bryst- eller tyktarm, men har ikke hidtil vist en fordel i prostatakræft, undersøgelse forfatter Dr. Mary-Ellen Taplin, associeret professor i medicin ved Harvard Medical School og Dana-Farber Cancer Institute i Boston, forklarede på pressekonferencen.

Lokaliseret høj risiko prostatacancer, der er defineret som prostatakræft hos mænd med en prostata-specifikt antigen niveau over 20, har høj kvalitet sygdom (en Gleason score på 8 eller mere), og fase T3 sygdom (med angivelse af tumoren spredt sig gennem prostata), medfører det en dårlig prognose.

Standard hormonbehandling, som stopper produktionen af ​​mandlige hormoner (androgener), har ikke vist sig at være effektiv i denne form for kræft, når det gives før operation. Har heller ikke kirurgi, som fjerner hele prostata.

Zytiga blokerer produktionen af ​​testosteron, hvilket kan fremme væksten af ​​prostatacancerceller, men på en anden måde end etablerede hormonbehandlinger.

Dette lille, fase 2 forsøg involverede 56 mænd med en gennemsnitsalder på 58, som alle havde haft mindst tre positive biopsier for prostatakræft.

For de første tre måneder, modtog 27 mand standard hormonbehandling leuprolid alene, efterfulgt af leuprolid plus Zytiga i yderligere tre måneder.

De resterende 29 mænd fik kombinationen to-drug for hele seks måneder, hvorefter alle mænd i begge grupper gennemgik prostata kirurgi.

En tredjedel af de mænd, som havde modtaget leuprolid plus Zytiga for hele seks måneder oplevede fuldstændig eller næsten fuldstændig fjernelse af deres kræft.

Til sammenligning kun 15 procent af mændene i den anden gruppe oplevede disse resultater, fandt efterforskerne.

De, der fik kombinationen kun 12 uger havde meget lavere responsrater.

Deltagerne fik også lave doser af steroid prednison for at forhindre bivirkninger fra Zytiga, selvom bivirkninger generelt var minimal, siger Taplin.

Det er ikke klart på dette punkt, hvorfor nogle mænd reagerede på kombinationsbehandling, mens andre ikke gjorde det, og det er et område, der skal undersøges, siger forskerne.

"I meget udvalgte mennesker, der har denne aggressive form for prostatakræft, jeg tror, ​​det er et vigtigt område at undersøge," Brooks bemærkede. "Vi har brug for at finde ud af, hvilke patienter potentielt ville gavne."

Ifølge undersøgelse forfatter Taplin modtog forskning nogle midler fra Johnson & Johnson, fremstilleren af ​​Zytiga. Hun sagde, at lægemidlet er i øjeblikket amerikanske Food and Drug Administration godkendt til patienter med fremskreden prostatacancer, der ikke reagerer på hormonbehandling, og koster omkring $ 5.000 pr måned.

Dataene og konklusionerne i forskning præsenteret på medicinske møder bør betragtes som foreløbig, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

Mere information

Det amerikanske National Cancer Institute har mere om behandlinger for prostatakræft.

Kilder: Jay Brooks, MD, formand, hæmatologi / onkologi, Ochsner Health System, Baton Rouge, LA .; 16 maj 2012, American Society of Clinical Oncology pressekonference med Nicholas Vogelzang, MD, og ​​Mary-Ellen Taplin, MD, lektor, medicin, Harvard Medical School og Dana-Farber Cancer Institute, Boston

Related Articles