Attention Deficit / Hyperactivity Disorder, Ages 6 og 12

August 15 by adminHvad er Attention Deficit / Hyperactivity Disorder?

ADHD (almindeligvis kendt som ADD) er en adfærdsforstyrrelse. Dybest set børn, der har det ikke er i stand til at koncentrere sig, overdrevent aktiv, eller begge dele. American Psychiatric Association kalder forskellige typer "uopmærksom" og "hyperaktiv-impulsivitet." Nogle børn med opmærksomhed underskud uorden gentagne gange undlader at afslutte opgaver, få distraheret let, og synes ikke at lytte. Andre fidget og vride konstant og kan ikke vente på deres tur. Atter andre har begge former for problemer.

Må ikke være foruroliget, hvis disse adfærd virker bekendt: Dit barn kan få overexcited eller tabt i sine egne tanker fra tid til anden - dem er normale passerer stemninger for enhver ung. Et barn med ADHD vil være uopmærksom eller hektiske med større hyppighed (selvom, medmindre han har et alvorligt tilfælde, ville du ikke være i stand til at hente ham ud fra en gruppe af børn ser TV). Hans handicap vil hæmme ham i skolen, hjemme eller i sociale sammenhænge.

ADHD er kontroversiel af to grunde: Forskerne er ikke sikker på præcis, hvad der forårsager den, og børnelæger, alment praktiserende læger, andre medicinske eksperter og forældre alle tendens til at have stærke meninger om brugen af ​​lægemidler til behandling af den hos børn.

Hvor almindeligt er ADHD, og hvorfor børn udvikler det?

Ifølge National Institute of Mental Health, ADHD påvirker 4 til 12 procent af amerikanske børn. Tegn normalt vises før en alder af 7. Undersøgelser viser, at flere drenge end piger er diagnosticeret med ADHD, og ​​der er ofte en stærk familie historie af andre hanner med den betingelse.

Drenge kan oftere diagnosticeret end piger, fordi de har tendens til at være forstyrrende i skolen og tiltrække sig opmærksomhed fra lærere og forældre. Piger er mindre tilbøjelige til at blive bemærket, fordi ADHD viser sig sædvanligvis i dårlig akademiske præstationer og mindre hyperaktiv adfærd.

De fleste forskere og ADHD eksperter mener lidelsen har en neurologisk basis. Forskere er ved at undersøge muligheden for, at disse børn arver en fysisk manglende evne til at regulere niveauet af neurotransmittere (stoffer, der sender signaler i hjernen), såsom dopamin.

Mindre plausible forklaringer omfatter stof- eller alkoholmisbrug af moderen under graviditet eller psykiske traumer tidligt i barnets liv. Men disse hypoteser tager ikke højde for det store flertal af børn med ADHD, hvis mødre ikke bruge skadelige stoffer, og som ikke går gennem hårde tider som babyer og småbørn.

En undersøgelse fra 2007 offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of National Academy of Sciences peger på mulige fysiske ændringer i hjernen, der kan bidrage til ADHD. I undersøgelsen, brugte forskerne magnetisk resonansbilleddannelse til at måle tykkelsen af ​​hjernens cortex hos børn med og uden ADHD. (. Det cortex er ræsonnementet del af hjernen, der bruger sanserne til at styre kroppens bevægelser) Sporing af ændringer over 15 år Forskerne fandt, at børn med ADHD havde cortex, der nåede top tykkelse tre år senere end børn uden ADHD - en opdagelse der viste forsinket, ikke unormalt, udvikling. Forskerholdet fandt også, at børn med ADHD havde motoriske cortex, der modnede tidligere. Forskerne konkluderede, at disse forskelle kan forklare nogle af de fidgeting og rastløshed almindeligt hos børn med ADHD.

Et mindretal af medicinske eksperter har hævdet, at ADHD diagnosen overused til børn, der simpelthen har svært ved at tilpasse strukturen i klasseværelset liv. Hvis du er forælder til et sådant barn, kan dit barn ikke har brug for medicinsk behandling. Du kan bare nødt til at udøve mere tålmodighed og tage ansvar for at skabe det rette miljø for dit barn at trives i skolen, siger eksperter.

Hvad er symptomerne?

For at blive diagnosticeret med uopmærksom ADHD, dit barn skal udvise seks af følgende symptomer i mindst seks måneder:

 • Ofte undlader at give meget opmærksom på detaljer eller laver skødesløse fejl i skolearbejde eller andre aktiviteter
 • Ofte har problemer opretholde opmærksomhed i opgaver eller leg
 • Ofte synes ikke at lytte til, hvad der bliver sagt til ham
 • Ofte ikke følge op på vejledningen og undlader at afslutte skolearbejde eller gøremål (ikke ud af oprør eller manglende forståelse)
 • Ofte har svært ved at organisere opgaver og andre aktiviteter
 • Undgår eller stærkt antipatier opgaver (såsom skolearbejde eller hjemmearbejde), der kræver vedvarende mental indsats
 • Ofte mister ting, der er nødvendige for opgaver eller aktiviteter (såsom legetøj, skoleopgaver, blyanter og bøger)
 • Let distraheret af verden omkring ham
 • Ofte glemsom

For at blive diagnosticeret med hyperaktive-impulsivitet ADHD, skal dit barn udvise mindst seks af følgende symptomer i mindst seks måneder:

 • Sidder ofte uroligt eller vrider
 • Forlader sin plads i klasselokalet eller i andre situationer, hvor resterende siddende forventes
 • Ofte løber omkring eller klatrer i situationer, hvor det er uhensigtsmæssigt
 • Ofte har svært at spille stille og roligt
 • Ofte taler overdrevent
 • Altid på farten
 • Ofte blurts ud svar før hele spørgsmålet er blevet erklæret
 • Ofte har svært venter i linjer eller venter hans tur i gruppe spil
 • Ofte afbryder samtaler eller aktiviteter

For din læge til at diagnosticere ADHD, skal dit barn er begyndt at vise disse symptomer efter alder 7 og den adfærd skal finde sted i mere end én situation (i skolen og i hjemmet, for eksempel). Desuden skal dit barns vanskeligheder være intens nok til at skade hans sociale interaktioner eller akademiske præstationer. Og selvfølgelig symptomerne bør ikke være på grund af et fysisk problem, såsom høretab eller dårligt syn.

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Lav en aftale med din børnelæge, hvis dit barns uopmærksomme eller fremfusende adfærd bliver hyppige, alvorlige, eller begynder at påvirke hans evne til at komme sammen derhjemme eller i skolen. Hvis hans lærer fortæller dig der er et problem - at dit barn ikke kan komme halvvejs igennem et projekt eller gentagne gange forstyrrer lektioner - du ønsker at følge op, men påtager sig det betyder ADHD. En fysisk eller følelsesmæssig problem kunne være at gøre ham ude af stand til at fokusere eller overgearet. Eller han kunne have en indlæringsvanskeligheder, såsom ordblindhed eller en neurologisk lidelse, der gør det svært for ham at huske ting eller erhverve sprog. (Men mange børn med ADHD har også indlæringsvanskeligheder.) Din børnelæge kan foretage en foreløbig identifikation af sådanne problemer, og henvise dig til nogen, der grundigt vil vurdere dit barns tilstand.

Hvad vil min børnelæge gøre?

Hun vil udføre en fysisk eksamen på dit barn og gennemgå din medicinske og sociale historie. Hun kan bede dig om din graviditet, andre familiemedlemmer, der har været diagnosticeret med ADHD, og ​​eventuelle følelsesmæssige vanskeligheder barnet har været igennem.

Din læge kan bestille test af dit barns syn og hørelse til at udelukke disse fysiske problemer. Hun kunne bestille en IQ test, også; ADHD ikke direkte påvirker IQ, så et barn med det vil have en IQ i normalområdet (medmindre ADHD har en miljømæssig årsag såsom blyforgiftning). Men resultatet af testen kan være nyttig i lyset af resultater fra forsøg, der måler hukommelse, problemløsning, og lyttefærdigheder. Din læge vil sandsynligvis henvise dig til en børnepsykolog, der skal administrere et batteri af prøver ud over IQ evaluering. En af disse kan være en "kontinuerlig performance test", som vurderer opmærksomhed span ved at have dit barn gøre boringly gentagne opgaver på en computer. Psykologen vil også bede dig eller dit barns lærer at udfylde en af ​​de mange vurdering skala former, som udgør sådanne spørgsmål som "Hvor ofte dit barn være opmærksom i klassen?" og bede om en numerisk rating på en fem-trins-skalaen mellem "aldrig" og "altid".

Derudover vil din børnelæge eller psykolog vurderer dit barn for den adfærd, der er forbundet med ADHD. Enten kan have dig til at spørge dit barns lærer at skrive et brev, der beskriver den adfærd, han har observeret, da selv et barn, der har mistet i skyerne meget af tiden kan fokusere på under et kontor besøg.

Sammen kan din børnelæge og børnepsykolog (eller anden mental sundhedsprofessionel) foretage en endelig diagnose.

Hvad er de behandlingsmuligheder?

Der er tre: familieterapi, adfærdsterapi og medicin. Gennem familieterapi eller "forælder uddannelse", kan du læse mere om ADHD og justere dine forventninger til dit barn. Du kan også lære at håndtere din egen frustration og at forældre konsekvent og positivt. Adfærdsterapi kan lære dig at strukturere situationer på hjem og skole, så dit barn ikke bliver unødigt stimuleret eller distraheret.

Nogle medicinske eksperter mener, at familierådgivning og adfærdsterapi er nok til at behandle ADHD, mens andre mener, at lidelsen kan styres kun ved brug af medicin. Receptpligtig medicin gør berolige mange børn med ADHD samt forbedre deres evne til at fokusere. Hvis et lægemiddel er en del af behandlingen plan for dit barn, er du nødt til at arbejde med dit barns børnelæge eller psykiater for at finde den rigtige dosis.

Ironisk nok, narkotika oftest ordineret er stimulanser, herunder methylphenidat (bedre kendt under sit mærke, Ritalin) og dextroamphetamine (Dexedrine). Men den nuværende foretrukne stof for ADHD er Adderall, en amfetamin; det kan have færre bivirkninger end Ritalin, og det langsomme frigivelse formulering betyder børnene ikke behøver at tage en anden dosis, mens de er i skole.

Den 9. februar 2005 udstedte FDA en Folkesundhed Advisory på Adderall, efter Canadas beslutning om at suspendere salget af lægemidlet på grund af sikkerhedsproblemer. Canadiske embedsmænd gennemgå oplysningerne om fabrikanterne sikkerhed fundet 20 internationale rapporter om pludselige dødsfald og 12 tilfælde af slagtilfælde (som ikke var et resultat af misbrug) hos patienter, der tog stoffet. Senere samme år, canadiske embedsmænd tilladt Adderall tilbage på markedet efter advarselsmærkater blev revideret for at afspejle sikkerhedsproblemer.

I maj 2007 FDA instrueret producenterne af alle ADHD medicin som Adderall, Dexedrine eller Ritalin til at omfatte en medicin guide med deres produkter. Guiden advarer om risikoen for hjerte-kar-komplikationer og psykiske problemer - såsom at høre stemmer og paranoia - hos patienter med ingen historie af dem. Patienter eller forældre til børn, der tager disse lægemidler bør tale med deres læge, før at ændre eller afbryde behandlingen.

Så den 29. september 2005 udstedte FDA en rådgivende om atomoxetin (Strattera), en ikke-stimulerende ADHD medicin, advarsel om en "øget risiko for selvmordstanker" hos børn og teenagere, der tager dette stof.

Forskere mener disse medikamenter hjælpe modulere niveauer af neurotransmittere i hjernen. Bivirkninger kan omfatte tab af appetit, mavesmerter, søvnløshed og hjertebanken. Nogle undersøgelser tyder på, at langvarig brug af stimulanser i børn kan være forbundet med lav vækst. I en gennemgang af 22 kliniske forsøg præsenteret for den pædiatriske Akademiske Societies møde i 2006, forskere rapporteret, at opmærksomhed-Deficit Hyperactivity Disorder medicin som Ritalin i væsentlig grad undertrykker væksten hos børn.

Din læge bør kontrollere dit barn omhyggeligt, hvis hun ordinerer disse medikamenter.

American Psychological Association anslår, at mellem 70 og 80 procent af børn med ADHD reagerer på medicinen, med forbedrede opmærksomhed spænder og bedre kontrol med impulsiv adfærd. Dog kan stimulanser være vanedannende og synes at gavne voksne mindre end børn, så du måske ønsker at tænke på din langsigtede plan; nogle forældre bruger medicin til at løse umiddelbare behov, men se adfærdsterapi som nøglen til en glattere vej for deres børn, som de modnes.

For så vidt angår dit barns skolegang er bekymret, bør du vide, at han er berettiget til specialundervisning tjenester. Under føderale lovgivning, skal offentlige skoler vurdere børn med ADHD til at bestemme deres særlige behov og derefter gøre en rimelig indsats for at opfylde disse behov.

Et sidste punkt at huske på er, at ADHD er et relativt nyt begreb, og tilstanden har fået megen omtale i medierne i de seneste år. Forskere forsøger stadig at bestemme de bedste måder at behandle den, og som nye studier vises i pressen, kan dine venner og familie give dig en skideballe på, hvad du skal gøre. Den bedste løsning på den forvirring og angst du naturligvis føler er at arbejde tæt sammen med din læge og dit barns terapeut, der fokuserer på de løsninger, der synes at arbejde for dit barn.

Hvad kan jeg gøre?

Børn i alderen 6 og 12 nye udfordringer, da de begynder formel skolegang og begynde at deltage i fritidsaktiviteter som sport og musik. Som forælder kan du hjælpe dit barn lykkes ved at tage skridt til at holde ham fokuseret og at udvikle sin selvdisciplin. Sådan gør du:

 • Struktur dit barns hjem liv. Rutiner tillader ham at fokusere på det store billede i stedet for at bekymre sig over verdslige detaljer i levende. Etablere måltiderne, en sengetid og rolige tider. Du kan eventuelt skrive ned hans tidsplan til at hjælpe jer begge holde sig til det og tegne en trin-for-trin diagram for enhver opgave, han har særligt problemer med. Administrer sin virksomhed, så han ikke bliver overstimuleret eller opbrugt.
 • Lær dit barn at se, før han springer. Børn med ADHD har tendens til at være impulsive og uvidende om, hvordan deres adfærd kan påvirke andre. Hjælp dit barn med at udvikle den vane at overveje konsekvenserne af sine handlinger. Antag han ønsker at spille fangst lige udenfor stuen vinduet. Hvad kan der ske? Er der et bedre sted at spille?
 • Udvikle dit barns empati. Nogle børn med ADHD har brug for at lære at bekymre sig om andre mennesker. Tal om betydningen af ​​følelser. Hvis dit barn er ansvarlig nok, et kæledyr er en glimrende måde for ham at lære at passe et andet væsen - samt udføre simple opgaver som at fylde dyrets vandskål hver morgen.
 • Hvis dit barn ikke har noget imod, går i skole med ham for en dag. Se ham i klassen for at se om hans lærer nemt kunne gøre noget, der ville hjælpe ham med at koncentrere - flytte ham til den forreste del af rummet, for eksempel, eller kontrollere, at han har skrevet sit hjemmearbejde. Ikke alle lærere er uddannet til at engagere børn med ADHD. I klasseværelset, dit barn har brug for klare mål og en belønning system, der styrker ønskelig adfærd. Og glem ikke, at føderale lovgivning kræver offentlige skoler til at give specialundervisning tjenester til støtteberettigede børn; disse kan omfatte ændrede instrukser, opgaver og test; bistand fra et klasseværelse aide eller en speciel ed lærer; eller hjælpemidler.
 • Hjælp til lektier. Tænk på hjemmearbejde som en måde at lære dit barn, hvordan man får organiseret og nedbryde store problemer i små virksomheder. Først skal du sikre, at dit barn har en pæn, stille sted at arbejde. Sæt dig ned med ham, før han begynder sine opgaver og diskutere hans plan. Der er en rapport bog på grund fredag? Du kan have til at skitsere, hvad han skal gøre hver aften i ugen, indtil den er færdig. Modstå fristelsen til at gøre sit arbejde for ham; snarere, hjælpe ham finde ud af den bedste måde at gå om det. Hvis lektier bliver en daglig kamp, ​​der sluttede i tabte temperament, få dit barn en vejleder; tale med skoleforvaltninger om at sætte denne op.
 • Beløn ​​dit barn. Du ønsker måske at bruge møntefterligninger af påskønnelse som incitamenter; for eksempel, hvis han gør sit hjemmearbejde hver aften i en uge, får han en tur til hobby butikken for at købe en ny model for øje kit. Brug også ikke-materiel belønninger, der giver dig mulighed for at tilbringe tid sammen, såsom en tur til parken for at spille fangst.
 • Hold dig cool. Holde dine følelser under kontrol kan være svært som dit voksende barn fortsætter med at handle ud eller ignorere, hvad du siger, men husk, at børn lærer ved eksempel. Børnelæge William Sears, forfatter til The ADD Bog, foreslår at bruge "time-ins" for ældre børn som alternativ til time-outs: I stedet for at sende dit barn til hans værelse, drop, hvad du laver og bede ham om at sætte sig ned med dig og være tavs. Tiden-in skal vare så længe som en time-out ville altså, et minut for hvert år af dit barns alder. Denne beroligende periode lader dit barn bryde hans mønster af dårlig opførsel uden at blive vred over at blive sendt væk. Efter den tid-in, tale med ham om, hvordan han kunne forbedre sig. Men hvis denne taktik synes at give bagslag - din tilstedeværelse blot ærgrer dit barn - ikke skubbe det; bare bruge den stille tid i særskilte lokaler, indtil du er både klar til at tale.

Hvad skal jeg fortælle min barn?

Første, at han er fysisk fint - sund og stærk. At gå til lægen og have din hørelse, syn og intelligens kontrolleres er nok til at rasle nogen.

For det andet, fortæl dit barn, at han har et problem med at være opmærksomme eller opholder endnu. Dette vil ikke være nyt for ham, men nu kan du forklare hvorfor: han har et problem kaldet ADHD, der er blevet i vejen.

Fortæl ham, hvad ADHD står for, og redegøre for ord, han ikke forstår. Præcisere, hvilken type af sygdommen, han har, der forbinder det med adfærd han vil genkende ("Du ved, hvordan du glemmer at holde lytte, når jeg taler til dig?"). Sørg han forstår, at det er nogle af hans adfærd, der skal ændre og ikke ham som person. Sig til ham den gode nyhed, at du har fundet en måde at hjælpe ham at fokusere eller bevare roen.

Dernæst fortælle barnet, hvad der er forude: ture til en terapeut eller ny læge, brug af medicin, eller begge dele. Opfordre ham til at give udtryk for sine bekymringer om noget af dette, så du kan berolige ham. Du kan også ønsker at tale med ham om, hvordan hans oplevelse i klasseværelset kan ændre; hans lærer kan tilbyde ekstra vejledning eller flytte ham til et andet sted.

Endelig, så tal med dit barn om de justeringer, du laver derhjemme. Måske du planlægger at bruge et diagram til at guide ham gennem hans sengetid rutine, fra "Tag pyjamas" til "Sluk seng lys." Eller måske vil du tildele ham nogle enkle opgaver, ligesom børstning hunden. Forsikre ham, at de fleste ting om hjem vil forblive den samme - og at din kærlighed er konstant. Lad ham vide, også, at du vil være hans partner i at udforske, hvilke metoder arbejde for hans ADHD.

Referencer

Attention deficit hyperactivity disorder, Scientific American, Russell A. Barkley, September 1998

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, National Institute of Mental Health, NIH publikation nr 96-3572, Trykt 1994 Genoptrykt 1996

Den ADD Book: nye forståelser, nye indfaldsvinkler til Forældre dit barn, af William Sears, Little Brown & Co. 1998

FDA erklæring om Adderall, 09 Februar de 2005 http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/2005/ucm108411.htm

Health Canada Rådgivende på Adderall, Feb 9, 2005 http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2005/2005_01-eng.php

Børnehospital Boston. Børnehospital Boston præsenterer på 2006 Pediatric Academic Societies årsmøde. http://www.childrenshospital.org/newsroom/Site1339/mainpageS1339P1sublevel213.html

National Institute of Mental Health. Hvad medicin anvendes til behandling af ADHD? http://www.nimh.nih.gov/health/publications/mental-health-medications/what-medications-are-used-to-treat-adhd.shtml

US Food and Drug Administration. Sikkerhed Meddelelser at Humane lægemidler. Strattera (atomoxetin) Sep 2005. http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm152628.htm

Related Articles