Attention Deficit / Hyperactivity Disorder, Ages 3 til 6

February 24 by adminHvad er Attention Deficit / Hyperactivity Disorder?

ADHD (almindeligvis kendt som ADD) er en adfærdsforstyrrelse. Dybest set børn, der har det ikke er i stand til at koncentrere sig, overdrevent aktiv, eller begge dele. American Psychiatric Association kalder forskellige typer "uopmærksom" og "hyperaktiv-impulsivitet." Nogle børn med opmærksomhed underskud uorden gentagne gange undlader at afslutte opgaver, få distraheret let, og synes ikke at lytte. Andre fidget og vride konstant og kan ikke vente på deres tur. Atter andre har begge former for problemer.

Må ikke være foruroliget, hvis disse adfærd virker bekendt: Dit barn kan få overexcited eller tabt i sine egne tanker fra tid til anden - dem er normale passerer stemninger for enhver ung. Et barn med ADHD vil være uopmærksom eller hektiske med større hyppighed (selvom, medmindre han har et alvorligt tilfælde, ville du ikke være i stand til at hente ham ud fra en gruppe af børn ser TV). Til sidst vil han udvikle et handicap, som hæmmer ham i skolen, hjemme eller i sociale sammenhænge.

Den ADHD diagnose er meget kontroversielt af to grunde: Forskerne er ikke sikker på præcis, hvad der forårsager det, og praktiserende læger, børnelæger, andre medicinske eksperter og forældre alle tendens til at have stærke meninger om brugen af ​​lægemidler til behandling af den hos børn.

Et mindretal af medicinske eksperter har hævdet, at ADHD diagnosen overused til børn, der simpelthen har svært ved at tilpasse strukturen i klasseværelset liv. Hvis du er forælder til et sådant barn, kan dit barn ikke har brug for medicinsk behandling. Du kan bare nødt til at udøve mere tålmodighed og tage ansvar for at skabe det rette miljø for dit barn at trives i skolen, siger eksperter.

Hvor almindeligt er ADHD, og hvorfor børn udvikler det?

Ifølge American Academy of Pediatrics, ADHD påvirker 4 til 12 procent af amerikanske skolebørn. Tegn normalt vises før en alder af 7. Undersøgelser viser, at flere drenge end piger er diagnosticeret med ADHD, og ​​der er ofte en stærk familie historie af andre hanner med den betingelse.

Drenge kan oftere diagnosticeret end piger er, fordi de har tendens til at være forstyrrende i skolen og tiltrække sig opmærksomhed fra lærere og forældre. Piger er mindre tilbøjelige til at blive bemærket, fordi ADHD viser sig sædvanligvis i dårlig akademiske præstationer.

De fleste forskere og ADHD eksperter mener lidelsen har en neurologisk årsag. Forskere er ved at undersøge muligheden for, at disse børn arver en fysisk manglende evne til at regulere niveauet af neurotransmittere (stoffer, der sender signaler i hjernen), såsom dopamin. Mindre plausible forklaringer omfatter stof- eller alkoholmisbrug af moderen under graviditet eller psykiske traumer tidligt i barnets liv. Men disse hypoteser tager ikke højde for det store flertal af børn med ADHD, hvis mødre ikke bruge skadelige stoffer, og som ikke går gennem hårde tider som babyer og småbørn.

Hvad er symptomerne?

For at blive diagnosticeret med uopmærksom ADHD, dit barn skal udvise seks af følgende symptomer i mindst seks måneder:

 • Ofte undlader at give meget opmærksom på detaljer eller laver skødesløse fejl i skolearbejde eller andre aktiviteter
 • Ofte har problemer opretholde opmærksomhed i opgaver eller leg
 • Ofte synes ikke at lytte til, hvad der bliver sagt til ham
 • Ofte ikke følge op på vejledningen og undlader at afslutte skolearbejde eller gøremål (ikke ud af oprør eller manglende forståelse)
 • Ofte har svært ved at organisere opgaver og andre aktiviteter
 • Undgår eller stærkt antipatier opgaver (såsom skolearbejde eller hjemmearbejde), der kræver vedvarende mental indsats
 • Ofte mister ting, der er nødvendige for opgaver eller aktiviteter (såsom legetøj, skoleopgaver, blyanter og bøger)
 • Let distraheret af verden omkring ham
 • Ofte glemsom

For at blive diagnosticeret med hyperaktive-impulsivitet ADHD, skal dit barn udvise mindst fire af følgende symptomer i mindst seks måneder:

 • Sidder ofte uroligt eller vrider
 • Forlader sin plads i klasselokalet eller i andre situationer, hvor resterende siddende forventes
 • Ofte løber omkring eller klatrer i situationer, hvor det er uhensigtsmæssigt
 • Ofte har svært at spille stille og roligt
 • Ofte blurts ud svar før hele spørgsmålet er blevet erklæret
 • Ofte har svært venter i linjer eller venter hans tur i gruppe spil
 • Ofte afbryder

For din børnelæge til at diagnosticere ADHD, skal dit barn er begyndt at vise disse symptomer efter alder 7 og den adfærd skal finde sted i mere end én situation (i skolen og i hjemmet, for eksempel). Desuden skal dit barns vanskeligheder være intens nok til at skade hans sociale interaktioner eller akademiske præstationer. Og selvfølgelig symptomerne bør ikke være på grund af et fysisk problem, såsom høretab eller dårligt syn.

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Lav en aftale med din børnelæge, hvis dit barns uopmærksomme eller fremfusende adfærd bliver hyppige, alvorlige, eller begynder at påvirke hans evne til at komme sammen derhjemme eller i skolen. Hvis hans daycare udbyder eller lærer fortæller dig der er et problem - at dit barn ikke kan komme halvvejs igennem et projekt eller sidde stille i en historie - ikke tage dette som en diagnose af ADHD. En fysisk eller følelsesmæssig problem kunne være at gøre ham ude af stand til at fokusere eller overgearet. Eller han kunne have en indlæringsvanskeligheder, såsom ordblindhed eller en neurologisk lidelse, der gør det svært for ham at huske ting eller erhverve sprog. (Men mange børn med ADHD har også indlæringsvanskeligheder.) Din børnelæge kan foretage en foreløbig identifikation af sådanne problemer, og henvise dig til nogen, der grundigt vil vurdere dit barns tilstand.

Hvad vil min børnelæge gøre?

Hun vil udføre en fysisk eksamen på dit barn og gennemgå din medicinske og sociale historie. Hun kan bede dig om din graviditet, andre familiemedlemmer, der har været diagnosticeret med ADHD, og ​​eventuelle følelsesmæssige vanskeligheder barnet har været igennem.

Din læge kan bestille test af dit barns syn og hørelse til at udelukke disse fysiske problemer. Hun kunne bestille en IQ test, også; ADHD ikke direkte påvirker IQ, så et barn med det vil have en IQ i normalområdet (medmindre ADHD har en miljømæssig årsag såsom blyforgiftning). Men resultatet af testen kan være nyttig i lyset af resultater fra forsøg, der måler hukommelse, problemløsning, og lyttefærdigheder. Din læge vil sandsynligvis henvise dig til en børnepsykolog, der skal administrere et batteri af prøver ud over IQ evaluering. Psykologen vil også bede dig eller dit barns lærer at udfylde en af ​​de mange vurdering skala former, som udgør sådanne spørgsmål som "Hvor ofte dit barn være opmærksom i klassen?" og bede om en numerisk rating på en fem-trins-skalaen mellem "aldrig" og "altid".

Derudover vil din læge eller psykolog vurderer dit barn for den adfærd, der er forbundet med ADHD. Enten kan have dig til at spørge dit barns lærer at skrive et brev, der beskriver den adfærd, han har observeret, da selv et barn, der har mistet i skyerne meget af tiden kan fokusere på under et kontor besøg.

Sammen kan din børnelæge og børnepsykolog (eller anden mental sundhedsprofessionel) foretage en endelig diagnose.

Hvad er de behandlingsmuligheder?

Der er tre: familieterapi, adfærdsterapi og medicin. Gennem familieterapi eller "forælder uddannelse", kan du læse mere om ADHD og justere dine forventninger til dit barn. Du kan også lære at håndtere din egen frustration og hvordan forældre konsekvent og positivt. Adfærdsterapi kan lære dig at strukturere situationer på hjem og skole, så dit barn ikke bliver unødigt stimuleret eller distraheret.

Nogle medicinske eksperter mener, at familierådgivning og adfærdsterapi er nok til at behandle ADHD, mens andre mener, at lidelsen kan styres kun ved brug af medicin. Receptpligtig medicin gør berolige mange børn med ADHD samt forbedre deres evne til at fokusere. Hvis et lægemiddel er en del af behandlingen plan for dit barn, er du nødt til at arbejde med dit barns børnelæge eller psykiater for at finde den rigtige dosis.

Ironisk nok, narkotika oftest ordineret er stimulanser, herunder methylphenidat (bedre kendt under sit mærke, Ritalin) og dextroamphetamine (Dexedrine). Men den nuværende foretrukne stof for ADHD er Adderall, en amfetamin; det kan have færre bivirkninger end Ritalin, og det langsomme frigivelse formulering betyder børnene ikke behøver at tage en anden dosis, mens de er på daginstitution eller skole.

På 9 februar 2005, FDA udsendte en Folkesundhed Advisory på Adderall, efter Canadas beslutning om at suspendere salget af lægemidlet på grund af sikkerhedsproblemer. Canadiske embedsmænd gennemgå oplysningerne om fabrikanterne sikkerhed fundet 20 internationale rapporter om pludselige dødsfald og 12 tilfælde af slagtilfælde (som ikke var et resultat af misbrug) hos patienter, der tog stoffet. Senere samme år, canadiske embedsmænd tilladt Adderall tilbage på markedet efter advarselsmærkater blev revideret for at afspejle sikkerhedsproblemer.

Så den 29. september 2005 udstedte FDA en rådgivende om atomoxetin (Strattera), en ikke-stimulerende ADHD medicin, advarsel om en "øget risiko for selvmordstanker" hos børn og teenagere, der tager dette stof.

I maj 2007 FDA instrueret producenterne af alle ADHD medicin som Adderall, Dexedrine eller Ritalin til at omfatte en medicin guide med deres produkter. Guiden advarer om risikoen for hjerte-kar-komplikationer og psykiske problemer - såsom at høre stemmer og paranoia - hos patienter med ingen historie af dem. Patienter eller forældre til børn, der tager disse lægemidler bør tale med deres læge, før at ændre eller afbryde behandlingen.

Forskere mener disse medikamenter hjælpe modulere niveauer af neurotransmittere i hjernen. Bivirkninger kan omfatte tab af appetit, mavesmerter, søvnløshed og hjertebanken. Du kan også overveje at stimulanser såsom Ritalin har vist sig at signifikant undertrykke væksten, ifølge en undersøgelse præsenteret på Pediatric Academic Societies Møde i 2006. Lægen bør overvåge dit barn omhyggeligt, hvis hun ordinerer disse medikamenter.

American Psychological Association anslår, at mellem 70 og 80 procent af børn med ADHD reagerer på medicinen, med forbedrede opmærksomhed spænder og bedre kontrol med impulsiv adfærd. Dog kan stimulanser være vanedannende og synes at gavne voksne mindre end børn, så du måske ønsker at tænke på din langsigtede plan; nogle forældre bruger medicin til at løse umiddelbare behov, men se adfærdsterapi som nøglen til en glattere vej for deres børn, som de modnes.

For så vidt angår dit barns skolegang er bekymret, bør du vide, at han er berettiget til specialundervisning tjenester. Under føderale lovgivning, skal offentlige skoler vurdere børn med ADHD til at bestemme deres særlige behov og derefter gøre en rimelig indsats for at opfylde disse behov.

Et sidste punkt at huske på er, at ADHD er et relativt nyt begreb, og tilstanden har fået megen omtale i medierne i de seneste år. Forskere forsøger stadig at bestemme de bedste måder at behandle den, og som nye studier vises i pressen, kan dine venner og familie give dig en skideballe på, hvad du skal gøre. Den bedste løsning på den forvirring og angst du naturligvis føler er at arbejde tæt sammen med din børnelæge og dit barns terapeut, der fokuserer på de løsninger, der synes at arbejde for dit barn.

Hvad kan jeg gøre?

Det første, du skal gøre er at acceptere, at dit barn har en adfærdsforstyrrelse og justere dine forventninger. Mange børn med ADHD er strålende lyse og kreative. Dit barn kan meget vel vokse op og blive en fremtrædende videnskabsmand eller filminstruktør. Men du bliver nødt til at genoverveje den måde, du forælder ham, samt den type miljø du opretter for ham hjemme og i skolen. Sådan begynder:

 • Tilmeld alle op. Nu hvor du har en diagnose, fortæller familie, nære venner, lærere og alle andre, der kan tilbyde dit barn støtte. Lad ikke tanken om et stigma stilhed dig; dit barn får brug for al den hjælp, han kan få i de kommende måneder og år, og så vil du.
 • Skift scene. Fjerne kilder til overstimulering og distraktion i dit barns miljø. Derhjemme, skal du sørge for hans værelse er ryddeligt, stashing ekstra legetøj eller bøger, hvor de ikke vil fange øjet. Ved dagpleje eller skole, spørger læreren at placere dit barn i nærheden af ​​hende, hvor hun kan holde øje med ham, eller at flytte ham væk fra børn og genstande, der har tendens til at henlede hans opmærksomhed.
 • Strukturere din dag. Alle børn reagerer godt på rutiner, ingen kid mere end en med ADHD. En regelmæssig tidsplan slukker meget af angst og spænding dit barn føler, når han ikke ved, hvad der vil ske næste. Du behøver ikke at være stiv; bare sørge for, at han ved, hvornår og hvor han vil have sine måltider, lur, bade, og så videre. Dette hjælper også ham fokusere på vigtige opgaver, i stedet for de verdslige detaljer i levende.
 • Start belønne stedet for at straffe. Du har sikkert allerede opdaget, hvor ubrugelig det er at forsøge at straffe dit barn, når han kører rundt eller tuning dig ud. Men du kan ikke vide, hvor godt børn med ADHD reagere på simple belønninger. Ros god opførsel straks ("du børstet dine tænder, ligesom jeg bad dig Tak så meget!"), Og give dit barn nogle lidt token, der behager ham - en guldstjerne, en sjov gummistempel, eller en ekstra sengetid historie. (Belønningen skal være noget, han kan nyde lige væk, børn med ADHD ikke ønsker at vente.)

Kom godt i en konkret show af påskønnelse vil gøre dit barn føler sig godt, og han vil være tilbøjelig til at gentage den adfærd, der gjorde ham til at føle på den måde. Med tiden vil han internalisere den positive tilslutning, og du vil ikke længere nødt til at give ham eksterne belønninger; god følelse kommer indefra.

Hvad skal jeg fortælle min barn?

Første, at han er fysisk fint - sund og stærk. At gå til lægen og have din hørelse, syn og intelligens kontrolleres er nok til at rasle nogen.

For det andet, fortæl dit barn, at han har et problem med at være opmærksomme eller opholder endnu. Dette vil ikke være nyt for ham, men nu kan du forklare hvorfor: han har et problem, der er blevet i vejen.

Afhængigt af dit barns alder, kan du fortælle ham, hvad ADHD står for og forklare ordene: "Attention betyder at lytte og koncentrere sig om, hvad folk siger eller gør, hyperaktivitet betyder at få op, hoppe rundt, og klatring ting, når det ikke er en god tid til disse aktiviteter. " Spild ikke meget energi på uorden eller underskud; bedre til at diskutere de ord, han allerede i det mindste delvist forstår.

For det tredje, så tal med dit barn om, hvad der vil ske, uanset om det er ture til en ny læge eller terapeut, en særlig medicin, eller begge dele. Børn med ADHD har brug for at vide, hvad der er forude. Sørg han ved, at intet af dette er at straffe ham. Hvis han vil tage medicin, kan han ønsker at se pillerne eller bede dig, hvis de vil smage dårligt. Fortsæt med at understrege, at han ikke er syg, mens du forklarer, at medicinen vil hjælpe ham gøre nogle ting, som har været hårdt, som opholder sig i sit sæde gennem hele spisetid.

Endelig, så tal med dit barn om de ændringer, du laver derhjemme, for eksempel at placere sit legetøj ude af syne, når han ikke spiller med dem eller belønne ham med guld-stjernede klistermærker når han lægger væk hans sko eller børster tænder. Forsikre ham om, at hans hjem rutine vil forblive den samme på mange måder, og at din kærlighed er konstant.

Referencer

Attention deficit hyperactivity disorder, Scientific American, Russell A. Barkley, September 1998

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, National Institute of Mental Health, NIH publikation nr 96-3572, Trykt 1994 Genoptrykt 1996

FDA erklæring om Adderall, 09 Februar de 2005 http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/2005/ucm108411.htm

Health Canada Rådgivende på Adderall, Feb 9, 2005 http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2005/2005_01-eng.php

Childrens Hospital Boston. Childrens Hospital Boston præsenterer på 2006 Pediatric Academic Societies årsmøde. http://www.childrenshospital.org/newsroom/Site1339/mainpageS1339P1sublevel213.html

US Food and Drug Administration. Kardiovaskulære og Psykiatrisk risici med ADHD-lægemidler. Maj 2007. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/psn/printer.cfm?id=519

National Institute of Mental Health. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). April 2008. http://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

FDA. Adderall og Adderall XR (amfetamin) Information. 21 juli 2009. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/ucm111441.htm

FDA. FDA anmoder Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) Drug producenterne til at udvikle Patient Medicin Guides. 1 juli 2009. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/ucm107918.htm

American Academy of Pediatrics, HealthyChildren.org. Forståelse ADHD. http://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/adhd/pages/Understanding-ADHD.aspx

National Institute of Mental Health. Hvad medicin anvendes til behandling af ADHD? http://www.nimh.nih.gov/health/publications/mental-health-medications/what-medications-are-used-to-treat-adhd.shtml

US Food and Drug Administration. Sikkerhed Meddelelser at Humane lægemidler. Strattera (atomoxetin) Sep 2005. http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm152628.htm

Related Articles