Attention Deficit / Hyperactivity Disorder, Ages 12.-16

June 2 by adminHvad er Attention Deficit / Hyperactivity Disorder?

ADHD (almindeligvis kendt som ADD) er en adfærdsforstyrrelse. Dybest set børn, der har det ikke er i stand til at koncentrere sig, yderst urolig, eller begge dele. American Psychiatric Association kalder forskellige typer "uopmærksom" og "hyperaktiv-impulsivitet." Nogle unge med opmærksomhed underskud lidelse kan ikke organisere eller udføre opgaver, få distraheret let, og synes ikke at lytte. Andre kan være oprørsk og hensynsløs - de kan ikke vente deres tur, tie stille, eller holde deres venner. Atter andre har begge former for problemer.

Må ikke være foruroliget, hvis disse adfærd virker bekendt: Som dit barn kommer ind teenageårene, han sandsynligvis taler tilbage, argumenterer med sin bedste kammerat, mister sine nøgler, eller undlader at afslutte sit hjemmearbejde fra tid til anden - næsten hver kid gør. Et barn med ADHD vil gøre disse ting oftere (selvom, medmindre han har et alvorligt tilfælde, ville du ikke være i stand til at hente ham ud fra en gruppe af børn ser TV). Dette kan give ham en rigtig handicap i skolen, hjemme eller i sociale sammenhænge.

ADHD er kontroversiel af to grunde: Forskerne er ikke sikker på præcis, hvad der forårsager den, og læger, andre medicinske eksperter, og forældre alle har tendens til at have stærke meninger om at bruge medicin til at behandle det.

Hvor almindeligt er ADHD, og hvorfor børn udvikler det?

Ifølge American Academy of Pediatrics, ADHD påvirker 4 til 12 procent af skolebørn i USA. Tegn normalt vises før en alder af 7. Undersøgelser viser, at flere drenge end piger er diagnosticeret med ADHD, og ​​der er ofte en stærk familie historie af andre hanner med den betingelse.

Drenge kan oftere diagnosticeret end piger er, fordi de har tendens til at være forstyrrende i skolen og tiltrække sig opmærksomhed fra lærere og forældre. Piger er mindre tilbøjelige til at blive bemærket, fordi ADHD viser sig sædvanligvis i dårlig akademiske præstationer og mindre hyperaktiv adfærd.

De fleste forskere og ADHD eksperter mener lidelsen har en neurologisk årsag. Forskere er ved at undersøge muligheden for, at disse børn arver en fysisk manglende evne til at regulere niveauet af neurotransmittere (stoffer, der sender signaler i hjernen), såsom dopamin. Mindre plausible forklaringer omfatter stof- eller alkoholmisbrug af moderen under graviditet eller psykiske traumer tidligt i barnets liv. Men disse hypoteser tager ikke højde for det store flertal af børn med ADHD, hvis mødre ikke bruge skadelige stoffer, og som ikke gik igennem følelsesmæssigt stenede gange som babyer og småbørn.

Et mindretal af medicinske eksperter har hævdet, at ADHD diagnosen overused til børn, der simpelthen har svært ved at tilpasse strukturen i klasseværelset liv. Hvis du er forælder til et sådant barn, kan dit barn ikke har brug for medicinsk behandling. Du kan bare nødt til at udøve mere tålmodighed og tage ansvar for at skabe det rette miljø for dit barn at trives i skolen, siger eksperter.

Hvad er symptomerne?

For at blive diagnosticeret med uopmærksom ADHD, dit barn skal konsekvent udviser seks af følgende symptomer i mindst seks måneder:

For at blive diagnosticeret med hyperaktive-impulsivitet ADHD, dit barn skal konsekvent udviser de fleste af følgende symptomer i mindst seks måneder:

Symptomer på ADHD skal fremgå i en alder af 7, selvom lidelsen er hyppigst diagnosticeret, når børnene er mellem 8 og 10. Ifølge National Institute of Mental Health, halvdelen af ​​alle børn med ADHD har også oppositionel adfærdsforstyrrelse, som er præget af stædighed, udbrud, og krigerisk adfærd.

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Lav en aftale med dit barns læge, hvis hans opførsel hindrer hans akademiske præstationer eller udhule hans forhold i hjemmet eller skole. Ulydighed, der går ud over normal oprør, såsom at ødelægge ejendom, også er grund til bekymring.

Bare fordi dit barn har nået (eller næsten nået) teenageårene, tror ikke det er for sent at søge professionel hjælp; i virkeligheden, er det nok vigtigt at du gør det. Dit barns læge og en børnepsykolog (eller anden mental sundhedsprofessionel) kan vurdere hans tilstand og arbejde med dig på en behandlingsplan, der kan gøre en stor forskel.

Hvad vil mit barns læge gøre?

Hun vil udføre en fysisk eksamen på din teenager og gennemgå din medicinske og sociale historie. Hun kan bede dig om din graviditet, familiemedlemmer, der har været diagnosticeret med ADHD, og ​​enhver følelsesmæssige traumer din teenager har lidt.

Dit barns læge vil også udelukke åbenlyse problemer, som kunne være årsag dit barn til at miste fokus og falde bagud i skolen, såsom høretab eller dårligt syn. Hun kunne bestille en IQ test, også; ADHD ikke direkte påvirker IQ, så et barn med det vil have en IQ i normalområdet (medmindre ADHD har en miljømæssig årsag såsom blyforgiftning). Men resultatet af testen kan være nyttige i at måle hukommelse, problemløsning, og lytte færdigheder. Dit barns læge vil sandsynligvis henvise dig til en børnepsykolog, der skal administrere et batteri af prøver ud over IQ evaluering. En af disse kan være en "kontinuerlig performance test", som vurderer opmærksomhed span ved at have dit barn gøre boringly gentagne opgaver på en computer. Psykologen vil også bede dig eller dit barns lærer at udfylde en af ​​de mange vurdering skala former, som udgør sådanne spørgsmål som "Hvor ofte dit barn være opmærksom i klassen?" og bede om en numerisk rating på en fem-trins-skalaen mellem "aldrig" og "altid".

Dit barns læge eller psykolog vil også vurdere ham for den adfærd, der er forbundet med ADHD i teenageårene, såsom overdreven tale og afbrydelse. Hun vil også evaluere ham for oppositionel adfærdsforstyrrelse. Tjekker adfærd kan dog være svært, da selv børn med ADHD ikke kan chatter eller ulydig under et kontor besøg. Lægen vil måske tale med dit barns lærere om hans opførsel.

Sammen kan dit barns læge, og psykologen (eller en anden mental sundhedsprofessionel) foretage en endelig diagnose.

Hvad er de behandlingsmuligheder?

Der er tre grundlæggende dem: familieterapi, adfærdsterapi og medicin. Gennem familieterapi eller "forælder uddannelse", kan du læse mere om ADHD og justere dine forventninger til dit barn. Du kan også lære at håndtere din egen frustration og at forældre konsekvent og positivt. Adfærdsterapi kan lære dig at strukturere situationer hjemme og skole, så din teenager er ikke forvirret over dine regler eller hans ansvar.

Nogle medicinske eksperter mener, at familierådgivning og adfærdsterapi er nok til at behandle ADHD, mens andre mener, at lidelsen kan styres kun ved brug af medicin. Receptpligtig medicin gør berolige mange børn med ADHD samt forbedre deres evne til at fokusere. Hvis et lægemiddel er en del af behandlingen plan for dit barn, er du nødt til at arbejde med sin læge eller psykiater for at finde den rigtige dosis.

Ironisk nok, narkotika oftest ordineret er stimulanser, herunder methylphenidat (bedre kendt under sit mærke, Ritalin) og dextroamphetamine (Dexedrine). Men den nuværende foretrukne stof for ADHD er Adderall, en amfetamin; det kan have færre bivirkninger end Ritalin, og det langsomme frigivelse formulering betyder børnene ikke behøver at tage en anden dosis, mens de er i skole.

Den 9. februar 2005 udstedte FDA en Folkesundhed Advisory på Adderall, efter Canadas beslutning om at suspendere salget af lægemidlet på grund af sikkerhedsproblemer. Canadiske embedsmænd gennemgå oplysningerne om fabrikanterne sikkerhed fundet 20 internationale rapporter om pludselige dødsfald og 12 tilfælde af slagtilfælde (som ikke var et resultat af misbrug) hos patienter, der tog stoffet. Senere samme år, canadiske embedsmænd tilladt Adderall tilbage på markedet efter advarselsmærkater blev revideret for at afspejle sikkerhedsproblemer.

Så den 29. september 2005 udstedte FDA en rådgivende om atomoxetin (Strattera), en ikke-stimulerende ADHD medicin, advarsel om en "øget risiko for selvmordstanker" hos børn og teenagere, der tager dette stof.

I maj 2007 FDA instrueret producenterne af alle ADHD medicin som Adderall, Dexedrine eller Ritalin til at omfatte en medicin guide med deres produkter. Guiden advarer om risikoen for hjerte-kar-komplikationer og psykiske problemer - såsom at høre stemmer og paranoia - hos patienter med ingen historie af dem. Patienter eller forældre til børn, der tager disse lægemidler bør tale med deres læge, før at ændre eller afbryde behandlingen.

Forskere mener disse medikamenter hjælpe modulere niveauer af neurotransmittere i hjernen. Bivirkninger kan omfatte tab af appetit, mavesmerter, søvnløshed og hjertebanken. Lang tids brug af stimulanser til børn har været forbundet med lav vækst, så lægen vil overvåge din teenager omhyggeligt, hvis hun ordinerer disse medikamenter.

American Psychological Association anslår, at mellem 70 og 80 procent af børn med ADHD reagerer på medicinen, med forbedrede opmærksomhed spænder og bedre kontrol med impulsiv adfærd. Dog kan stimulanser være vanedannende og synes at gavne voksne mindre end børn, så du måske ønsker at tænke på din langsigtede plan; nogle forældre bruger medicin til at løse umiddelbare behov, men se adfærdsterapi som nøglen til en glattere vej for deres børn, som de modnes.

Hvis din teenager allerede er blevet diagnosticeret med ADHD og den nuværende behandling ikke hjælper, lave en aftale med sin læge for at diskutere muligheder. Hun kan være nødvendigt at justere dosis af sin medicin, eller hun kan henvise dig til en adfærdsmæssig terapeut, der kan lære dig tilgange til skolearbejdet og disciplin, der arbejder for større børn.

For så vidt angår dit barns skolegang er bekymret, bør du vide, at han er berettiget til specialundervisning tjenester. Under føderale lovgivning, skal offentlige skoler vurdere børn med ADHD til at bestemme deres særlige behov og derefter gøre en rimelig indsats for at opfylde disse behov.

Dit barn næsten helt sikkert kunne gavne også fra nogle rådgivning, måske startende med gruppe-stil terapi (hans kampe med myndighederne i hans liv kan have gjort ham mistroisk af voksne) og til sidst flytter til en-til-en sessioner. Børn med ADHD, der når middle-skolealderen uden at blive diagnosticeret og komme på en behandlingsplan er i høj risiko for adfærd problemer, stofmisbrug og andre bekymrende udtryk for frustration og håbløshed. Ofte deres selvværd er lavt. Et barn psykolog eller psykiater kan arbejde med dit barn om at udvikle mennesker færdigheder, selvaccept og medfølelse for sig selv og andre.

Et sidste punkt at huske på er, at ADHD er et relativt nyt begreb, og tilstanden har fået megen omtale i medierne i de seneste år. Forskere forsøger stadig at bestemme de bedste måder at behandle den, og som nye studier vises i pressen, kan dine venner og familie give dig en skideballe på, hvad du skal gøre. Den bedste løsning på den forvirring og angst du naturligvis føler er at arbejde tæt sammen med dit barns læge, med fokus på de løsninger, der synes at give resultater.

Hvad skal jeg gøre?

Dårlig akademiske præstationer og manglende venskaber kan have beskadiget dit barns egen forbindelse. De udfordringer, du står overfor inkludere opbygge hans tillid, kanalisere sin energi i positive retninger, og disciplinere ham uden at gøre ham til at føle sig som en fiasko. Det er en ordentlig mundfuld, men disse strategier kan hjælpe:

Set faste regler, afklare dine forventninger, og etablere konsekvenser. Børn i alle aldre og personligheder har brug struktur, men ingen kid har større behov end en trodsig, rastløs eller drømmende teenager. Må ikke være for stiv, men gør at din tilgang vil ikke tage ham som en overraskelse. Han har brug for at vide, hvordan du vil have ham til at opføre sig, og hvad der vil ske, hvis han ikke gør.

Gå i skole. Hvis du ikke allerede har, så tal med dit barns lærere om sine problemer i klasseværelset. Børn med ADHD er i stand til fremragende arbejde, men kan kæmpe med at tage timede tests, reagerer på talte instruktioner, eller færdiggøre projekter, der ikke er opdelt i overskuelige dele. På den anden side, de ofte blomstre, hvis en utraditionel tilgang giver dem mulighed for at sætte deres energi og kreativitet til god brug. Du og dit barns lærere kan brainstorme måder at udvikle og evaluere dit barns evner.

Del ansvar. Det kan være svært, hvis du har en besværlig teenager, der ikke lytter. Men at give ham den vage direktiv for at være mere ansvarlige, ikke åbne en mulighed for at lykkes. I stedet viser tillid og direkte alt, energi mod noget, du behøver gjort - give ham nøglerne til familiens bil, og bede ham om at vaske det en gang om ugen. Sørg for, at uanset hvad du beder ham om at gøre, er ikke længere end hans evner, og holde dine instruktioner enkel.

Skriv "kontrakter". Børn med ADHD gavn af enhver proces, der kræver dem til at organisere deres tanker og handlinger. Du kan skrive ned en kort aftale, der tilbyder din teenager en belønning; for eksempel, hvis han fuldfører en time eller mere af lektier hver aften i denne måned, får han en tur til forlystelsesparken han har været døende at besøge. Du kan også bruge en kontrakt til at styre negativ adfærd, måske for at afklare, når din teenager kan bruge familiens bil, og hvad der vil ske, hvis han bruger det på andre tidspunkter eller holder glemmer at fylde tanken.

Tag væk privilegier. Gør dette med omhu. Gør ikke forhastede erklæringer, når du er vred eller ked af det, og ikke fratage dit barn af aktiviteter, der fremmer hans udvikling, såsom at deltage i et sportshold eller en religiøs ungdomsgruppe. På den anden side, kan dit barn undvære tv tid, adgang til computerspil, og ture til indkøbscenter. Vær klar over dine grunde til at suspendere et privilegium, og sige, hvor længe suspensionen vil vare.

Vis din kærlighed. Det har nok været en lang tid siden dit barn kravlede ind skødet og bad om et knus, men det betyder ikke, at han ikke ønsker en. Ungdommen er specielt forvirrende for børn med ADHD. Tilbring tid med dit barn; når han går gennem en særlig grov periode, give din empati og åbne dine arme for ham. Mange teenagere med ADHD vokser op til at være succesfulde voksne, men de har brug for deres familie til at støtte dem følelsesmæssigt og pleje deres selvværd.

Referencer

Attention deficit hyperactivity disorder, Scientific American, Russell A. Barkley, September 1998

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, National Institute of Mental Health, NIH publikation nr 96-3572, Trykt 1994 Genoptrykt 1996

FDA erklæring om Adderall, 09 Februar de 2005 http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/2005/ucm108411.htm

Health Canada Rådgivende på Adderall, Feb 9, 2005 http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2005/2005_01-eng.php

Childrens Hospital Boston. Childrens Hospital Boston præsenterer på 2006 Pediatric Academic Societies årsmøde. http://www.childrenshospital.org/newsroom/Site1339/mainpageS1339P1sublevel213.html

US Food and Drug Administration. Kardiovaskulære og Psykiatrisk risici med ADHD-lægemidler. Maj 2007. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/psn/printer.cfm?id=519

National Institute of Mental Health. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). April 2008. http://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

FDA. Adderall og Adderall XR (amfetamin) Information. 21 juli 2009. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/ucm111441.htm

FDA. FDA anmoder Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) Drug producenterne til at udvikle Patient Medicin Guides. 1 juli 2009. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/ucm107918.htm

Diagnostisk Statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser " target="_blank">

Hvad er Attention Deficit / Hyperactivity Disorder?

ADHD (almindeligvis kendt som ADD) er en adfærdsforstyrrelse. Dybest set børn, der har det ikke er i stand til at koncentrere sig, yderst urolig, eller begge dele. American Psychiatric Association kalder forskellige typer "uopmærksom" og "hyperaktiv-impulsivitet." Nogle unge med opmærksomhed underskud lidelse kan ikke organisere eller udføre opgaver, få distraheret let, og synes ikke at lytte. Andre kan være oprørsk og hensynsløs - de kan ikke vente deres tur, tie stille, eller holde deres venner. Atter andre har begge former for problemer.

Må ikke være foruroliget, hvis disse adfærd virker bekendt: Som dit barn kommer ind teenageårene, han sandsynligvis taler tilbage, argumenterer med sin bedste kammerat, mister sine nøgler, eller undlader at afslutte sit hjemmearbejde fra tid til anden - næsten hver kid gør. Et barn med ADHD vil gøre disse ting oftere (selvom, medmindre han har et alvorligt tilfælde, ville du ikke være i stand til at hente ham ud fra en gruppe af børn ser TV). Dette kan give ham en rigtig handicap i skolen, hjemme eller i sociale sammenhænge.

ADHD er kontroversiel af to grunde: Forskerne er ikke sikker på præcis, hvad der forårsager den, og læger, andre medicinske eksperter, og forældre alle har tendens til at have stærke meninger om at bruge medicin til at behandle det.

Hvor almindeligt er ADHD, og hvorfor børn udvikler det?

Ifølge American Academy of Pediatrics, ADHD påvirker 4 til 12 procent af skolebørn i USA. Tegn normalt vises før en alder af 7. Undersøgelser viser, at flere drenge end piger er diagnosticeret med ADHD, og ​​der er ofte en stærk familie historie af andre hanner med den betingelse.

Drenge kan oftere diagnosticeret end piger er, fordi de har tendens til at være forstyrrende i skolen og tiltrække sig opmærksomhed fra lærere og forældre. Piger er mindre tilbøjelige til at blive bemærket, fordi ADHD viser sig sædvanligvis i dårlig akademiske præstationer og mindre hyperaktiv adfærd.

De fleste forskere og ADHD eksperter mener lidelsen har en neurologisk årsag. Forskere er ved at undersøge muligheden for, at disse børn arver en fysisk manglende evne til at regulere niveauet af neurotransmittere (stoffer, der sender signaler i hjernen), såsom dopamin. Mindre plausible forklaringer omfatter stof- eller alkoholmisbrug af moderen under graviditet eller psykiske traumer tidligt i barnets liv. Men disse hypoteser tager ikke højde for det store flertal af børn med ADHD, hvis mødre ikke bruge skadelige stoffer, og som ikke gik igennem følelsesmæssigt stenede gange som babyer og småbørn.

Et mindretal af medicinske eksperter har hævdet, at ADHD diagnosen overused til børn, der simpelthen har svært ved at tilpasse strukturen i klasseværelset liv. Hvis du er forælder til et sådant barn, kan dit barn ikke har brug for medicinsk behandling. Du kan bare nødt til at udøve mere tålmodighed og tage ansvar for at skabe det rette miljø for dit barn at trives i skolen, siger eksperter.

Hvad er symptomerne?

For at blive diagnosticeret med uopmærksom ADHD, dit barn skal konsekvent udviser seks af følgende symptomer i mindst seks måneder:

For at blive diagnosticeret med hyperaktive-impulsivitet ADHD, dit barn skal konsekvent udviser de fleste af følgende symptomer i mindst seks måneder:

Symptomer på ADHD skal fremgå i en alder af 7, selvom lidelsen er hyppigst diagnosticeret, når børnene er mellem 8 og 10. Ifølge National Institute of Mental Health, halvdelen af ​​alle børn med ADHD har også oppositionel adfærdsforstyrrelse, som er præget af stædighed, udbrud, og krigerisk adfærd.

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Lav en aftale med dit barns læge, hvis hans opførsel hindrer hans akademiske præstationer eller udhule hans forhold i hjemmet eller skole. Ulydighed, der går ud over normal oprør, såsom at ødelægge ejendom, også er grund til bekymring.

Bare fordi dit barn har nået (eller næsten nået) teenageårene, tror ikke det er for sent at søge professionel hjælp; i virkeligheden, er det nok vigtigt at du gør det. Dit barns læge og en børnepsykolog (eller anden mental sundhedsprofessionel) kan vurdere hans tilstand og arbejde med dig på en behandlingsplan, der kan gøre en stor forskel.

Hvad vil mit barns læge gøre?

Hun vil udføre en fysisk eksamen på din teenager og gennemgå din medicinske og sociale historie. Hun kan bede dig om din graviditet, familiemedlemmer, der har været diagnosticeret med ADHD, og ​​enhver følelsesmæssige traumer din teenager har lidt.

Dit barns læge vil også udelukke åbenlyse problemer, som kunne være årsag dit barn til at miste fokus og falde bagud i skolen, såsom høretab eller dårligt syn. Hun kunne bestille en IQ test, også; ADHD ikke direkte påvirker IQ, så et barn med det vil have en IQ i normalområdet (medmindre ADHD har en miljømæssig årsag såsom blyforgiftning). Men resultatet af testen kan være nyttige i at måle hukommelse, problemløsning, og lytte færdigheder. Dit barns læge vil sandsynligvis henvise dig til en børnepsykolog, der skal administrere et batteri af prøver ud over IQ evaluering. En af disse kan være en "kontinuerlig performance test", som vurderer opmærksomhed span ved at have dit barn gøre boringly gentagne opgaver på en computer. Psykologen vil også bede dig eller dit barns lærer at udfylde en af ​​de mange vurdering skala former, som udgør sådanne spørgsmål som "Hvor ofte dit barn være opmærksom i klassen?" og bede om en numerisk rating på en fem-trins-skalaen mellem "aldrig" og "altid".

Dit barns læge eller psykolog vil også vurdere ham for den adfærd, der er forbundet med ADHD i teenageårene, såsom overdreven tale og afbrydelse. Hun vil også evaluere ham for oppositionel adfærdsforstyrrelse. Tjekker adfærd kan dog være svært, da selv børn med ADHD ikke kan chatter eller ulydig under et kontor besøg. Lægen vil måske tale med dit barns lærere om hans opførsel.

Sammen kan dit barns læge, og psykologen (eller en anden mental sundhedsprofessionel) foretage en endelig diagnose.

Hvad er de behandlingsmuligheder?

Der er tre grundlæggende dem: familieterapi, adfærdsterapi og medicin. Gennem familieterapi eller "forælder uddannelse", kan du læse mere om ADHD og justere dine forventninger til dit barn. Du kan også lære at håndtere din egen frustration og at forældre konsekvent og positivt. Adfærdsterapi kan lære dig at strukturere situationer hjemme og skole, så din teenager er ikke forvirret over dine regler eller hans ansvar.

Nogle medicinske eksperter mener, at familierådgivning og adfærdsterapi er nok til at behandle ADHD, mens andre mener, at lidelsen kan styres kun ved brug af medicin. Receptpligtig medicin gør berolige mange børn med ADHD samt forbedre deres evne til at fokusere. Hvis et lægemiddel er en del af behandlingen plan for dit barn, er du nødt til at arbejde med sin læge eller psykiater for at finde den rigtige dosis.

Ironisk nok, narkotika oftest ordineret er stimulanser, herunder methylphenidat (bedre kendt under sit mærke, Ritalin) og dextroamphetamine (Dexedrine). Men den nuværende foretrukne stof for ADHD er Adderall, en amfetamin; det kan have færre bivirkninger end Ritalin, og det langsomme frigivelse formulering betyder børnene ikke behøver at tage en anden dosis, mens de er i skole.

Den 9. februar 2005 udstedte FDA en Folkesundhed Advisory på Adderall, efter Canadas beslutning om at suspendere salget af lægemidlet på grund af sikkerhedsproblemer. Canadiske embedsmænd gennemgå oplysningerne om fabrikanterne sikkerhed fundet 20 internationale rapporter om pludselige dødsfald og 12 tilfælde af slagtilfælde (som ikke var et resultat af misbrug) hos patienter, der tog stoffet. Senere samme år, canadiske embedsmænd tilladt Adderall tilbage på markedet efter advarselsmærkater blev revideret for at afspejle sikkerhedsproblemer.

Så den 29. september 2005 udstedte FDA en rådgivende om atomoxetin (Strattera), en ikke-stimulerende ADHD medicin, advarsel om en "øget risiko for selvmordstanker" hos børn og teenagere, der tager dette stof.

I maj 2007 FDA instrueret producenterne af alle ADHD medicin som Adderall, Dexedrine eller Ritalin til at omfatte en medicin guide med deres produkter. Guiden advarer om risikoen for hjerte-kar-komplikationer og psykiske problemer - såsom at høre stemmer og paranoia - hos patienter med ingen historie af dem. Patienter eller forældre til børn, der tager disse lægemidler bør tale med deres læge, før at ændre eller afbryde behandlingen.

Forskere mener disse medikamenter hjælpe modulere niveauer af neurotransmittere i hjernen. Bivirkninger kan omfatte tab af appetit, mavesmerter, søvnløshed og hjertebanken. Lang tids brug af stimulanser til børn har været forbundet med lav vækst, så lægen vil overvåge din teenager omhyggeligt, hvis hun ordinerer disse medikamenter.

American Psychological Association anslår, at mellem 70 og 80 procent af børn med ADHD reagerer på medicinen, med forbedrede opmærksomhed spænder og bedre kontrol med impulsiv adfærd. Dog kan stimulanser være vanedannende og synes at gavne voksne mindre end børn, så du måske ønsker at tænke på din langsigtede plan; nogle forældre bruger medicin til at løse umiddelbare behov, men se adfærdsterapi som nøglen til en glattere vej for deres børn, som de modnes.

Hvis din teenager allerede er blevet diagnosticeret med ADHD og den nuværende behandling ikke hjælper, lave en aftale med sin læge for at diskutere muligheder. Hun kan være nødvendigt at justere dosis af sin medicin, eller hun kan henvise dig til en adfærdsmæssig terapeut, der kan lære dig tilgange til skolearbejdet og disciplin, der arbejder for større børn.

For så vidt angår dit barns skolegang er bekymret, bør du vide, at han er berettiget til specialundervisning tjenester. Under føderale lovgivning, skal offentlige skoler vurdere børn med ADHD til at bestemme deres særlige behov og derefter gøre en rimelig indsats for at opfylde disse behov.

Dit barn næsten helt sikkert kunne gavne også fra nogle rådgivning, måske startende med gruppe-stil terapi (hans kampe med myndighederne i hans liv kan have gjort ham mistroisk af voksne) og til sidst flytter til en-til-en sessioner. Børn med ADHD, der når middle-skolealderen uden at blive diagnosticeret og komme på en behandlingsplan er i høj risiko for adfærd problemer, stofmisbrug og andre bekymrende udtryk for frustration og håbløshed. Ofte deres selvværd er lavt. Et barn psykolog eller psykiater kan arbejde med dit barn om at udvikle mennesker færdigheder, selvaccept og medfølelse for sig selv og andre.

Et sidste punkt at huske på er, at ADHD er et relativt nyt begreb, og tilstanden har fået megen omtale i medierne i de seneste år. Forskere forsøger stadig at bestemme de bedste måder at behandle den, og som nye studier vises i pressen, kan dine venner og familie give dig en skideballe på, hvad du skal gøre. Den bedste løsning på den forvirring og angst du naturligvis føler er at arbejde tæt sammen med dit barns læge, med fokus på de løsninger, der synes at give resultater.

Hvad skal jeg gøre?

Dårlig akademiske præstationer og manglende venskaber kan have beskadiget dit barns egen forbindelse. De udfordringer, du står overfor inkludere opbygge hans tillid, kanalisere sin energi i positive retninger, og disciplinere ham uden at gøre ham til at føle sig som en fiasko. Det er en ordentlig mundfuld, men disse strategier kan hjælpe:

Set faste regler, afklare dine forventninger, og etablere konsekvenser. Børn i alle aldre og personligheder har brug struktur, men ingen kid har større behov end en trodsig, rastløs eller drømmende teenager. Må ikke være for stiv, men gør at din tilgang vil ikke tage ham som en overraskelse. Han har brug for at vide, hvordan du vil have ham til at opføre sig, og hvad der vil ske, hvis han ikke gør.

Gå i skole. Hvis du ikke allerede har, så tal med dit barns lærere om sine problemer i klasseværelset. Børn med ADHD er i stand til fremragende arbejde, men kan kæmpe med at tage timede tests, reagerer på talte instruktioner, eller færdiggøre projekter, der ikke er opdelt i overskuelige dele. På den anden side, de ofte blomstre, hvis en utraditionel tilgang giver dem mulighed for at sætte deres energi og kreativitet til god brug. Du og dit barns lærere kan brainstorme måder at udvikle og evaluere dit barns evner.

Del ansvar. Det kan være svært, hvis du har en besværlig teenager, der ikke lytter. Men at give ham den vage direktiv for at være mere ansvarlige, ikke åbne en mulighed for at lykkes. I stedet viser tillid og direkte alt, energi mod noget, du behøver gjort - give ham nøglerne til familiens bil, og bede ham om at vaske det en gang om ugen. Sørg for, at uanset hvad du beder ham om at gøre, er ikke længere end hans evner, og holde dine instruktioner enkel.

Skriv "kontrakter". Børn med ADHD gavn af enhver proces, der kræver dem til at organisere deres tanker og handlinger. Du kan skrive ned en kort aftale, der tilbyder din teenager en belønning; for eksempel, hvis han fuldfører en time eller mere af lektier hver aften i denne måned, får han en tur til forlystelsesparken han har været døende at besøge. Du kan også bruge en kontrakt til at styre negativ adfærd, måske for at afklare, når din teenager kan bruge familiens bil, og hvad der vil ske, hvis han bruger det på andre tidspunkter eller holder glemmer at fylde tanken.

Tag væk privilegier. Gør dette med omhu. Gør ikke forhastede erklæringer, når du er vred eller ked af det, og ikke fratage dit barn af aktiviteter, der fremmer hans udvikling, såsom at deltage i et sportshold eller en religiøs ungdomsgruppe. På den anden side, kan dit barn undvære tv tid, adgang til computerspil, og ture til indkøbscenter. Vær klar over dine grunde til at suspendere et privilegium, og sige, hvor længe suspensionen vil vare.

Vis din kærlighed. Det har nok været en lang tid siden dit barn kravlede ind skødet og bad om et knus, men det betyder ikke, at han ikke ønsker en. Ungdommen er specielt forvirrende for børn med ADHD. Tilbring tid med dit barn; når han går gennem en særlig grov periode, give din empati og åbne dine arme for ham. Mange teenagere med ADHD vokser op til at være succesfulde voksne, men de har brug for deres familie til at støtte dem følelsesmæssigt og pleje deres selvværd.

Referencer

Attention deficit hyperactivity disorder, Scientific American, Russell A. Barkley, September 1998

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, National Institute of Mental Health, NIH publikation nr 96-3572, Trykt 1994 Genoptrykt 1996

FDA erklæring om Adderall, 09 Februar de 2005 http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/2005/ucm108411.htm

Health Canada Rådgivende på Adderall, Feb 9, 2005 http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2005/2005_01-eng.php

Childrens Hospital Boston. Childrens Hospital Boston præsenterer på 2006 Pediatric Academic Societies årsmøde. http://www.childrenshospital.org/newsroom/Site1339/mainpageS1339P1sublevel213.html

US Food and Drug Administration. Kardiovaskulære og Psykiatrisk risici med ADHD-lægemidler. Maj 2007. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/psn/printer.cfm?id=519

National Institute of Mental Health. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). April 2008. http://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

FDA. Adderall og Adderall XR (amfetamin) Information. 21 juli 2009. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/ucm111441.htm

FDA. FDA anmoder Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) Drug producenterne til at udvikle Patient Medicin Guides. 1 juli 2009. http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/ucm107918.htm

Diagnostisk Statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser '(DSM-IV-TR). Fjerde udgave. Udgivet 2000. American Psychiatric Association.

US Food and Drug Administration. Kardiovaskulære og Psykiatrisk risici med ADHD-lægemidler. Maj 2007. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/psn/printer.cfm?id=519

American Psychological Association. ADHD: Forsinkelse eller Afvigelse? Februar 2008. http://www.apa.org/monitor/feb08/adhd.html

American Academy of Pediatrics, HealthyChildren.org. Forståelse ADHD. http://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/adhd/pages/Understanding-ADHD.aspx

National Institute of Mental Health. Hvad medicin anvendes til behandling af ADHD? http://www.nimh.nih.gov/health/publications/mental-health-medications/what-medications-are-used-to-treat-adhd.shtml

US Food and Drug Administration. Sikkerhed Meddelelser at Humane lægemidler. Strattera (atomoxetin) Sep 2005. http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm152628.htm

Related Articles