Atleter Drej til Insulin Boost ydeevne

May 12 by admin

Atleter Drej til Insulin Boost ydeevne
I deres evige indsats for at øge ydeevnen, er nogle atleter og bodybuildere drejning for insulin, et hormon, der er vanskelig at opdage og potentielt farlig for mennesker, som ikke diabetikere, en britisk forsker rapporter.

Undersøgelser viser, at insulin er "blevet en væsentlig trussel mod lige konkurrencevilkår i sport," siger Dr. Peter Sønksen, professor i endokrinologi ved St. Thomas Hospital i London.

Ud over at give nogle sportsfolk en fordel, kan insulin forårsage en række helbredsproblemer i ikke-diabetikere, der spænder fra blodsukker komplikationer til døden.

Sønksen analyseret den eksisterende forskning om brugen af insulin i sport og sammenfattet sine resultater i juli-nummeret af Journal of Endocrinology.

Sønksen siger de første rapporter om eventuel brug af insulin som en "doping agent" for at forbedre effektiviteten af ​​konkurrerende atleter kom i 1998 Vinter-OL i Nagano, Japan, da en russisk læge spurgte embedsmænd om ikke-diabetikere lovligt kunne bruge insulin .

Mens OL omgående forbudt insulin til ikke-diabetikere, har brugen spredes blandt atleter i mange sportsgrene, ifølge rapporter, der Sønksen anmeldt. Mens dens anvendelse blandt sportsfolk er forholdsvis ny, kan bodybuildere har brugt insulin i flere år, skriver Sønksen.

Insulin hjælper med at regulere blodsukker, også kendt som glucose. Normalt kroppen registrerer for meget sukker i blodet, såsom lige efter et måltid, og bugspytkirtlen udskiller insulin til at drive glucose ud af blodet og ind i celler.

I diabetikere dog kroppen mister sin evne til at finjustere blodsukker og insulinproduktion går ud af kontrol. Mængden af ​​sukker i blodet kan stige eller falde til et farligt niveau; insulininjektioner kan hjælpe i mange tilfælde.

Ligesom insulin hjælper diabetikere, kan det styrke ligene af atleter, siger Dr. Doug McKeag, direktør for Indiana University Center for Sports Medicine. "Dybest set, du åbner cellerne til at bruge glukose mere, for at fremme overførsel af glukose. Du forstærke stofskiftet [proces], der ender i skabelsen af ​​energi."

Sønksen siger insulin-pumpe-enheder kan både øge udholdenhed og hjælper kroppen komme sig hurtigere efter træning. Bodybuildere synes at tænke insulin kunne hjælpe dem med at øge hovedparten af ​​deres muskler, siger han.

Ingen synes at vide, hvor mange atleter og bodybuildere tager insulin, og stoffet er svært at opdage. "Når det injiceres i en vene, forsvinder meget hurtigt. Det har en såkaldt halveringstid på fire minutter," siger Sønksen.

Taget andre måder, men insulin forbliver i kroppen meget længere.

Sunde mennesker, der tager insulin kunne bringe om diabetes ved at overbelaste kroppen, så det bliver mindre følsomme over for virkningerne af hormonet, siger McKeag. Med al den insulin, der kommer ind udefra, kan celler i kroppen endda stoppe skabe det. Han siger cellerne er blevet "taget ud af løkken", og kan ikke vide, hvordan at komme tilbage i den.

Tager insulin under sunde "ville være en meget latterlig ting at gøre for en meget tvivlsom fordel," siger McKeag. "Det er utroligt, hvad folk rationalisere. Det betyder ikke rigtig overraske mig, men det er forbløffende."

For at gøre tingene værre for sunde insulin-brugere, at finde ud af, hvor meget af lægemidlet er der behov er ikke let. "Administration af det sikkert er meget vanskeligt, da insulin-behandlede diabetiker vil fortælle dig," siger Sønksen.

Hvad skal man gøre

Lær om hvordan præstationsfremmende stoffer virker ved at besøge HowStuffworks.com.

American Diabetes Association forklarer type I og type II diabetes, hvilket både kan kræve insulinindsprøjtninger. Alle type I diabetikere er insulin-afhængig.

Kilder: Interviews med Doug McKeag, MD, professor og leder, afdelingen for familie medicin, Indiana University School of Medicine, og direktør, Indianapolis University Center for Sports Medicine, Indianapolis, og Peter Sønksen, MD, professor i endokrinologi, St. Thomas Hospital , London; Juli 2001 Journal of Endocrinology

Related Articles