At tale med ven, mens Kørsel? Kan være sikrere, når de ser Road, Too

May 9 by admin

At tale med ven, mens Kørsel?  Kan være sikrere, når de ser Road, Too


Eksperter har længe advaret om, at cellphone samtaler er en fjende til sikker kørsel.

Og mens en ny undersøgelse viser, at bilister gør bedst, når de ikke taler og blot fokusere på vejen, hvis de skal tale, er det bedre, hvis den person, de taler med har sine øjne på vejen, også.

Det kunne betyde enten sidder i passagersædet eller via en specielt designet videotelefon, fandt undersøgelsen.

"Vi har ikke på nogen måde ønsker at tolerere cellphone brug bag rattet," understregede undersøgelse medforfatter Kyle Mathewson, en assisterende professor i Institut for Psykologi ved University of Alberta i Edmonton, Canada.

"Men ikke desto mindre ser det ud til, at selv med den offentlige bevidsthed om farerne folk stadig gøre det - det er den virkelighed," sagde han. "Så kommer op med en ny metode, der er kort for afholdenhed, men kan bidrage til at afhjælpe nogle af distraktion, ville være vigtigt."

Undersøgelsen, der blev offentliggjort for nylig i Psychological Science, testede driver sikkerhed i en af fire betingelser, ved hjælp af en drivende simulator.

Den første drejede en tavs chauffør alene i bilen. Den anden havde føreren ledsages af en passager, hvor de deltager i samtalen. Den tredje havde føreren taler til en person på en håndfri mobiltelefon med en standard audio-eneste forbindelse.

Den fjerde havde føreren taler til en person på afstand med en envejs-videoforbindelse. Denne sammenhæng tillod personen i den anden ende af linjen for at se både chaufføren og førerens perspektiv af vejen forude, meget, som hvis de var en passager i bilen.

Deltagerne blev inddelt i 24 par venner (ved en gennemsnitlig alder på ca. 20), og alle de scenarier involverede edb vejforhold langs en 12-mile "udfordrende" stræk, komplet med road mergings, udgange, hurtig bremsning og andre bilister.

Som forventet, fandt undersøgelsen, at intet var lige så sikkert som at køre alene i fred og stilhed.

At tale med en medpassager i bilen var mindre sikkert end at køre alene, men det var stadig mere sikkert end at være på en typisk, audio-only cellphone opkald, som tredoblede odds for en kollision i forhold til lydløs kørsel.

Der var imidlertid en uventet fund: videotelefoni opkaldet var sikrere end at have en lyd opkald, og næsten lige så sikkert som at have en talende passager sidder ved siden af ​​dig.

"Hvad vi fundet er, at når personen i den anden ende af linjen er mere bevidste om, hvad føreren gør de bliver meget mindre af en distraktion," Mathewson sagde. "De kan endda være nyttigt at denne driver."

Videotelefoni arbejdet via et live kamera monteret på bilens instrumentbræt. På denne måde kan personen i den anden ende af opkaldet se en envejs levende stream video af vejen forude. Cued af bevægelser i førerens ansigt og / eller direkte vej sigtelinjerne, opkald tendens til at ændre karakteren af ​​deres samtale, taler mindre - eller endda tilbyde trafik rådgivning - når de følte, det var passende.

Ifølge Mathewson hold, resulterede i en 40 til 50 procent reduktion i kollisioner i forhold til traditionelle cellphone opkald, manglede en video link-up.

"Vi har helt sikkert brug for at foretage nogle opfølgende undersøgelser for at sikre, disse resultater er relatable til en dagligdags [nonsimulated] kørsel," Mathewson sagde. "Men det lader til, at denne form for video set-up - hvilket ville være temmelig nemt at implementere - hjælper med at gøre, der ringer mindre af en distraktion ved at give dem lidt mere ansvar og deltagelse i den drivende proces."

Mathewson hjalp udføre undersøgelsen, mens han var en post.doc ved University of Illinois. Han har ingen finansielle forbindelser til enhver videotelefoni enhed, der bruges i undersøgelsen.

Paul Atchely er professor i psykologi ved University of Kansas i Lawrence, og har længe studeret spørgsmålet om distraheret kørsel. Han sagde, at mens resultaterne er ikke overraskende, han er ikke helt klar til at omfavne auto-baserede videotelefoner.

"Konstateringen er, at når en person, der ikke føreren har adgang til det, chaufføren er at se, kan de bruge disse oplysninger til at hæmme sig selv fra at være en distraktion," sagde han. "Ikke alene ved at spotte føreren, men også ved at stoppe taler når trafikken er tung. Og det er alt til det bedre. En person på en [regelmæssig] mobiltelefon kan bare ikke gøre det."

"Men jeg er altid tilbageholdende med at bruge teknologi til at løse de problemer, som teknologien skaber," Atchely tilføjet. "Du ved ikke, hvad slags nyt problem, du vil løbe ind i. Og køre en bil er formentlig den mest risikable ting, du nogensinde vil gøre i dit liv. Så da risiko, hvorfor er at have nogen form for telefon i en bil på alle en god ting? Jeg tror det bedste er for bilister at bare være opmærksom og ikke blive distraheret. "

Related Articles