At tale med partnere Om kønssygdomme Ofte Besværlige: Undersøgelse

October 15 by admin

At tale med partnere Om kønssygdomme Ofte Besværlige: Undersøgelse


Mange mennesker har svært ved at tale med deres partnere om seksuelt overførte sygdomme, og den offentlige sundhedskampagner har brug for at finde bedre metoder til at fremme disse typer af samtaler, ifølge en ny undersøgelse.

Undersøgelsen omfattede 181 seksuelt aktive mænd og kvinder med en gennemsnitsalder på 26, der har udfyldt et anonymt online spørgeskema.

Bare mere end halvdelen af ​​deltagerne sagde, at de følte sig "meget komfortabel" at tale med deres partnere om, hvordan man forebygger kønssygdomme. Under halvdelen følte sig "meget komfortabel" at tale med en partner om seksuelle historier.

Komfort niveauer rose og samtaler blev lettere, når folk følte bedre informeret om kønssygdomme og havde praksis tale om dem med deres partnere.

"Tag dig tid til at få oplyst. Vil det kun gøre din samtale mere komfortabel og sikre, at du virkelig beskytter dit helbred," undersøgelse ledende forsker Margo Mullinax, fra Indiana University, sagde i et universitet pressemeddelelse.

Mullinax sagde, at hun var overrasket over at opdage, imidlertid, at omkring den samme procentdel af undersøgelsens deltagere havde sex uden kondom, uanset om de talte med deres partnere om kønssygdomme.

"Deltagere, der rapporterede tale med deres partnere om [kønssygdomme] siger det påvirkede deres beslutning om at engagere sig i visse former for adfærd i, at det gjorde dem til at føle mere komfortabel og førte dem til at stoppe med at bruge kondomer," Mullinax sagde. "Men dette fund bekymrer mig, da mange deltagere ikke også rapportere rutinemæssigt blive testet eller har detaljerede samtaler med partnere om [kønssygdomme]."

Blandt de øvrige resultater var følgende:

  • Mange mennesker sagde, at de lejlighedsvis, sjældent eller aldrig fik testet, før de har sex med tilfældige partnere (50 procent) eller langsigtede partnere (39 procent).
  • Af de mennesker, der gjorde diskutere STD test, meget få diskuteret samtidige seksualpartnere eller når partnernes test fandt sted i forbindelse med deres sidste sex handling. Kun halvdelen forklarede hvad typer af kønssygdomme deres partner var blevet testet for. Disse spørgsmål er vigtige elementer i vurderingen af ​​STD risiko, siger forskerne.
  • Omkring en tredjedel af deltagerne rapporterede fortælle en partner, de ikke har en STD, selv om de ikke var blevet testet siden deres sidste sexpartner.

Undersøgelsen var planlagt til præsentation onsdag på den amerikanske Public Health Association årlige møde i Boston. Data og konklusioner bør betragtes som foreløbig, indtil publiceret i et peer-reviewed tidsskrift.

"At tale med partnere om [kønssygdomme] er en vigtig samtale at have," Mullinax sagde. "Men resultaterne fra denne undersøgelse tyder offentlige sundhedskampagner har brug for at fremme specifikke budskaber, konkrete tips og værktøjer omkring seksuel sundhed samtaler stratificeret efter forhold status. Kampagner bør også tage [STD] stigmatisering og fremme budskaber normalitet med hensyn til at tale om [kønssygdomme ]. "

Related Articles